עבור לתוכן

כונני דיסקים משחקים איתי מחבואים

Featured Replies

פורסם

לא מזמן, קיבלתי מחבר תיק מלא בדיסקים, שהיו בהם קבצים שהעתקתי למחשב שלי (סה"כ משהו כמו 90 דיסקים)

אחרי שסיימתי להעתיק למחשב את הקבצים (תהליך שלקח שבועיים... עם הפסקות גדולות) , גיליתי שכונני הדיסקים שלי

(סידירום וצורב, שבהם השתמשתי כדי להעתיק את הקבצים למחשבי) נעלמו מ"המחשב שלי", כשאיתחלתי את המחשב הכל

חזר לקדמותו, אך מאז, מדי פעם אני מגלה שאחד מהכוננים נעלם לו מדי פעם, ולפעמים שניהם נעלמים, ולא תמיד RESTART עוזר,

וצריך לכבות את המחשב ולתת לו "לנוח" זמן מה וכשמדליקים אותו אחרי מנוחה, אז הכל בסדר.

יש לי WINDOWS XP PRO, לוח אם AOPEN AX63 PRO, פנטיום 3 550, 128 זכרון ראם, הצורב חדש (LG 40X12X40)

והמחשב חוץ מזה מתפקד בצורה חלקה וללא בעיות.

מישהו יודע מה ניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה המציקה הזו ?

פורסם

טוב, בגלל שהתעקשת בהודעה האחרונה שפתחת "איך נפטרים מתיקיות ה MY DOCUMENTS" אז הנה התשובה:

אתה משוגע???? 90 דיסקים??? , לא שמעת על זכויות כונני התקליטים?!! , מה אין להם נשמה?! שלוחצים להם על הEJECT הם לא נעלבים?! שהם בקריאה הם לא מהבהבים בירוק? שהם צורבים הם לא מהבהבים באדום?! אתה נוגש עבדים זה מה שאתה! בטח שהם יתחבאו לך שהם יכולים!

:lol: :lol:

סתם סתם, ברצינות עכשיו. יכול להיות שבאמת הרסת אותם או שהמגעים שלהם יתרופפו. ניסית להתקין מערכת הפעלה חדשה? אם יש לך 2 HD אתה יכול להתקין מערכת הפעלה על זה שאין לו כדי לוודא שלא מדובר בבעית תוכנה.

תשמע אין לי מושג מה הבעיה, ואולי יש כאלה שכן יודעים אבל עד שמישהו יעזור לך תנסה לבודד את הבעיה, ולרשום תוצאות של בדיקות שעשית כדי שיהיה קצת יותר נתונים.

תתחיל מלוודא אם זו בעיית תוכנה\חומרה.

פורסם

פתח את המארז ותחבר מחדש את כל החיבורים שקשורים לסידירום ולצורב

;D

מקווה שזה יעזור

פורסם
  • מחבר

צ'מע, אמרתי שזה לקח שבועיים... כל יום קצת, לא הכל בבת אחת... :P

אני אנסה את הקטע עם לחבר מחדש את כל החיבורים והמגעים, נראה אם זה יעבוד, תודה.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, עבר זמן רב (תסתכלו על התאריכים)

כלום לא עבד.

הצורב שלי לא נעלם יותר (בעצם נעלם, אבל לעיתים רחוקות רחוקות מאוד)

וכונן הסידירום שלי לעיתים מופיע בסריקה הראשונית של ה BIOS בהפעלת המחשב, ולעיתים לא..

בד"כ אחרי הפעלה מחדש (אחרי מנוחה של כמה שעות) הוא מופיע, אבל נעלם כלא היה כמה דקות לאחר מכן.

ניסיתי את כל מה שהציעו לי, וכלום לא עובד, בינתיים יש לי "רק כונן אחד" - והוא הצורב, הסידירום לא מתפקד ככונן יותר

הוא מחובר , הוא (בזמן שהוא נראה לעין) קורא דיסקים, לפעמים הוא נתקע, ונעלם מה"מחשב שלי" בעת קריאת דיסק (אם אני מנסה למשל להעתיק תוכן של דיסק להרדיסק)

יש למישהו עצה נוספת ?

פורסם

תוודא שהג'מפרים במקום Master \ Slave לפי איך שסידרת ..

פורסם
  • מחבר

הם אכן במקום, אם הם לא היו במקום, לא הייתי רואה את הכוננים בכלל, וכמו שאמרתי, אני רואה את הסידירום לפעמים

פורסם

לא ניסית את כל מה שאמרו לך.

כבר אמרתי לך, או שתתקין מערכת הפעלה נוספת, ותראה אם הבעיה חוזרת (ואז יש לך בעיית חומרה) או שתיקח את הכוננים למחשב של חבר ותראה איך הם פועלים אצלו. (ושוב תוכל לדעת אם מדובר בבעיית חומרה).

אם הכוננים עובדים טוב באחד משני המקרים אז יש לך בעיית תוכנה (או בעיית תאימות שזה אומר כבלים שלא עובדים טוב, בעיית חיבורים רופפים, מגעים, וכו'). אני לא שמעתי על בעיית תוכנה כזו, לדעתי באמת הלכו לך הכוננים.

אתה יכול גם להביא CD DRIVE של מישהו אחר ולראות איך הוא פועל אצלך.

אחרי כל כך הרבה זמן, חשבתי שכבר תעשה משהו מכל אלה... זה המינימום שאפשר לעשות.

ושלא תחזור לפה לפני שאתה בודק!

סתאאאאאם ;D

פורסם

וכונן הסידירום שלי לעיתים מופיע בסריקה הראשונית של ה BIOS בהפעלת המחשב, ולעיתים לא..

אה... לא ראיתי את זה.

אין לך בעיית תוכנה. כל מה שנשאר לך לעשות זה לקחת את הCD לבדיקה אצל חבר. אם גם שם הוא לא עובד, תצטרך להוציא 150 ש"ח, או לסבול בשקט...

פורסם

יתכן שהכבל לא תקין ( כבל IDE ) או שחיבורי ה - IDE לא מחוזקים כיאות , כמו כן נסה להחליף בין כבלי ה - IDE במחשב ( בד"כ יש 2 ).

אפשרות אחרת היא שאחד הכוננים "מקצר" ( לא מסנכרן את עצמו או את תדר השידור וכדומה ) , נסה לחבר כל פעם רק כונן אחד ולבחון אם הכונן מזוהה כיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים