עבור לתוכן

בזמן UPLOAD מהירות ה-DOWNLOAD צונחת ב-ADSL, האם תקין?

Featured Replies

פורסם

התחברתי לחבילה 5/500 ב-ADSL עם בב"ל (מודם AZTECH 600E). ה-UPLOAD בביטורנט מוגבל ל-50K. כאשר טורנטים עולים בקצב הנ"ל, קצב ההורדה נופל ומגיע עד 300K (גם אם זו הורדה בדפדפן). ברגע שעוצרים את הטורנטים העולים, קצב ההורדה קופץ חזרה לכ-630K.

כאשר הייתי מחובר לכבלים עם בב"ל לחבילה של 1.5/512, בזמן העלאה של 50K, קצב ההורדה לא נפגע ועמד על כ-180K.

בתמיכה של בב"ל לא ממש ידעו לעזור לי עם זה.

למישהו יש הסבר לתופעה או שזהו מצב לא תקין?

תודה.

פורסם

ראה זה קשור למודל הTCP/IP, אנסה לענות לך בקצרה:

מתי שאתה מוריד קובץ מסויים, הקובץ מחולק לחבילות קטנות, לאחר שאתה מקבל כל חבילה אתה צריך לשלוח מעין "תודה" ולבקש את החבילה הבאה.

כשהיה לך יחיס של 1:3 בין העאלה לבין ההורדה, לא נוצרה בעיה. שכן 50*8=400 ונותרו לך 100 לשם ההעלאה (מה שמפסיק למשל בחבילה רגילה של הכבלים 1.5/128). עכשיו כשאתה מחובר בחבילה של ה5 מגה והקצב העאלה לא עלה בהתאם למהירות הורדה, אתה מעלה ב400 לטורנט, אבל לא תוכל לנצל את כל שאר הקו, כי אין מספיק רוחב כדי לשלוח את ה"תודות"/בקשות לחבילה הבאה.

יש מבין?

שבת שלום.

פורסם

זה קורה גם לי ולכולם,תרגע.

יש חיבורים מיוחדים (ששכחתי את שמם) שמאפשרים למשל 5M העלאה והורדה בו זמנית בלי לפגוע אחד בשני,כמובן שהם עולים הון

פורסם

קורה לכולם בטכנולוגיית ADSL

פורסם

קורה לכולם בטכנולוגיית DSL

אם כבר ADSL (הA בשביל א-סימטרי)... אבל זה לא קשור ספציפית לADSL גם כן.

האינטרנט תוכנן ככה שרוב מה אנשים יעשו זה למשוך מידע אליהם, בשנות ה70' כשהמציאו ובנו את רוב הפרוטוקולים של האינטרנט לא חלמו בכלל על רשתות שיתוף, סרטוני פלאש אינטראקטיווים ושאר ירקות. לכן באופן היסטורי הטכנולוגיה היא א-סימטרית - יותר מהירות בערוץ היורד ומאשר בערוץ העולה.

לכן קל לחנוק את הערוץ העולה שמשפיע על הערוץ היורד (כמו שCable הסביר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים