פורסם 2008 ביוני 2217 שנים עוד קטין שנעצר בחשד לרצח:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557971,00.htmlאני מניח שנחזור לת'רד הזה עוד שנה-שנתיים לכשיסתיים המשפט, מעניין מה יהיה גזר הדין.
פורסם 2008 ביוני 2217 שנים מחבר מפרסמים גזר דין של קטינים?ומה עם כל העבירות שכביכול קטנות?קראתי את הכתבה הזאת ב-MSN איזה ילדה בשיכבה שלו כתבה שם שכבר ממזמן הוא גנב פלאפונים בבית ספר וידו פשוט לא רצו להזמין משטרה (כי אז ידעו שיש בבית ספר אלימות וזה לא טוב למנהלת)עשו את זה גם איפה שאני למדתי - חטיבה ותיכוןאם הוא היה מגיע למשפט בעבירות הקטנות ואפילו מקבל בסה"כ עבודות שירות אין מצב שזה היה מגיע לרצחעריכה:קראתם שם שהוא ניסה להתבאבד?לא קל הסיפור הזה
פורסם 2008 ביוני 2217 שנים עריכה:קראתם שם שהוא ניסה להתבאבד?לא קל הסיפור הזהחבל שהוא לא הצליח.עונש מוות יהיה טוב, יחסוך עוד תא בכלא.
פורסם 2008 ביוני 2217 שנים הבנאדם הזה עוד קטן - לא צרוב לו במוח מה שצרוב במוח לבנאדם מבוגר. קטינים כאלה עוד אפשר לתקן, ולכן לא הייתי ממליץ על עונש מוות.
פורסם 2008 ביוני 2217 שנים מחבר גם מבוגרים אפשר לתקן באותה צורה לא?שטיפות מוח ודברים כאלה לא קיימים?אפילו שזה יכול לכלול עינוי רציני זה עובד מהר יותר ובכלא בכל מקרה סביר להניח שהוא יעבור עינויים דומים מבחינת סבל(רק שתבין כמה זה נפוץ שם :http://www.spr.org/)אבל אסור שאנשים יגיעו למצב שיחשבו שיקבלו עונש קטן מהנזק שעשו ואז עלולים להתבלבל ולחשוב שזה משתלםעין תחת עין שן תחת שןובגירסא המודרנית צריכים גם לשלם ריבית על הזמן עד שמקבלים את העונשועכשיו ראיתי שידין חורב (ככה קוראים לו) שזה שהיה עליו סרט רצח ללא מניע בערוץ 8 פעם גם למד באותו בית ספר ברמת השרון עם אותו נער שנתפס עכשיו
פורסם 2008 ביוני 2317 שנים אני לא מאמין בעונש מוות. אני מאמין בעבודות פרך. למה לתת לעבריינים לשבת בסבבה בכלא? תשלחו אותם לנגב לחצוב סלעים.
פורסם 2008 ביוני 2317 שנים מחבר כמה שהבנתי נותנים להם לעשות עבודה בכלאבכל זאת זה גם לא יהיה הוגן שאנחנו צרייכם לשלם להם על אוכל, שינה וכדומה
פורסם 2008 ביוני 2517 שנים התשובה תהיה שלא, מכיוון שתמיד ישנו הסיכוי (הקטן, אני יודע) שאותו אדם יחליט ללכת ישר, ושופטים בדרך כלל במקרים כאלה נותנים לנתבע להינות מהספק. אם הוא ירצח שוב, מבחינתי תהרגו אותו - אני לא אתנגד. הבעיה העיקרית היא שכיום, אין לנו עדיין אמצעי בכדי "לחזות" איך אותו אדם ייתנהג אחרי שיצא ממאסר מלבד פסיכולוגיה (שאפשרית רק במקרים ספציפיים ביותר), והאיום שנובע מבעיה זו זה שאותו אדם לא יילך בדרך ישרה וככל הנראה יהיה עוד קורבן לרצח כתוצאה מהשערה לא נכונה.זה נכון שבמקרה הזה אפשר להפעיל את הנוהל של גזר דין מוות, אבל תחשוב על כך שפשוט בזבזת חיי אדם, סתם כך.
פורסם 2008 ביולי 417 שנים מישהו הזכיר מקודם את הטמטום המשפטי בברזיל אך ראוי לציין שעוד כמה מדינות בדרום אמריקה מקילות בצורה מטופשת על קטינים, לדוגמא בארגנטינה לא ניתן לשפוט קטין על רצח... זה היה יכול להיות הגיוני אילולא גיל האחריות הפלילית בארגנטינה היה 16 שנה (בישראל גיל האחריות הפלילית הוא 12 שנים ובארה"ב ניתן להוציא להורג קטין שביצע רצח במידה אותו אחרי גיל 16)...דרך אגב, הדבר המדהים בחוק הברזילאי לגבי קטינים הוא שכל העבירות הפליליות של אסירים קטינים נמחקות לחלוטין בגיל 21, יש דוגמאות רבות בברזיל לאנשים בני 25 עם עבר של כמה מעשי רצח אך ללא שום תיק פלילי!נ.ב. שימו לב מה הוא עונשם של עברייני מין בארה"בתושב טקסס בן 43 נידון ל-4,060 שנות מאסר בפועל, לאחר שהורשע בתקיפה מינית והתעללות בשלוש נערות.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3563379,00.html
פורסם 2008 ביולי 417 שנים התושב הזה מטקסס ישתחרר עוד 2000 שנה על היתנהגות טובה ;D ;D ;Dטוב אבל בקשר לנושא לדעתי זה לא כל כך נכון להעניש בני נוער בעונש מלא כי לדעתי בניי נוער (כמוני כן) יכולים להיות מושפעים למעשים כאלה על ידי החברה שמיסביבם ההורים והמצב הכלכלי של המישפחה . לא שאני אומר לא לישפוט רוצחים וכו אבל צריך ליבדוק את הנושא כי אם נער רצח ואנס נערה לדעתי זה ישר עונש מוות, אבל עם נער רצח עבריין שהייה בעניינים עם המישפחה שלו ואיים עליהם כל הזמן (כמו שהיה באזור לא רחוק מאיתנו ) זה לדעתי עניין אחר (לא שהוא לא צריך לקבל עונש אבל לא עונש על רצח , כי עם הוא לא יקבל עונש כל אדם יתחיל לקחת את החוק לידיים שלו אבל צריך לרחם ולראות למה הבן אדם הגיעה למצב הזה ).בקיצור לדעתי צריך ליבדוק כל עיניין לגופו חוץ מרוצחים ואנסים סידרתים.
פורסם 2008 ביולי 417 שנים מחבר מישהו הזכיר מקודם את הטמטום המשפטי בברזיל אך ראוי לציין שעוד כמה מדינות בדרום אמריקה מקילות בצורה מטופשת על קטינים, לדוגמא בארגנטינה לא ניתן לשפוט קטין על רצח... זה היה יכול להיות הגיוני אילולא גיל האחריות הפלילית בארגנטינה היה 16 שנה (בישראל גיל האחריות הפלילית הוא 12 שנים ובארה"ב ניתן להוציא להורג קטין שביצע רצח במידה אותו אחרי גיל 16)...דרך אגב, הדבר המדהים בחוק הברזילאי לגבי קטינים הוא שכל העבירות הפליליות של אסירים קטינים נמחקות לחלוטין בגיל 21, יש דוגמאות רבות בברזיל לאנשים בני 25 עם עבר של כמה מעשי רצח אך ללא שום תיק פלילי!נ.ב. שימו לב מה הוא עונשם של עברייני מין בארה"בhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3563379,00.htmlב-25 נמחק הרישום? הם לא בכלא בגיל הזה?
פורסם 2008 ביולי 417 שנים ...כבר קרה שהוצאו להורג חפים מפשע, וזה ימשיך לקרות כל עוד צורת הענישה הזו קיימת.צורת העונש היא אולי בעייתית (וזה ויכוח אחר), אבל הפתרון האמיתי לחפים מפשע שהוצאו להורג זה פשוט משפט צדק ולא משפט תפירת תיק.
פורסם 2008 ביולי 517 שנים אני לא יודע אם זה קשור לחוסר ענישה או לא, אבל הנוער בארץ הפך לזוהמה. אתמול יצאתי עם חברים לפאב. בערך בשעה שתיים החלטתי לצאת החוצה לנשום אוויר. אני יושב בכיף על הספסל, נרגע. לפתע אני רואה פרחה בת 15~16 מתחילה לחצות את הכביש בלב תנועה סואנת. אחד הנהגים דפק בלימה. הפרחה ככל הנראה נבהלה ובמקום להגיד תודה התחילה לקלל את נהג. אחר כך מגיע חבר שלה ומתחיל לבעוט ברכב. כאילו מה?! פשוט מגעיל לצאת החוצה בסופי שבוע/חגים/חופשים. בכל מקום פרחחים חסרי חינוך.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.