עבור לתוכן

בפעם ה-1001, לגבי ניצול זיכרון

Featured Replies

פורסם

טוב, אני יודע שהנושא הזה נידוש כבר כ"כ הרבה.

האם XP PRO 32bit יודעת לנצל יותר מ-2 ג'יגה זיכרון?

והתשובה כמובן לא.

אבל קראתי כמה מאמרים ואני לא בטוח, אז אנסח את השאלה אחרת:

האם מערכת ההפעלה בכלל לא יודעת לנצל מעל 2 ג'יגה או שהתוכנות לא יודעות לנצל מעל 2 ג'יגה.

זאת אומרת - שאם יש לי 2 תוכנות שפועלות במקביל, כל תוכנה לא יודעת לנצל מעל 2 ג'יגה, אבל בסך הכל מנוצל במקביל, ע"י כמה תוכנות יותר מ2 ג'גה.

מקווה שלא סיבכתי.

תודה.

פורסם

סיבכת ואמרת דברים לא נכונים.

XP 32bit או כל מערכת 32ביט, מסוגלת לגשת ל-4GB זיכרון מקסימום. כיוון שחלק ממרחב זיכרון זה שמור להתקני מערכת, מעשית מערכת ההפעלה יכולה "לראות" ו"לנצל" רק משהו בין 2.75 ל-3.5גיגה. אבל בהחלט יותר מ--2.

תוכנות לוקחות את הזיכרון ממערכת ההפעלה, ולכן הן יכולות לראות ולנצל בדיוק מה שהמערכת נותנת להם, לא פחות ולא יותר. ולא משנה כלל אם מדובר בתוכנה אחת שתזלול את כל ה-3גיגה, או ב-100 תוכנות שכל אחת תזלול קצת.

פורסם
  • מחבר

באמת? אז מה העניין של מתג 3 ג'יגה? (שינוי שעושים ברג'סטרי כדי שמערכת ההפעלה תדע לנצל 3 ג'יגה)

"הזיכרון משמש את המערכת לאחסון מידע באופן זמני. הוא מהיר באופן משמעותי מזה הקיים על הכונן הקשיח. כאשר מערכת ההפעלה נזקקת ליותר זיכרון RAM היא משתמשת בכונן הקשיח (Virtual Memory) מה שמאפשר המשך עבודה על חשבון מהירות. ביישומי אודיו כאשר השימוש בזיכרון וירטואלי מוגזם לא ניתן להריץ פרויקטים כלל ועל כן מומלץ שתהיה כמות מתאימה של זיכרון. אנו ממליצים על לא פחות מ- 1GB לעבודה סטנדרטית תחת Windows XP או Mac OS X 10.4.

ועדיין ל-לא מעט משתמשים גם 1GB לא מספיק (במיוחד עבור כלים וסמפלרים וירטואליים). 2GB הינה פתיחה מצויינת נכון להיום.

מערכות מחשב עדכניות מסוגלות להכיל עד ומעל 8 ג"ב של זיכרון אולם מערכות הפעלה 32-ביט מוגבלות ביכולתן לנצל מעל 2 ג"ב. ניתן להשתמש במתג 3GB כדי להביא לידי ניצול של כ- 3 ג"ב אך ניצול מלא של מעל 2 ג"ב

אפשרי רק תחת מערכות הפעלה ב- 64-ביט. "

מתוך: http://www.bpm-music.com/article.asp?newsid=326

[br]פורסם בתאריך: 17.06.2008 בשעה 23:45:25

אני אסביר למה זה משנה לי.

לפני כשנה קניתי 2 ג'יגה זיכרון ב-3500 ש"ח.

אני רוצה להוסיף עוד 2 כמובן מאותו סוג:

CORSAIR TWIN2X2048-6400C3DF

DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL 3-4-3-9

עכשיו הם עולים 1600 ש"ח, ולא בא לי לזרוק כסף במיוחד כשעוד מעט עוברים לנהלם.

פורסם

אני אסביר למה זה משנה לי.

לפני כשנה קניתי 2 ג'יגה זיכרון ב-3500 ש"ח.

אני רוצה להוסיף עוד 2 כמובן מאותו סוג:

CORSAIR TWIN2X2048-6400C3DF

DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL 3-4-3-9

עכשיו הם עולים 1600 ש"ח, ולא בא לי לזרוק כסף במיוחד כשעוד מעט עוברים לנהלם.

חחחחח די אתה הרגת אותי עכשיו... לא רוצה "לזרוק כסף" ???? שהוצאת 3.5K על זכרונות?????? מילא כרטיס מסך, מילא מעבד, אבל זכרונות ב3.5K ש"ח??? אחי אתה לא זורק כסף, אתה מעיף אותו לתוך האש!!! לא פשוט יותק להסתפק בזכרונות נורמלים של CL5 ב200 שקל?? יודע משהו, נזרום, קח CL4 ב500 שקל... אבל פאק, 3.5K [בסדר, אז היום זה רק 1.6K] בשביל CL3 כולה????

פורסם
  • מחבר

חחחחח די אתה הרגת אותי עכשיו... לא רוצה "לזרוק כסף" ???? שהוצאת 3.5K על זכרונות?????? מילא כרטיס מסך, מילא מעבד, אבל זכרונות ב3.5K ש"ח??? אחי אתה לא זורק כסף, אתה מעיף אותו לתוך האש!!! לא פשוט יותק להסתפק בזכרונות נורמלים של CL5 ב200 שקל?? יודע משהו, נזרום, קח CL4 ב500 שקל... אבל פאק, 3.5K [בסדר, אז היום זה רק 1.6K] בשביל CL3 כולה????

אתה נומאלי???

נראה לך שאני הוצאתי את הכסף הזה??????

היתה לי איזה קומבינה עם איזה עשיר שרצה ממני מחשב, ורצה חשבונית, והוא אמר לי - לא איכפת לי מה תכניס בחשבונית, העיקר שהמחשב יעבוד. אז נתתי לו את המחשב שלי, וקניתי לעצמי את הדברים הכי מטורפים שהיו אז, הוא הסכים לזה, הוא מליונר מטורף.

ועכשיו - אני רוצה להוסיף עוד 2 ג'יגה מהכסף שלי, וכמובן, אני לא יכול לקנות זכרונות יותר פשוטים, אז אני די בבעיה, ואם כבר אני הולך להוציא כ"כ הרבה כסף, שדרך אגב - עוד לא בטוח שאני אעשה את זה בלי למצוא עוד פעם איזה קומבינה, אני רוצא לוודא שתהיה תמורה למחיר.

או.קיי.???

פורסם

כל תוכנה שרצה, יכולה לגשת ל-4 ג'יגה זכרון שמקצה לה מערכת ההפעלה.

מתוך ה-4 ג'יגה, 2 ג'יגה נגישים לתוכנה עצמה ב-User Mode, וה-2 ג'יגה הנוספים נגישים ב-Kernel Mode, כלומר שירותי ליבה של מערכת ההפעלה שהתוכנה משתמשת בהם.

הסוויץ' 3GB/ משנה את החלוקה, ומקצה 1 ג'יגה זכרון לשירותי Kernel, ו-3 ג'יגה לתוכנה עצמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים