עבור לתוכן

השתנו המחיצות בדיסק הקשיח.

Featured Replies

פורסם

אחרי ניסיון לא מוצלח עם נורטון גוסט 2003 הוינדוס לא עלה לי ונאלצתי לפרמט את המחשב.אך כשהכנסתי את דיסק הוינדוס המחיצות בדיסק הקשיח (120GB)

השתנו:

-לפני,היו לי שלוש מחיצות:C,עם נפח של כ- 30GB שבה ישבה מערכת ההפעלה (windows xp),מפורמטת ב FAT32.

D,עם נפח של כ- 10GB ששימשה לאכסון גיבויים של נורטון גירסה 6.(שעובדת רק על FAT32).

E,עם נפח של כ- 73GB ששימשה כ"מחסן".מפורמטת ב NTFS.

עכשיו כשבאתי להתקין,ראיתי שמחיצות D ו E לא השתנו (לא באות ולא בגודל),אבל כונן C הפך לגודל של 8MB שאינו ניתן לפירמוט,ונוספה לי מחיצה F בגודל יותר קטן ממה שהיתה C קודם,ועליה התקנתי את הוינדוס מחוסר ברירה.אח"כ ראיתי שנוספה גם מחיצה I שהשלימה את החוסר (מצורפת תמונה).

אני יכול לעבוד ככה אבל זה לא נוח.... ויש גם דברים מוזרים:למשל אני לא מצליח להתקין JAVA ומקבל הודעה שאין מספיק מקום בדיסק.....כנראה שהתוכנה מנסה לשתול את עצמה במחיצה C שהפכה למחיצת מערכת....

ניסיתי לשנות דרך computer management אבל הוא לא נותן לשנות שמות של מחיצה C בגלל שהיא מחיצת מערכת,וגם לא של מחיצה F שהיא המחיצה שעליה יושב הוינדוס...

אז איך אני משנה את זה בחזרה למה שזה היה? ולא משנה (אולי עדיף) ,אם צריך לפרמט ולהתקין וינדוס מחדש.אני רוצה לשמור על מחיצות D ו E כמות שהן ושתהיה לי מחיצה נוספת C,בגודל 30GB,כמו שהיה בהתחלה.בטוח יש דרך לעשות את זה דרך דיסק ההתקנה אבל אני לא יודע איך.

[attachment deleted by admin]

פורסם

8 מגה (מגה !!) זה מה שישנה ?

גוסט קילקל לך.

ה 8 מגה זה מחיצה שלא צריך להיות אות. זה בגלל התקנה של איקס פי וזה יש בהרבה מחשבים. תפקיד שלה לא יודע.

פורסם
  • מחבר

תאחד את I עם C פשוט וזהו.

איך עושים את זה?...והאם אתה מתכוון במצב הנתון, או עם דיסק ההתקנה של וינדוס ולפרמט מחדש?....חוץ מזה,לא נראה לי שאפשר לאחד את C עם משהו,כי C הפכה להיות מחיצת מערכת,כזאת שלא צריכה בכלל אות,כמו שאיוון כתב.

8 מגה (מגה !!) זה מה שישנה ?

גוסט קילקל לך.

ה 8 מגה זה מחיצה שלא צריך להיות אות. זה בגלל התקנה של איקס פי וזה יש בהרבה מחשבים. תפקיד שלה לא יודע.

לא.. 8 מגה זה לא מה שמשנה בכלל. מה שמשנה זה שהאותיות השתנו לי ומערכת ההפעלה יושבת על F במקום על C.

כמו שאתה בעצמך אומר,גוסט אכן קילקל! כשבאתי להתקין את הוינדוס מחדש,המחיצה הקטנה הזאת קיבלה את השם C(!) במקום שתהיה בלי אות בכלל,ואני לא יודע איך לשנות אותה שתהיה בלי אות כמו שתמיד היתה וצריכה להיות....

מה מסובך במה ששאלתי....התשובה אולי מסובכת ולא כל אחד יודע, אבל השאלה פשוטה-אני רוצה לפרמט ולהתקין וינדוס על מחיצה בשם C,בלי לפגוע ב D וE,ובלי להוסיף מחיצות נוספות.זה הכל.

פורסם

8 מגה זה תשובה למי שאמר לאחד - לא לך !

מה בעיה בכלל ? בהתקנה אתה מבטל 2 המחיצות ועושה אותם אחת ומתקין על החדשה.

ניסיתה ולא הצליח ?.

פורסם
  • מחבר

8 מגה זה תשובה למי שאמר לאחד - לא לך !

מה בעיה בכלל ? בהתקנה אתה מבטל 2 המחיצות ועושה אותם אחת ומתקין על החדשה.

ניסיתה ולא הצליח ?.

את מחיצה C אי אפשר לבטל,ואי אפשר לשנות אות,ואי אפשר לגעת בה....כי ה-8 מגה שיושבים שם זה של ה HDD.תראה אני לא מבין גדול במחשבים,אפילו לא קטן....מה שאני יודע כשאני בא להתקין וינדוס,זה ללחוץ על L כדי לבטל מחיצה וללחוץ על C על-מנת ליצור מחיצה.יותר מזה אני לא יודע לעשות ....

תמיד כשהייתי מפרמט,אז לא הייתי נוגע במחיצות D ו E ,אלא מבטל את מחיצה C,במקום שהתפנה יוצר אותה מחדש,מפרמט אותה,ועליה מתקין את הוינדוס.עכשיו,כאמור,החלק של ה 8 מגה,(כנראה ה buffer),קיבל את האות C ולא רוצה להפרד ממנה.. ;)

אם יש לך עצה בשבילי,אז תסביר שלב שלב מה אני עושה מהרגע שאני שם את הדיסק בכונן...תודה בכל אופן על הניסיון לעזור.

פורסם

א. תבדוק ב-"environment variables" שאין שום אזכור לכונן c ושהוא לא מתיחס אליו כברירת מחדל לשום דבר (מקטין את הסיכוי שתוכנות יפנו אליו בכלל).

ב. אם מחיצה i ריקה לחלוטין מתוכן, תמחוק אותה ותרחיב את c להיות בכל הנפח הפנוי (9 גיגה+) - גם את פעולת המחיקה וגם את פעולת ההרחבה תעשה עם acronis disk director הוא נותן לך קודם כל לבצע את הפעולות במצב וירטואלי (בשביל לראות שהם אפשרויות) ורק בסוף לעשות אישור ולהתחיל בתהליך.

בהצלחה.

פורסם

llime הנושא כבר גולש יותר מכיוון של מערכת הפעלה לכיוון של תוכנה/אמצעי איחסון.

הועבר לפורום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

זה הסתדר בסוף.... פשוט מחקתי את כל המחיצות חוץ מ E ו D .חשבתי שהמחיצה הקטנה של ה 8 מגה בלתי ניתנת למחיקה,אבל טעיתי....ובמקום שהתפנה יצרתי מחיצה C,ועליה התקנתי את הוינדוס :).

תודה לכל מי שעזר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים