עבור לתוכן

העברת כבל רשת בקיר - הראש לא נכנס..

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים שרציתי לחבר ברשת, יש לי בקיר תעלה שמיועדת להעביר חוטים בינהם.

קניתי כבל רשת Cat5E FTP של 10 מטר בשביל לחבר אותם, ועכשיו גיליתי שהראש של הכבל לא נכנס לתעלה כמו שצריך... (אפשר בערך להכניס אותו לתעלה אבל ברור לי שהראש לא יעבור את הסיבובים בקירות)

מעבר לדרכים עוקפות לתעלה (כרטיס רשת אלחוטי וכאלה) - אני מבין שאם אני מעביר חוט בתעלה בלי הראש וסוגר ("לוחץ") את הראש שלו בסוף עם מלחץ (נגיד שאני אשיג או אקנה) אז בכל מקרה סביר מאד להניח שזה לא יעמוד ב-CAT5E (כלומר לא יעבוד בג'יגהביט).

עקרונית הנתב שלי כרגע בכל מקרה תומך רק עד 100MBit אבל אם אני כבר מעביר כבלים אני רוצה תמיכה טובה לעתיד.

יש איזשהי אפשרות להתגבר על הבעיה?

תודה

פורסם

תחתוך את הראש בצד אחד, תשחיל את הכבל בתעלה, ותלחץ את כל שמונת החוטים בסדר הנכון לראש חדש.

פורסם

אין שום בעיה להעביר 1000 MBPS על קונקטורים ש"לחצת" בעצמך, הכבל הוא CAT-5E, והאורך הוא 10 מטר?

אם כן, רק תוודא שאתה מחבר כמו שצריך ובקוד הצבע הנכון ולא תהיה לך בעיה להעביר GBPS.

פורסם

אם תלחץ את שמונת החוטים כמו שצריך לראש, אין שום בעיה שזה יעבוד לך על ג'יגה ביט

במקור זה הולך ככה, תקנו אותי אם אני טועה

2 חוטים : כמו בקו טלפון רגיל עד 10Mbps

4 חוטים : עד 100Mbps

8 חוטים : עד 1000Mbps

אתה מוזמן להיכנס לכאן:

http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

ולראות את החיווט שאתה אמור לעשות..

פורסם
  • מחבר

כמו שאפשר לראות באתר ששלחת גם 10MBPS צריך 4 חוטים (2 לשידור ו-2 לקליטה).

תודה על העזרה אבל הבעיה היא לא איך לחבר את הראש.

הבעיה היא שראש שאני מחבר (לוחץ) בעצמי, לפי חבר שלי שמכיר את הנושא טוב מאד, איכות החיבור שלו תהייה נמוכה מידי מכדי לעמוד באמת בתקן CAT5E (שהוא יותר מאשר רק מספר וצורת חיבור החוטים).

והוא לא יעבוד כמו שצריך ב-GBPS (אולי הוא יעבוד חלקית, אבל עם אחוז איבודי חבילות גבוה, מה שיגרור מהירות קטנה בפועל משמעותית מ-GBPS)

פורסם

זה נכון שכבל מוכן מהמפעל יהיה בדר"כ ברמה גבוהה יותר מאשר כבל שנלחץ ע"י מישהו בעל מיומנות בינונית, אבל כבל שנלחץ לבד כמו שצריך, בעל ראש מסוכך, יתן לך אותה רמה של ביצועים ברשת ביתיית קטנה, בעיקר אם מדומר במרחקים קצרים.

חוצמזה, אין לך ממש ברירה, לא תוכל להשחיל את הכבל עם הראש שלו.

פורסם

אצל דודה שלי בבית הכנתי רשת של 1Gbps

וכמובן לחצתי את הכבלים בעצמי, ואין שום בעיות תפוקה...

אני מאמין שאם יודעים ללחוץ ולהכין את הכבל כמו שצריך, לא אמורה להיות שום בעיה.

ממש לא נכון, באתר שהראיתי לך מדובר על כבל 10/100

כמדומני כבל טלפון בעצם, שדרכו אתה מתחבר לאינטרנט עובד על תקשורת של 10Mbps

פורסם

10Mbps צריך 4 גידים וזה לא דומה לקו טלפון

פורסם

זה ממש לא בעיה ככה בדיוק עושים את זה בכל מקומות העבודה המקצועיים, אין איבוד של כלום כי בדיוק בשיטה הזאת לוחצים את הכבלים במפעל, ואתה יכול לסכך את הכבל בעצמך... פשוט תלחים את החוט מתכת שעובר שם לראש... (עד עכשיו לא ראיתי כבל בלי זה, והעברתי השנה בכל הבית)

פורסם

תודה על העזרה אבל הבעיה היא לא איך לחבר את הראש.

הבעיה היא שראש שאני מחבר (לוחץ) בעצמי, לפי חבר שלי שמכיר את הנושא טוב מאד, איכות החיבור שלו תהייה נמוכה מידי מכדי לעמוד באמת בתקן CAT5E (שהוא יותר מאשר רק מספר וצורת חיבור החוטים).והוא לא יעבוד כמו שצריך ב-GBPS (אולי הוא יעבוד חלקית, אבל עם אחוז איבודי חבילות גבוה, מה שיגרור מהירות קטנה בפועל משמעותית מ-GBPS)

ואללה משהו חדש ... ;D

תגיד לחבר "החכם" שלך :P

שילך ללמוד את הנושא מחדש ויותר לעומק ! :s07:

אני אישית לחצתי לא קצת קונקטורים עם לוחץ מקצועי וגם עם לוחץ פשוט ומה אני יגיד לך ההבדל הוא בנוחות של הלוחץ נטו !!!

אורגונומיה וכמה כוח אתה צריך להפעיל

וממש לא באיכות הלחיצה כולם בסופו של דבר עושים את אותה העבודה מה שכן הלוחץ הזול יותר ישבר בתושבת של הקונקטור מהר יותר מאשר לוחץ מברזל מלא שישרת אותךלכול החיים ומעבר לזה

זה החיסרון היחיד

שלהם ! :bash:

פורסם
  • מחבר

Dr. Bit, אין לי מושג מה ההבדל בין לוחץ מקצועי לבין פשוט, אני דיברתי על ההבדל בין כבל שיוצר במפעל לבין אחד שאני לוחץ בעצמי.

יכול להיות שהחבר שלי הגזים בחשיבות של זה, אבל גם אתה.. אני מאמין שמה ש-Czar_salad אמר מדויק הרבה יותר..

אני במקומך הייתי מעביר את התגובה בצורה קצת יותר צנועה.

ממש לא נכון, באתר שהראיתי לך מדובר על כבל 10/100

כמדומני כבל טלפון בעצם, שדרכו אתה מתחבר לאינטרנט עובד על תקשורת של 10Mbps

הכוונה בכבל 10/100 היא שכבל 10 וכבל 100 זהים מבחינת חיבור החוטים (בשניהם יש 4).

כבל טלפון, גם אם הוא תומך ב-10MBPS (אין לי מושג) לכיוון המודם, הוא לא כבל רשת.

בכל מקרה, אני מבין מכם שחיבור ע"י לוחץ אמור להיות בסדר, ובכל מקרה ככל הנראה אין אלטרנטיבה טובה יותר.

פורסם

Dr. Bit, אין לי מושג מה ההבדל בין לוחץ מקצועי לבין פשוט, אני דיברתי על ההבדל בין כבל שיוצר במפעל לבין אחד שאני לוחץ בעצמי.

יכול להיות שהחבר שלי הגזים בחשיבות של זה, אבל גם אתה.. אני מאמין שמה ש-Czar_salad אמר מדויק הרבה יותר..

אני במקומך הייתי מעביר את התגובה בצורה קצת יותר צנועה.

הכוונה בכבל 10/100 היא שכבל 10 וכבל 100 זהים מבחינת חיבור החוטים (בשניהם יש 4).

כבל טלפון, גם אם הוא תומך ב-10MBPS (אין לי מושג) לכיוון המודם, הוא לא כבל רשת.

בכל מקרה, אני מבין מכם שחיבור ע"י לוחץ אמור להיות בסדר, ובכל מקרה ככל הנראה אין אלטרנטיבה טובה יותר.

במרחקים קצרים זה אכן יכול לעבוד ...עם כבל טלפון אתה צודק !

מה שאני רוצה להגיד לך זה שבמרחקים גדולם יותר אתה תהיה חייב כבל תקני של CAT 5 מסוכך!!!

אני אתן לך דוגמא היה לי לקוח שחשב שהוא חכם מאוד וביקש ממני ללחוץ לו קונקטורים של RG45 רשת על כבל 8 גידים תומך טלפון לא מסוכך !

הזהרתי אותו מניתוקים והפרעות הוא זילזל בכול זואת לי אמר עזוב גבר יאללה זה יעבוד !

אין בעיה לחצתי לו תראשים הלקוח שילם על זה !

ישר אחרי הלחיצה ובדיקה של רציפות שאין נתקים הוא אכל מרורים של ניתוקים והפרעות וזה כבל של 5 ומשהו מטר שעובר דרך חור בקיר ורץ על הקנטים של הבלטות !

בסופו של דבר הלקוח הלך לחנות חשמל וקנה כבל רשת תקני CAT5 כמו גודל לחצתי לו שוב את הקונקוטרים ואופלה הכול עובד דבסט !! :yelclap::s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים