עבור לתוכן

2 תחנות עבודה על מעבד אחד או 2 מחשבים על מחשב אחד - מבחינה חומרתית

Featured Replies

פורסם

אוקיי

קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי

נתחיל מן הציוד:

מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI

2 מסכים

2 מקלדות

2 עכברים

רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי )

יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו'

עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד

יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך

הקטע הוא שיש לי עכבר USB מיותר אבל אין לי מקלדת USB מיותרת , אלא מקלדת רגילה PS2 נראה לי קוראים לזה ,

1. השאלה היא יש מתאם ההפך לא USB ל PS2 , אלא PS2 ל USB ,

2. האם במעבר כזה ארוך של כבל USB יהיה בעיות הפרעות?

3. אותו דבר רק לגבי ה כבל VGA

4. עדיין לא מצאתי רמקולים סבירים במחיר נורמלי בUSB , או אוזניות , אשמח אם תעירו את עיניי או אולי בעצם יש יציאה של קול במעבר לUSB ? זה יעבוד?

כאילו קול TO USB , כי יש לי גם רמקולים רגילים מיותרים

עכשיו האם בכבלי VGA/USB קיים מה שנקרא ON DEMAND? כמו שיש בכבלים רשת ? שאפשר לקבוע איזה שאתה רוצה ? כי לפי ידעתי לא קיים... רק מוודא

הערה אחרונה , אשמח אם תביאו לי קישור לחנות שמוכרת כבל USB , VGA , במחיר משתלם

נ.ב. מידע חשוב ששכחתי לציין , האורך של הכבלים שאמורים לקשר בין החדרים אמור להיות 15M , המרחק עצמו פחות , אבל אני מעדיף לא לקחת סיכונים

תודה מראש

פורסם

1. לא ראיתי שיש אבל חבר שלי אמר לי שיש לקרוב משפחה שלו פעם.

2. לא חושב, אצלי במדפסת יש 3 מטר מאריך ואין בעיות.

3. גם לא צריך להיות בעיות.

4. תקנה אולי כבר אודיו מאריך?

יש לי רק שאלה אליך:

איך אתה עושה את זה שכל מחשב יעבוד בנפרד יענו (ששניהם נגיד יגלשו באינטרנט ביחד בלי שאחד יזיז לשני את העכבר או משהו כזה)?

פורסם

בהחלט זה נשמע מעניין ואיך תעשה את זה.

מעביר מ-PS/2 ל-USB יש בשוק בשפע ולך לחנות מחשבים וקנה לך אחד בכמה גרושים.

אם הכבל ארוך מ-10 מטר בערך יתחילו קירטועים וכאלה, ואז מומלץ להוסיף מגבר. כעיקרון תנסה את מה שאתה רוצה ואם זה לא יפעל כנראה תצתרך מגבר.

איך אתה מתכוון להריץ כאילו שתי מחשבים ממחשב אחד? שלא יהיו בעיות תוכנה וחומרה?

בכל מיקרה, נשמע מעניןן מאוד והרבה בהצלחה! :yelclap:

נ.ב-

תזכור שבעצם אם אתה עושה מהמחשב שתיים אתה מחלש ת'כוח שלו לשתיים או אם מישהו מצד אחד מוריד משהו כבד וכאלה הוא גונב לו מהרוחב פס כמו ברשת רגילה. :-\

פורסם

תשמע אני זוכר שלפני בערך 7 שנים היה כזה דבר אצלנו בבצפר

אבל זה היה כשמחשב הכי עלוב היה עולה 7000 שקל ולכן זה כנראה היה יותר כלכלי

אבל אני חושב שאתה לא תצליח לעשות את זה בפחות מ1000 שקל אז ככה שב1000 ש"ח

אתה יכול לקנות מחשב חדש עם חומרה קצת מיושנת אבל שיריץ אופיס ואינטרנט מבלי לגרוע במחשב השני

אם כבר יש לך את כל מה שהמחשב צריך מסביב לך על מחשב חדש במבצעים של החנויות הגדולות (רק בלי איבורי כן :xyxthumbs:)

פורסם

1. השאלה היא יש מתאם ההפך לא USB ל PS2 , אלא PS2 ל USB ,

2. האם במעבר כזה ארוך של כבל USB יהיה בעיות הפרעות?

3. אותו דבר רק לגבי ה כבל VGA

4. עדיין לא מצאתי רמקולים סבירים במחיר נורמלי בUSB , או אוזניות , אשמח אם תעירו את עיניי או אולי בעצם יש יציאה של קול במעבר לUSB ? זה יעבוד?

כאילו קול TO USB , כי יש לי גם רמקולים רגילים מיותרים

מה אתה מתכוון לעשות בדיוק? אי אפשר שיותר ממשתמש אחד יעבוד על המחשב בו זמנית (לפחות לא ב XP). כל משתמש שיכנס יזרוק משתמש אחר שכבר מחובר.

כדי לעבוד עם יותר ממשתמש אחד צריך Windows Server 2003 אבל גם אז מדובר במחשב נוסף ולא במקלדת נוספת.

לגבי אורך כבל USB, בד"כ עד 3 מטר אין בעייה. מעל צריך הגברה - כלומר כבל קצת יותר יקר. באורך של 15m נראה לי שהפתרון זה USB to CAT5 כלומר ממירים סיגנל לכבל רשת ובצד השני המרה חוזרת וכך ניתן להגיע לכמה עשרות מטרים.

אין סאונד ל-USB.

הכי טוב זה לקנות באמת מחשב נוסף, יש לך ממילא את כל הציוד ההיקפי ואפשר למצוא מחשב בזול.

פורסם
יש כרטיסי קול שמתחברים לUSB.

נכון, אבל אני הבנתי שהוא רוצה להעביר את הסאונד מהמחשב (שכבר קיים) לרמקולים בחדר המרוחק תוך שימוש בכבל USB. אולי לא הבנתי נכון אבל כך זה נשמע.

פורסם

זה אפשרי חלקית...

חפש תוכנות שמיועדות לפעולה הזאת, כך שהם יודעות לנתב את כל הקלט והפלט לפי בחירה מראש.

אבל זה מאט את המחשב בצורה דרסטית, ואם אתה עובד בסביבת חלונות אז בכלל שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי בוא נעבור אחד אחד

אני בדקתי שוב את הנושא

בנוגע ל חיבור המסך ,יש כבל SVGA , אני הבנתי שאין בעיות בכלל וזה יעבוד פרפקט ,

בנוגע לUSB בשביל עכבר ומקלדת - אני הבנתי שUSB התקן אומר עד 5 מטר , ומעל יש לי שתי אופציות:

1. לקנות כבל עם מגביר , אבל זה יוצא יקר מאוד

2. לקנות כבל של 15מטר , והאדון בחנות אמר שבשביל מקלדת ועכבר זה לא אמור לעשות בעיות אפילו באורכים האלה

בנוגע לקול - זאת נראית לי הבעיה העיקרית , כי אני תכננתי מההתחלה שהקול יעבור דרך הUSB , ועכשיו יש לי פה בעיה

בעקרון מה שאני תכננתי לגבי הUSB , אני לא יודע אם זה אפשרי אבל אני מאמין שכן , זה שלקחת יציאת USB אחת ולייעד אותה בתור היציאה של המערכת השנייה וככה כל המכשירים יעבדו דרכה למחשב השני

אם לא יהיה קול כל הפרוייקט הזה לא שווה כלום , ולכן אני ייצטרך לבדוק את הנושא עם הציוד שיש לי בבית לפני שאני פונה לאורכים ארוכים

פורסם

יציאת USB אחת לא תספיק לך ע"מ להעביר את כל מה שאתה רוצה, בעיקר אם אתה הולך על כבלים ארוכים שישחטו את הסיגנלים בדרך.

ואין בדיוק אתה מתכוון שהכל יעבוד בנפרד?

פורסם

כבל USB באורך 15 מטר ככל הנראה לא יעביר אפילו אות של עכבר \ מקלדת, בלי הגברה.

פורסם

"איך אתה עושה את זה שכל מחשב יעבוד בנפרד ?"

שאלתי את זה ולא ראיתי. :hi:

פורסם

הוא לא,

הוא סה"כ עושה ככה שיהיה אפשר לשלוט על המחשב מחדר אחר.

פורסם
  • מחבר

הוא לא,

הוא סה"כ עושה ככה שיהיה אפשר לשלוט על המחשב מחדר אחר.

לא , ממש לא

זה לא המטרה

המטרה היא לקבל 2 תחנות עבודה שונות לחלוטין , שלא מפריעות אחת לשנייה

הבעיה היא שאם אין לי USB אחרי 10 מטר , ואין לי קול , אז אין שום טעם בפרוייקט הזה , לפחות מבחינתי , כי המחשבים לא קרובים אחד לשני

פורסם

ל GEFEN יש פתרונות מיועדים למצב שלך, הבעיה היא שהם יקרים.

http://www.gefen.com/kvm/cav.jsp

הם מיובאים לארץ על ידי ברקאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים