עבור לתוכן

דרושה עזרה בהפעלת חיבור SATA מהלוח

Featured Replies

פורסם

ברשותי לוח אם P4P800E של אסוס.

שני רכיבי SATA מחוברים ליציאות SATA ה"רגילות" של הבורד.

על הבורד יש שתי יציאות נוספות של SATA שמופיע לידם RAID.

האם אני יכול להשמיש אותן כיציאות SATA "רגילות" גם כן?!

אם כן, כיצד אני עושה זאת?

פורסם

כן,אתה יכול,רק שאתה מפעיל את המחשב,עבור בביוס ותבדוק שלא מוגדר לך שם RAID של דיסקים קשיחים.

(זה כמובן אם אתה משתמש רק ב-1).

חוץ מזה,אני לא מבין למה אתה לא רוצה לחבר לאחד מהחיבורים האחרים?

החיבור הוא חיבור רגיל,אין שום הבדל.

פורסם
  • מחבר

שני החיבורים האחרים כבר תפוסים ע"י צורב ודיסק קשיח.

אשמח ליותר פירוט לגבי מה לבדוק בביוס.

אגב, לא ניתן לשרשר רכיבי SATA כמו בIDE?

פורסם

כונן אופטי שמחובר ל-SATA?,לא יצא לי לשמוע על דבר כזה.

בכל מקרה,אם אתה מחבר דיסק קשיח (בנוסף לקיים),אתה רק צריך לבדוק שהביוס מזהה את 2 הדיסקים,ומעביד אותם בערך RAID,ולשנות את סוג ה-RAID אם זה ברצונך.

אני לא מכיר אישית את הלוח/ביוס שלך,עיין בחוברת של הלוח,יכול להיות שיש לך שם הסבר מפורט על הביוס.

אם אין,תעיין בביוס,חפש RAID,Hard Drive,SATA אתה בטוח תמצא תוך זמן קצר.

אגב, לא ניתן לשרשר רכיבי SATA כמו בIDE?

לא יודע מה זה,מצטער.

MuTaTiOn.

פורסם

כונן אופטי שמחובר ל-SATA?,לא יצא לי לשמוע על דבר כזה.

בכל מקרה,אם אתה מחבר דיסק קשיח (בנוסף לקיים),אתה רק צריך לבדוק שהביוס מזהה את 2 הדיסקים,ומעביד אותם בערך RAID,ולשנות את סוג ה-RAID אם זה ברצונך.

אני לא מכיר אישית את הלוח/ביוס שלך,עיין בחוברת של הלוח,יכול להיות שיש לך שם הסבר מפורט על הביוס.

אם אין,תעיין בביוס,חפש RAID,Hard Drive,SATA אתה בטוח תמצא תוך זמן קצר.

לא יודע מה זה,מצטער.

MuTaTiOn.

יש מלא צורבים עם חיבור SATA. קניתי כזה לא מזמן.

עכשיו אין במחשב IDE בכלל :)

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התשובות.

אני אנסה להסביר שוב... על הבורד יש לי שני חיבורי SATA שכבר מחוברים אליהם צורב ודיסק קשיח פנימייים.

ראיתי שיש עוד שני חיבורים שרשום לידם SATA אבל הם כנראה לשימושי RAID.

כרגע רכשתי דיסק קשיח עם מארז שתומך גם בUSB וגם בSATA. עם הדיסק מגיע כבל שמתחבר מהבורד ובצידו השני יש יציאה חיצונית למחשב - כלומר הכבל הוא כדי להחצין את יציאת הSATA על מנת שיהיה אפשר להתחבר עם הדיסק החיצוני.

חיברתי את הכבל המדובר לאחת מהיציאות SATA-RAID והוא לא מזוהה בכלל.

כיצד אני גורם לו להיות מזוהה?! (אני לא רוצה להשתמש בכלל בתצורת RAID אלא כדיסק רגיל)

תודה

פורסם

רוב הסיכויים שהאזכור של RAID הכוונה היא שהבקר תומך באפשרות, אתה צריך לבדוק בביוס אם האפשרות של ה-RAID לא כפויה על הפורטים האלה אלא רק אפשרות לבחירתך.

בנוסף, אם מדובר על בקר נפרד מהבקר הקודם, יכול להיות שהוא ידרוש ממך דרייברים נוספים.

צריך לבדוק בפירוט של הלוח, אבל משום מה לא מצאתי את הדגם של הלוח אם שלך באתר של אסוס, יש מצב שיש לך את הדלוקס?

עריכה: במידה ויש לך את הדלוקס (כי לא מצאתי פרטים על הדגם שנתת) אז הבקר המשני הוא Promise 20378

במידה ובביוס אתה מפעיל את הבקר אבל לא בוחר לו לשמש כרייד, כנראה שתצטרך להשתמש בדרייברי IDE של פרומיס.

במידה ואתה כן בוחר להפעיל את הרייד (בעתיד) אז תצטרך להתקין את הדרייברים היעודיים לבקר רייד.

ולא, לא ניתן לשרשר 2 התקנים על אותו ערוץ כמו ב-IDE.

פורסם
  • מחבר

רוב הסיכויים שהאזכור של RAID הכוונה היא שהבקר תומך באפשרות, אתה צריך לבדוק בביוס אם האפשרות של ה-RAID לא כפויה על הפורטים האלה אלא רק אפשרות לבחירתך.

בנוסף, אם מדובר על בקר נפרד מהבקר הקודם, יכול להיות שהוא ידרוש ממך דרייברים נוספים.

צריך לבדוק בפירוט של הלוח, אבל משום מה לא מצאתי את הדגם של הלוח אם שלך באתר של אסוס, יש מצב שיש לך את הדלוקס?

עריכה: במידה ויש לך את הדלוקס (כי לא מצאתי פרטים על הדגם שנתת) אז הבקר המשני הוא Promise 20378

במידה ובביוס אתה מפעיל את הבקר אבל לא בוחר לו לשמש כרייד, כנראה שתצטרך להשתמש בדרייברי IDE של פרומיס.

במידה ואתה כן בוחר להפעיל את הרייד (בעתיד) אז תצטרך להתקין את הדרייברים היעודיים לבקר רייד.

ולא, לא ניתן לשרשר 2 התקנים על אותו ערוץ כמו ב-IDE.

חלה התקדמות... שיניתי בביוס את המוד של בקר הPROMISE ךIDE ולא לRAID...

אני רואה בטקסט שרץ אחרי ריסטרט שהכונן אכן מזוהה ע"י הביוס אבל אין לו זכר בווינדוס בשום מקום, בדקתי בMANGE של הMY COMPUTER וגם דרך תוכנת PC WIZARD שאגב זו היא שנותנת את הדגם המדוייק של הבורד.

איך אני עושה שארה את הדיסק גם בוינדוס (XP) ?

פורסם

נסה לחבר אותו במקום הצורב ותבדוק אם זה עובד.

יכול להיות שצריך לפרמט אותו אבל בדיסקים חיצוניים בדרך כלל לא צריך.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי!!!

הורדתי דרייברים של IDE מהאתר של ASUS - הקונטרולר של הRAID הפך להיות בDEVICE MANGER מלא מזוהה למזוהה ואז הדיסק זוהה גם , יצרתי PARTITION ופירמוט ווואלה עבד..

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים