עבור לתוכן

הקמת רשת קוית

Featured Replies

פורסם

שלום!

התקשרתי לבזק ולהוט ושניהם לא היו מוכנים לשלוח טכנאי (אפילו בתשלום) שיניח כבל רשת בקיר (יש הכנה) ויעשה שקעים.

מישהו מכיר חברה/בעל מקצוע טוב ואמין שכן עושה את זה?

לחלופין אם יש מדריך מלא ומפורט של מה צריך ואיך עושים את זה. (מבחינתי הבעיה העיקרית זה לתקוע את הגידים בשקע כמו שצריך)

פורסם

כל טכנאי מתחיל יכול לעשות את זה אם יש לו את הכלים.

אתה יכול לעשות את זה בעצמך אבל זה ידרוש ממך להשיג 2 כלים, לוחץ וקרונה.

תכלס אני יכול לעשות את זה תמורת סכום סימלי אם אתה באזור חיפה.

פורסם

אתה בכלל מודע לכל מה שכרוך?

אם אתה לא משתמש בנתב , אז אחד המחשבים יצטרך להיות "שרת", זאת אומרת שהוא יהיה חיב להיות פעיל כדי שהרשת תפעל.

פורסם
  • מחבר

1) יש נתב

2) אני מנתניה ולא מחיפה

3) אין לי בעיה לקנות את הכלים (רק איפה??) כמו שאמרתי הבעיה שאני לא יודע איך משתמשים בכלים (ולא איזה חוט מחברים לאיזה מספר).

פורסם

הכלים יעלו לך בערך 200 שקל ולא יהיה לך הרבה מה לעשות איתם בסוף

פורסם
  • מחבר

200 שח זה לא הבעיה

כל הרעיון הזה עלה לי כי ההורים שלי רוצים להיפטר מהרשת האלחוטית ולעבור לקוית.

בבזק מציעים איזה ראוטר כלשהו ומכשירי קצה שעובדים עם התשתית טלפון שכבר קיימת בכל חדר בבית וזה עולה 33 שח בחודש לשנתיים.

עדיין לא בדקתי את זה אבל אני מניח שאחרי השנתיים הציוד לא נשאר אצלינו בבית.

אז ככה שכל פתרון יותר זול מ24X33=792 שח מתקבל.

ולגבי הלינקים - לא ראיתי על הפעולה עצמה . יש לי כבל, יש לי שקע, נגיד ויהיו לי מלחץ וקרונה. איך עובדים איתם?

[br]פורסם בתאריך: 23.06.2008 בשעה 16:54:33

עדכון:

מסתבר שאחרי השנתיים הציוד כן נשאר אצלי מה שיכול להפוך את האופציה שבזק הציעה למעשית עבורינו.

הם מציעים את אחד מהאלה שלינק הבא:

http://www.bezeq.co.il/Bezeq_Applications/UserSide/bezeqstore/index.asp?catid=22&SubCat_Id=112&menu=9

מישהו יודע מה זה HPNA3 ואם זה יותר טוב ושווה לקנות דבר כזה או לעשות רשת קוית?

פורסם

אני לא יודע מה הדיל עכשיו לגבי זה (מבצעים וכולי), אבל בעקרון אתה צריך מתאם כזה שעולה 310 ש"ח לכל תחנת קצה שאתה מחבר.

בנוסף על כך אתה צריך מתאם לנתב שלך או לקנות את הנתב HPNA3 של בזק (נתב לא רע) שעולה 700 ש"ח.

הציוד נשאר אצלך, אבל בדר"כ זה אומר שאתה מתחייב לשנה או שנתיים.

לגבי האיכות של זה, זה ממש לא ברמה של כבילה יעודית (כבלי רשת)... המהירות לא מתקרבת בדר"כ ל100 מסל"ש וזה מקבל הפרעות בקלות.

זה טוב אם התשתית הטלפוניה בבית טובה (מה שאי אפשר ממש לדעת לפני) וזה יותר לשימוש קל על הרשת ולא אם אתה מתכננן להעביר קבצים גדולים ברשת לעיתים תכופות. תחשוב שעל הקו טלפון המסכן שלך נדחפים גם התעבורת אינטרנט, גם הטלפוניה וגם התקשורת של הרשת הפנימית... כל זה על זוג גידי נחושת בסטדרטים נמוכים ממה שיש לך בכבל רשת. אל תצפה לגדולות ונצורות מזה, אבל לרשת קטנה ולא עמוסה זה יכול להיות פיתרון סביר (אם כי קצת יקר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז בהתבסס על הדברים שלך החלטנו לעשות בבית כבילה עם כבל רשת דרך התעלות שבקיר.

אנחנו עדיין לא החלטנו אם לעשות את זה בעצמנו או להזמין טכנאי. משתי סיבות

בנוגע לטכנאי אין לנו מושג איך למצוא אחד אמין מקצועי ואיכותי באזור נתניה.

בנוגע לעשות את זה בעצמנו, חיפשנו באינטרנט על מלחצים וקרונה. היו שם כאלה ב150 שח וגם כאלה ב49 שח ואין לנו מושג אם זה הבדל רק במחיר או גם במוצר עצמו.

אז עזרה בנוגע לטכנאי או לינק למלחץ וקרונה טובים יתקבלו בברכה.

תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

אני לא מכיר אישית טכנאים כי אני לא מהאזור הזה ואני עשיתי את הדברים בעצמי. אתה יכול לחפש באיזור שלך אנשים שעושים את זה (חנויות מחשבים מקומיות כאלו בדר"כ גם עושות את זה). תראה מי יש לך באיזור, דבר איתם ותקבל רושם.

אם אתה לא בעל ידיים טובות ואין לך זמן אז לקחת מישהו שיעשה את זה יכול להיות רעיון טוב, ככה אם יש בעיות אתה יכול לפנות אליו.

אם אתה מחליט לעשות את זה בעצמך תצטרך את הכלים הבאים:

- לוחץ 8P8C (מה שנקרא גם לוחץ RJ45). אם אתה לא נכנס לזה מקצועית אתה לא צריך אחד יקר מאוד... קנה אחד באזור ה80-110 ש"ח.

- לוחץ קרונה. אני אישית לא משתמש באחד, אבל אם אתה הולך ללחוץ הרבה שקעים זה מקל על החיים.

- קולף חוטים איכותי. ממש לא חובה (יש קולף על הלוחץ בדר"כ), אבל זה משפר את איכות וקלות העבודה ובכל מקרה משהו שתמיד טוב שיהיה.

- שטלבנד (מוט השחלה). אם אתה הולך להשחיל בתעלות זה מכשיר חובה.

- ווי פלסטיק שנתקעים בקיר עם מסמר ומחזיקים את הכבל (שחכתי את השם שלהם).

- בודק חוטים. אם אתה לא משחיל בקירות ולא משתמש בכבלים ארוכים מ10 מטר אין צורך בזה. אם יש לך כסף להוציא על זה בכיף, אם לא יש דרכים אחרות.

הנה הכלים

לוחץ

קרונה

מפשיט בידוד

כבל רשת cat5e FTP

ראש 8P8C (ראש RJ45) עם סיכוך

שקע רשת

כיסוי לראש על הכבל

הבאתי את הדברים מהאתר הזה כי משם אני קניתי ואני מכיר את המוצרים, אבל הבאתי אותם רק בשביל שתראה. עדיף לדעתי לקנות ממקום קרוב ו/או ממקום שאתה יכול לראות בדיוק את המוצר.

אם אתה הולך להשחיל את הכבלים בקיר כדאי לחשוב על לקנות כבל STP ולא FTP, לפחות בשביל הכבלים בקיר. הם יותר יקרים, אבל הרבה פחות פגיעים לרעש אקטרוני. אני אישית השתמשתי בחורים שהטכנאי של הוט עשה ע"מ להעביר את החוטים של הטלפוניה שלהם אז לא הייתי צריך יותר מFTP.

נ.ב.

גם אם אתה מחליט לתת למישהו אחר לעשות את זה, תסתכל על הכלים והכבלים שהבאתי לינק אליהם. ככה תוכל להעריך את האיכות של העבודה (איזה כבלים, טיב המכשירים וכו').

פורסם

אין ממש צורך במסיר בידוד

ללוחץ יש חלק שמיועד להסיר בידוד

פורסם

...

- לוחץ קרונה. אני אישית לא משתמש באחד, אבל אם אתה הולך ללחוץ הרבה שקעים זה מקל על החיים.

- קולף חוטים איכותי. ממש לא חובה (יש קולף על הלוחץ בדר"כ), אבל זה משפר את איכות וקלות העבודה ובכל מקרה משהו שתמיד טוב שיהיה.

- שטלבנד (מוט השחלה). אם אתה הולך להשחיל בתעלות זה מכשיר חובה.

...

המסיר בידוד/קולף שעל הלוחץ, לפחות הזה שיש אצלי, מצריך רמה מסויימת של מיומנות ע"מ להסיר את הבידוד החיצוני בצורה יפה וללא פגיעה בבידוד של הגידים.

לא שצריך להיות מהנדס חלל בשביל זה, אבל בהחלט שאני לא מצטער שקניתי את המסיר בידוד הרציני.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה רבה רבה :xyxthumbs:!

פורסם
  • מחבר

- ווי פלסטיק שנתקעים בקיר עם מסמר ומחזיקים את הכבל (שחכתי את השם שלהם).

הכוונה היא לדבר כזה?

http://ultrapro.co.il/products/90112

ולמה צריך את זה אם יש שקע מתאים בקיר או שזה רק בצד של הארון תקשורת ?

פורסם

לא, אבל מצאתי שם את המוצר שדיברתי עליו

http://ultrapro.co.il/products/89674

קליפס תופסן עגול.

זה בשביל לסדר את החוט כשהוא לא עובר בקיר. אם אתה משחיל בתוך הקיר מחור לחור אז אין ממש צורך, אבל לפעמים החור לא בדיוק איפה שאתה רוצה את השקע או שהכבילה שלך היא על הקיר ואז זה מצמיד אותו יפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים