עבור לתוכן

לאיזה חברות יש שרות לקוחות טוב במסגרת האחריות

Featured Replies

פורסם

כונן קשיח דפוק וצורב דפוק זה DOA בודאות, וזה חלק מהותי במחשב, לכן במקרה כזה יש להחליף את המחשב ללא כחל וסרק.

לפי טענתך גם לוח אם זה נשלף, מסך הוא גם נשלף..ורק הרכיבים המולחמים הם בלתי שליפים.

אתה מדבר שטויות. לוח האם והמסך הם הלב של המחשב, וכדי להחליף אותם צריך לפרק את המחשב כולו. כונן קשיח וצורב הם בקטגוריה אחרת לחלוטין, שכן צורב לרוב פשוט נשלף, וכדי להוציא את הכונן הקשיח צריך רק להוציא בורג. שניהם מוגדרים כרכיבים שניתנים להחלפה ע"י משתמש (בעוד שפירוק המחשב והחלפת לוח הם הפרת תנאי האחריות, לפי כל יצרן).

זה שזה חלק מהותי במחשב, לא אומר שצריך להחליף את כל המחשב, אם אפשר להחליף חלק בודד במאמץ אפסי ובהתערבות אפסית בשאר הרכיבים.

לצורך הדיון: האם אתה כלקוח שהוחזר מחשב כזה מתיקון ( ואני מקווה שהחנות או מי שמדובר שלח את המחשב למעבדה המרכזית) ויגידו לך שהוחלף כונן קשיח וצורב היית מקבל את המחשב הזה?

בוודאי, כי אני לא טמבל, ואני יודע שאין שום קשר בין תקינות של צורב או כונן קשיח לבין תקניות שאר הרכיבים.

אבל אני מסופק אם תשובתך תהיה כנה כי משום מה נראה לי לפי תשובתך שאתה נגוע באינטרס

וואלה, עלית עליי. אני נגוע באינטרס כי אני היבואן הבלעדי של כל המחשבים הדפוקים האלה. למעשה אנחנו בחברה קונים מחשבים מהיצרן, מתקינים בהם צורבים דפוקים ושולחים אותם ללקוחות. :screwy:

===

תקלה חומרתית בחיבורי מסך ללוח כנראה, אבל העיקר שמחלצים מערכת הפעילה מחדש ועוד מחייבים את הלקוח על רשיון חדש למערכת או התקנתה מחדש למרות שבעצם יש לו את השיחזור בחלק המגובה על הדיסק שלו. כמובן שאחר כך גם מחייבים אותו, ואחר כך גם לא מתנצלים ולא מזכים כאשר מסתבר שהתקלה חומרתית בכלל.

הבחור המדובר (כן, את הקישור הסרתי בכוונה) הוא חוצפן ומשמיץ סדרתי. הוא הגיע לחברה כדי לתקן מחשב שהיה מחוץ לתקופת האחריות, והופתע מאוד כשקיבל הצעת מחיר גבוהה על חלקים ועבודה. מה הוא ציפה, שיתקנו לו בחינם? שים לב, שהוא רק קיבל הצעה, שזכותו לסרב לה, אף אחד לא חייב אותו על שום דבר (המדינויות של מעבדת IBM אוסרת עליהם לבצע תיקון מעל עלות מסוימת בלי אישור מראש של הלקוח). משום מה הוא חשב שהעובדה שהיה לו מזל ביש עם המחשב והוא לא דאג לרכוש בזמנו אחריות מורחבת נותנת לו זכות להשמיץ את החברה כאילו שהם חייבים לו משהו.

הוא הפיץ את המכתב הזה במקומות רבים, כולל כאן בפורום, וכשהבנתי שמדובר במכפיש סדרתי ותו לו, דאגתי שהדיון יוסר (באישור אחראי הפורומים הכללי). זאת גם הסיבה שהסרתי את הקישור שלך - איני מעוניין לתת לאנשים כאלה במה פה.

אם המחשב הגיע ללקוח כאשר הכונן תקול, המוכר צריך לדאוג להחלפה במחשב אחר ולא לשלוח את הלקוח להתמודד עם השירות.

אם הכונן הפסיק לעבוד בתוך תקופת האחריות, גם אם רק שבוע לאחר הרכישה, חייב נותן השירות הנותן את האחריות לתקן באופן סביר (להחליף כונן בן שנה וחצי ששופץ זה לא באופן סביר, להחליף כונן חדש לחלוטין זה בהחלט סביר) ורק אם לא יעשה זאת בזמן סביר חובה עליו להחליף במכשיר חדש. המוכר חייב לתת ללקוח שירות העברה לנותן השירות, במסגרת האחריות, ולייצגו בפני נותן השירות/האחריות.

זה נכון בערבון מוגבל. מן הראוי שמחשב תקול במעמד הקניה יוחלף ע"י החנות במקום כדי שלקוח לא ישבור את הראש עם השירות, כמו שאמרת. אבל מה לעשות, אם אין למוכר למה להחליף? לא כולם מחזיקים מלאי של ניידים במקום, אתה יודע.

במקרה כזה המוכר בהחלט יכול לנהל את עניין ההחלפה/תיקון מול המעבדה, כדי לחסוך ללקוח טירחה, ואני מסכים שמן הראוי שכך ייעשה. למרות שבמקרים מסוימים, אני מעדיף לעבוד בעצמי מול המעבדה ולא לערב את החנות בכלל. ל-IBM למשל יש שירות שליחים והם יבואו לאסוף את המחשב ממך למעבדה וגם יחזירו לך אותו אחרי התיקון, ואתה מנהל את כל העניין בעצמך, בלי לעבור דרך צד שלישי. עדיף.

אגב, IBM הם בהחלט לא היחידים שעושים את זה, אני ציינתי אותם כי לי היה ניסיון אישי כזה איתם. נדפק לי הצורב - בלי אף שאלה אפילו שלחו שליח שהביא לי צורב חדש (אפילו גרסה משודרגת), אסף את הישן ושלום על ישראל.

פורסם

אני חושב שאתם מערבבים דברים ומוציאים דברים מהקשרם:

לחנות בתקופת האחריות אין ולא אמור להיות עיניין (לא במובן הניצולי שלילי) לטפל במחשב בתקופת האחריות כאשר מדובר במחשב OEM, קרי מחשב מותג של חברה.

אם נניח המחשב ניקנה מחנות X שמיצגת לצורך העיניין את נושא המכירה עבור יבואן נניח Y, אזי במקרה של בעיה ישנם שתי אפשרויות:

1.להפנות את הלקוח לנותן השירות/יבואן/ מעבדה מרכזית.( יש חברה שנוהגת אחרת??)

2.לקחת את המחשב/מוצר מהלקוח ולטפל בנושא השירות מול היבואן/מעבדה מרכזית( כמו שציין כאן מישהו בסגנון...).

דעתי היא שאם אני הייתי קונה מחשב חדש והוא מן הימים הראשונים עושה בעיות אז יש בעיה מהותית,והייתי עומד על כך שיוחלף לי למחשב/מוצר חדש.

ואם זה כונן קשיח וצורב כמו שנאמר זה חלק מהותי במחשב, אינני מסכים עם QTTP שבקלות ראש כזו ביטל את הנושא כאילו החליפו לו לצבע אחר של מחשב, לא בכל מחשב זה "פירוק בורג"..ו"לשלוף את הכונן ושלום..", יש מחשבים שבשביל לפרק כונן קשיח זה לא פשוט ופתיחה של מחשב נייד לעולם לא קלה ופשוטה כמו נייח שנאמר ולא מן הסתם תיקון של מחשב נייד יקר יותר ממחשב נייח( בהקבלה של חלק).

הבעיה בתשובה כזאת נעוצה בתרבות הישראלית החוצפנית של "מגיע לי" מחד, ומאידך מחוסר תרבות והגינות מול לקוח. בחו"ל (וחייתי שנים רבות שם..) גם אם תבוא עם נעליים שהלכת אתם חודשיים והם נקרעו לך יחליפו לך או יזכו אותך במלוא הכסף ללא ויכוח, ויתרה מזאת..יתנצלו שנאלצת להגיע לחנות לא בכדי לרכוש אלא בכדי להחליף מוצר שלכאורה נראה לך פגום.

למה אתה חושב שלא מגיע לאותו לקוח מחשב חדש?( אתה באמת עובד או מייצג חברה או חנות?) ממה שהבנתי הוא רכש מחשב שמן הימים הראשונים עשה בעיות והאם נראה לך סביר שכבר בהתחלה יש צורך להחליף כונן קשיח וצורב? ואני מדגיש שאין כונן קשיח בנייד דומה בהחלפתו להחלפת כונן קשיח בנייח.

והאם באמת היית מוכן לקבל מחשב כזה בחזרה?...אני מסופק .

מה שכן חשוב להוציא מהדיון הזה זה מי נותן שירות ואיזה, מאוד היינו רוצים למצות את הדיון לגבי נותני שירותים. סה"כ מדובר בכ-4 סוגי מחשבים ניידים:

HP,DELL,TOSHIBA,LENOVO ואולי עוד חברה ששכחתי, כלומר מי נתקל באיזה מחשב ושירות וכן לומר מי היבואן של כל מוצר.

פורסם

דעתי היא שאם אני הייתי קונה מחשב חדש והוא מן הימים הראשונים עושה בעיות אז יש בעיה מהותית,והייתי עומד על כך שיוחלף לי למחשב/מוצר חדש.

אתה לא צודק. אם במקרה אחד הרכיבים במחשב הגיע פגום מהמפעל, זה לא אומר שמדובר בבעיה "מהותית" של המחשב כולו. בטח כשמדובר ברכיב יחסית נפרד משאר המערכת כמו צורב.

לא בכל מחשב זה "פירוק בורג"..ו"לשלוף את הכונן ושלום..", יש מחשבים שבשביל לפרק כונן קשיח זה לא פשוט ופתיחה של מחשב נייד לעולם לא קלה ופשוטה כמו נייח שנאמר ולא מן הסתם תיקון של מחשב נייד יקר יותר ממחשב נייח( בהקבלה של חלק).

זה כמעט תמיד רק פירוק בורג ולשלוף את הכונן (תראה לי דוגמה אחת שזה לא). פשוט לא הגיוני ולא משתלם לעשות אחרת. הרכיבים האלה אמורים להיות סטנדרטיים. לפרק כונן קשיח ממחשב נייד קל יותר מאשר ממחשב נייח (שבו צריך לפתוח את המארז, לנתק לפחות 2 כבלים, ולרוב להסיר 2-4 ברגים שמחזיקים את הכונן במקום.) בנייד זה כמעט תמיד בורג אחד או שניים וזהו. ככה בשביל לקבל פרופורציות.

למה אתה חושב שלא מגיע לאותו לקוח מחשב חדש?( אתה באמת עובד או מייצג חברה או חנות?) ממה שהבנתי הוא רכש מחשב שמן הימים הראשונים עשה בעיות והאם נראה לך סביר שכבר בהתחלה יש צורך להחליף כונן קשיח וצורב?

כי אם הבעיה היא באמת רק בקשיח או צורב, לא מגיע לו מחשב חדש. מגיע לו צורב ו/או כונן קשיח חדש.

כן, ייתכן שכונן קשיח וצורב יגיעו פגומים. כן, זה די נדיר ובהחלט גורם להרים גבה, אבל אם זו באמת כל הבעיה, אז זו כל הבעיה.

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה מתעקש על אי צידקתו של הלקוח ומתעלם מהדברים המהותיים? האם אתה מייצג חברה מסוימת שנותנת שירות למחשבים ניידים? כי התשובות שלך ממש מייצגות את "האנטי" נגד הלקוח ו"צידקתו" של נותן השירות.

לומר לך באופן כנה: אני משוכנע שאכן אתה מייצג חברה כזאת או אחרת ומסה משום מה להראות בפורום שלא מגיע במצב כזה מחשב חדש, תשובותיך כמנהל פורום שאמור בכל אופן לעזור לגולשים וללקוחות מעוררות תמיהה והתשובות אינן ישירות ועינינניות, אם אתה כלקוח היית מוכן לקבל מכשיר בין שבועיים אין בו אלא להראות חד וחלק שאתה בצד של נותני השירות ואינני מאמין לך שהיית עובר על כך לסדר היום.

שוב, התרבות בארץ והשירות לוקה בחסר בלשון המעטה, וחבל שככה אנחנו נראים.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לקבל סיכומון כללי או לפחות מה הקווים המנחים של החברות ונותני השירות שלהם עבור כל אלו שלא מבינים וחסר להם ניסיון, כבר הסכימו איתי פה אנשים שזה דבר חשוב למען קבלת החלטות נבונות.

HP,DELL,TOSHIBA,LENOVO,GIGABYTE

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה מתעלם מהעובדות ומנסה להסתתר מאחורי הטיעון של "הלקוח תמיד צודק".

אם קנית מחשב ואחד הרכיבים בו דפוק - מן הראוי שיוחלף הרכיב, אבל כשלא מדובר ברכיב ליבה, אין עילה להחלפת המחשב כולו, לא משנה כמה תתפלסף לי פה על צדקת הלקוח.

חנויות או יצרנים מסוימים מפעילים מדיניות מיוחדת שבמסגרתה תקלה (ולו הקטנה ביותר) במעמד הקניה / תוך פרק זמן קבוע ממנה, מאפשרים החלפת המחשב כולו, כדי למנוע את הטרטור הלקוח. מדיניות זו היא מבורכת, אך אין שום חוק שמחייב חנות או יצרן לנקוט מדיניות זו, נקודה.

יש חוקים שונים שמאפשרים ביטול מוחלט של עסקה תוך 14-21 יום, אבל לרוב הם לא תקפים אם היה שימוש במוצר (אחרת כל שבוע אני אקנה מחשב, אשתמש בו יומיים ואחזיר), ולעיתים גם כרוכים בדמי ביטול מסוימים.

אפשר כנראה בדרך זו או אחרת לנצל חוקים אלה, להחזיר את המחשב ולקבל אחד חדש (במיוחד, אם הכונן הקשיח תקול מה שמונע למעשה כל שימוש במחשב).

אבל למה? אם המטרה היא מחשב תקין במינימום כאב ראש - הרבה יותר פשוט להחליף את הרכיב התקול בלבד (כל זאת בתנאי שבאמת זוהה הרכיב התקול!).

ממש לא מזיז לי אם אתה או מישהו אחר משוכנע שאני מייצג מישהו מלבדי. התשובות שלי הן הכי ישירות וענייניות, ולגבי מידת העזרה שאני כאחראי פורום זה מגיש לגולשים פה - אינך השופט.

התרבות בארץ לוקה בחסר בהרבה מובנים, גם מהצד של נותני השירות וגם מצד הלקוחות. אתה יודע למה? כי התרבות בארץ ככלל לוקה בחסר בהרבה מובנים (חאפריות, שיטת "מצליח", עיקרון "יהיה בסדר", היעדר נימוסים בסיסיים אצל חלק גדול מהאוכלוסיה וכו'). מן הסתם, זה מתבטא בכל תחומי החיים. אבל זה כבר ממש לא המקום לדון בכך.

לענייננו, דעתי נשארה כפי שהייתה: אם הגיע לך מחשב עם צורב (כונן קשיח, זיכרון) דפוק, הרכיב הוחלף והמחשב מתפקד ללא בעיות - הסיפור סגור ואין לך שום זכות לטעון ש"מגיע" לך אחד חדש.

אם המחשב עדיין לא מתפקד, אז כנראה באמת יש פגם רציני, ובמקרה כזה - תדרוש, ותאמין לי, תקבל מענה, כולל החלפה של כל רכיב שצריך, עד כדי המחשב כולו.

פורסם

===

הבחור המדובר (כן, את הקישור הסרתי בכוונה) הוא חוצפן ומשמיץ סדרתי. הוא הגיע לחברה כדי לתקן מחשב שהיה מחוץ לתקופת האחריות, והופתע מאוד כשקיבל הצעת מחיר גבוהה על חלקים ועבודה. מה הוא ציפה, שיתקנו לו בחינם? שים לב, שהוא רק קיבל הצעה, שזכותו לסרב לה, אף אחד לא חייב אותו על שום דבר (המדינויות של מעבדת IBM אוסרת עליהם לבצע תיקון מעל עלות מסוימת בלי אישור מראש של הלקוח). משום מה הוא חשב שהעובדה שהיה לו מזל ביש עם המחשב והוא לא דאג לרכוש בזמנו אחריות מורחבת נותנת לו זכות להשמיץ את החברה כאילו שהם חייבים לו משהו.

הוא הפיץ את המכתב הזה במקומות רבים, כולל כאן בפורום, וכשהבנתי שמדובר במכפיש סדרתי ותו לו, דאגתי שהדיון יוסר (באישור אחראי הפורומים הכללי). זאת גם הסיבה שהסרתי את הקישור שלך - איני מעוניין לתת לאנשים כאלה במה פה.

זה נכון בערבון מוגבל. מן הראוי שמחשב תקול במעמד הקניה יוחלף ע"י החנות במקום כדי שלקוח לא ישבור את הראש עם השירות, כמו שאמרת. אבל מה לעשות, אם אין למוכר למה להחליף? לא כולם מחזיקים מלאי של ניידים במקום, אתה יודע.

במקרה כזה המוכר בהחלט יכול לנהל את עניין ההחלפה/תיקון מול המעבדה, כדי לחסוך ללקוח טירחה, ואני מסכים שמן הראוי שכך ייעשה. למרות שבמקרים מסוימים, אני מעדיף לעבוד בעצמי מול המעבדה ולא לערב את החנות בכלל. ל-IBM למשל יש שירות שליחים והם יבואו לאסוף את המחשב ממך למעבדה וגם יחזירו לך אותו אחרי התיקון, ואתה מנהל את כל העניין בעצמך, בלי לעבור דרך צד שלישי. עדיף.

אגב, IBM הם בהחלט לא היחידים שעושים את זה, אני ציינתי אותם כי לי היה ניסיון אישי כזה איתם. נדפק לי הצורב - בלי אף שאלה אפילו שלחו שליח שהביא לי צורב חדש (אפילו גרסה משודרגת), אסף את הישן ושלום על ישראל.

לא ברור לי מה זה משמיץ סדרתי ועד כמה העובדות בתלונותו אינן נכונות (שאז זו הכפשה או השמצה) או נכונות עובדתית (שאז זו תלונה עובדתית ולא הכפשה ולא השמצה). לא ברור עד כמה תלונתו מוצדקת או לא, אין כל הנתונים אבל זכותו - בעיקר הצרכנית, כל עוד הוא מדייק בעובדות ואינו משקר - לספר סיפורו בכל מקום רלוונטי כולל בפורום צרכנות של YNET או אחרים. יש כאן תלונה ואם אין לך ידיעה אישית על מקורה ומהותה כדאי שלא תפסול אותה מראש, אם יש לך ידיעה ומעורבות אישית בה כדאי וראוי שתציין זאת ותימנע ממעורבות בדיון. עד כאן דעתי לגבי מחיקת הקישור ולגבי הגדרת המתלונן כחוצפן או כמשמיץ סידרתי.

הדגש הצרכני שבתלונה כפי שאני רואה אותה אינו על המחיר שקיבל להחלפת המסך (שזה ענין בפני עצמו וגם אותו יש להביא בחשבון על כדאיות או אי כדאיות רכישה) ולא על תקלה שכזו בחומרה אחרי שנה וחצי (שזה ענין בפני עצמו וגם אותו יש להביא בחשבון על כדאיות או אי כדאיות רכישה)

אלא על צורת השירות, אופן המענה והחיוב על שיחזור מערכת ההפעלה מתוך המחיצה הסמויה במחיר מלא (מפעיל עשו זאת למכר שלי בלא תשלום, כשירות ללקוח, שנתיים אחרי הרכישה). ברגע שהסתבר שהבעיה בחומרה ושלא לצורך נטפלו למערכת ההפעלה, היה צריך להתנצל על הענין של מערכת ההפעלה ולזכות אותו ולהחזיר כספו מיידית. זה הענין מהיבט השירות והיושרה כלפי הצרכן.

לגבי שאר הדברים:

"נכון בערבון מוגבל" על סמך מה?

דעתך האישית או הגישה האישית שלך כמוכר בדיוק כמו דעתי האישית שלי והגישה האישית שלי כמוכר לא רלוונטיים בכלל. יש חוק, קוראים לו חוק המכר. יש חוק, קוראים לו חוק הגנת הצרכן. יש חוק, קוראים לו חוק החוזים (מסמך חתימה על מכירת מחשב הוא גם חוזה לכל ענין שבחוק).

החוק בסעיפים העוסקים בשירות ואחריות לאחר מכירה לא מדבר על "מעמד הקניה" (מה זה? כאשר הקונה נותן את הצ'קים שלו ואין לו אפשרות בכלל לבדוק את המוצר? ) אלא על חובה לספק מוצר תקין. בתקנות העוסקות בסיבות ביטול עיסקה מדובר תמיד על "שלא מחמת פגם" כי אם יש פגם מלכתחילה התקנה שונה ויש חובת מסירת מוצר תקין מלכתחילה.

זה שאין למוכר במה להחליף זה רק טבעי ומובן, אלא שחובתו לדאוג שהמפיץ/יבואן יביא לו מה שצריך ולא להריץ את הקונה למימוש אחריות אם המוצר תקול מלכתחילה. זו לא טובה אלא חובה שבחוק.

נכון הוא שרבים אינם מקיימים החוק כלשונו ולא כרוחו, זה עדיין לא מבטל חובת קיום החוק וזכויות הצרכן (כמו גם חובותיו, לפעמים שוכחים את הצד הזה). כמעט כל החברות המפיצות מחשבים ניידים עוברות, לדוגמא, על חוק המחייב מתן תעודת אחריות לכל מוצר שערכו מעל 150 ש"ח וציון פרטים הנדרשים להיות מצוינים בתעודה זו. זה שעושים זאת עדיין לא מבטל היות מנהליהם לכאורה עבריינים. זה שבעלי חנויות רבים מתעלמים מחובתם לענין זה לא יעמוד לזכותם כאשר מישהו יהיה מספיק עקשן עם מספיק זמן פנוי לתבוע בבית המשפט.

חנויות או יצרנים מסוימים מפעילים מדיניות מיוחדת שבמסגרתה תקלה (ולו הקטנה ביותר) במעמד הקניה / תוך פרק זמן קבוע ממנה, מאפשרים החלפת המחשב כולו, כדי למנוע את הטרטור הלקוח. מדיניות זו היא מבורכת, אך אין שום חוק שמחייב חנות או יצרן לנקוט מדיניות זו, נקודה.

יש חוקים שונים שמאפשרים ביטול מוחלט של עסקה תוך 14-21 יום, אבל לרוב הם לא תקפים אם היה שימוש במוצר (אחרת כל שבוע אני אקנה מחשב, אשתמש בו יומיים ואחזיר), ולעיתים גם כרוכים בדמי ביטול מסוימים.

על סמך מה? מדיניות אינה חוק ואינה יכולה להיות בניגוד לחוק או לחקיקת משנה או לתקנה. זה שעושים זאת עדיין לא עושה את המדיניות לחוק. יש חובות שבחוק אשר על החנות או המפיץ לקיים ובהן לעמוד. מדיניות יכולה רק להוסיף על זכויות הצרכן אך אסור שתגביל אותן. בהיות חוקים אלו מוגדרים כחוקי מגן גם הצרכן אינו יכול להמחות זכויותיו ואפילו החתמה שלו על ויתור על איזו מזכויותיו שבחוק אינה עומדת במבחן השיפוטי.

14-21 יום? על מה אתה מדבר? אפשרות ביטול עיסקה בתוך 14 יום אינה רלוונטית למכירה בחנות פיזית. שם תקפות התקנות העוסקות בחובת הודעה על מדיניות (שמעטים באמת מקיימים) ואולי בקרוב תהיה חובת החזרת הכסף (שטות מוחלטת לדעתי האישית אבל אם זה יהיה החוק אז כך יהיה).

עד כאן עניני צרכנות.

פורסם

משמיץ סדרתי הוא אדם אשר מפרסם מידע חצי-עובדתי במטרה אחת ויחידה להוציא שם רע לאדם או חברה אשר גרמו לו למורת רוח.

כאמור, אותו בחור פרסם את המכתב הזה (אשר אינו מתאר את נסיבות המקרה במלואן, ומלא בדעותיו האישיות והנחות שונות לגבי איך נראה לו שהדברים צריכים להתנהל) גם בפורום, לא במטרה לקבל עצה או עזרה, וגם לא במטרה להוציא קיטור, אלא רק במטרה להכפיש. במהלך הדיון שהתפתח כאן (ודרך אגב, הדיון הוא מקור כל הידע שיש לי על המקרה), הוא הודה שלמעשה כן רצה לתקן את מחיצת השחזור הפגומה וגם את המסך (רק לא רצה לשלם, אתה יודע). שים לב גם שלא חייבו אותו על שום דבר, רק הגישו לו הצעה. ובסוף אחרי שהוא צרח עליהם, גם נתנו לו דיסק שחזור בחינם (דבר שבד"כ הם לא עושים מחוץ לתקופת האחריות). אז מי פה לא בסדר בדיוק?

אגב, לא יודע מאיפה קיבלת רושם שאני קשור באישזהו אופן למכירות או מתן שירות למחשבים ניידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים