פורסם 2003 במאי 1722 שנים ראשית, תודה לכל העוזרים בת'רד הזה :http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=36651מכיוון שהת'רד הגיע כבר ל 4 עמודים וקצת גלש לכיוונים שונים, אפשר לנעול אותו,לקחתי את כל המידע שדליתי ממנו, אציג כאן את המצב לאחר כל הדיונים, אבקש רעיונות מה עלי לעשות :מחשב I :מחובר לאלקטל משודרגמריץ XP PROבעל כרטיס רשת מובנה + כרטיס רשת נוסףמחשב II :מריץ XP PROבעל כרטיס רשתמחשב I + מחשב II מחוברים בינהם בכבל מוצלב.משתמשים ביוזר באותו שם ובעל אותה סיסמא (טיפ של אחראי הפורום ת'רד הקודם) - בשני המחשביםשניהם נמצאים בקבוצת עבודה זהה : WORKGROUPמטרה : שיתוף קבצים וגלישה באינטרנט (ע"י השארת המחשב הראשון דולק).מחשב I :כרטיס רשת מובנה, אליו מתחבר המודם, מותקנים עליו :Client For Microsoft WindowsFile And Printer SharingInernet Protocol TCP/IPשלושתם מסומנים ב V עם רקע אפור.הגדרות ה TCP IP :כתובת אייפי מוגדרת - 10.0.0.1מסכת רשת משנה - 255.0.0.0שער ברירת מחדל - 10.0.0.138הגדרות DNS (נטוויזן) :DNS ראשי - 194.90.1.5DNS משני - 212.143.212.143כרטיס הרשת הנוסף (Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC, אליו מחובר כבל הרשת), מותקנים עליו :Client For Microsoft WindowsFile And Printer SharingInernet Protocol TCP/IPשלושתם מסומנים ב V עם רקע אפור.הגדרות ה TCP IP :כתובת אייפי מוגדרת - 192.168.0.1מסכת רשת משנה - 255.255.255.0מחשב IIכרטיס רשת Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC, אליו מתחבר כל הרשת מצידו השני, מותקנים עליו :Client For Microsoft WindowsFile And Printer SharingInernet Protocol TCP/IPשלושתם מסומנים ב V עם רקע אפור.הגדרות ה TCP IP :כתובת אייפי מוגדרת - 192.168.0.2מסכת רשת משנה - 255.255.255.0שער ברירת מחדל - 192.168.0.1הגדרות DNS (נטוויזן) :DNS ראשי - 194.90.1.5DNS משני - 212.143.212.143__________________________אלו כל הנתונים המוגדרים (גם לאחר ריסט למחשבים כמובן), עדיין לא מצליח לשתף תיקיות ולא אינטרנט !0. כשאני מסתכל ב "כל הרשת", ונכנס לתוך WORKGROUP במחשב הראשון, אני רואה את השם של המחשב הראשון, ובתוכו את השיתוף של התיקיה שקבעתי, אך כאשר אני נכנס לתוך WORKGROUP במחשב השני, אני לא רואה כלום... (אני אמור לראות לפחות את השיתוף של המחשב השני...)1. האם יש דברים נוספים שעלי לעשות ולא עשיתי ?2. יכול להיות שטעות בספרה של אחד המספרים הנ"ל תוקעת הכל, האם יש כזו ?3. יכול היות שנורטון אנטיוירוס ו/או זון אלארם פיירוול (שמותקנים בשני המחשבים) עושים בעיות ? (למרות שניסיתי גם לנטרל אותם, ובזון אלארם מופיע כרטיס ברשת השני גם כ TRUSTED ZONE)4. משהו ?!? מישהו ?!? :'(תודה תודה תודה !
פורסם 2003 במאי 1722 שנים מחבר מידע נוסף : כאשר אני מוריד את חומת האש, אני יכול לבצע פינג ממחשב אחד למישהו (192.168...), כשחומת האש עובדת - אין פינג. אבל גם כאשר אין חומת אש ויש פינג, השיתוף לא עובד.. עריכה : פתרתי את בעיית הזון ארם בך שהרתי את ה ONE כ TRUSTED, כעת פינג עובד גם כשחומת אש רצה (אבל נראה לי שביטל את המשמעות שלה )
פורסם 2003 במאי 1722 שנים תנסה לעשות uninstall לכל הכרטיסי רשת ולהגדיר רק אלה אלה של הרשת בלי שרת DNS ובלי gateway ותראה אם יש פינג בין המחשביםמחשב אחד - 192.168.0.1 \ 255.255.255.0מחשב שני - 192.168.0.2 \ 255.255.255.0וזהועריכה - אז יש לך פינג בין המחשבים כאשר ה-firewall מבוטל???
פורסם 2003 במאי 1722 שנים סתם לידע כללי (נראה לי שלא עשית את זה טוב)איך בדיוק הגרת ICS על מחשב הראשוןיענו איך אמרת לו לשתף את האינטרנט?
פורסם 2003 במאי 1722 שנים במחשב השני(זה שיש לו כ.רשת אחד) הגדרות הIP צריכות להיות אוטומטיות(OBTAIN AN IP ADRESS AUTOMATICALY)אצלי יש רשת דומה רק שהמחשב הראשי מתחבר לHUB ומשם ועוד שלושה מחשבים
פורסם 2003 במאי 1722 שנים מחבר "סתם לידע כללי (נראה לי שלא עשית את זה טוב)איך בדיוק הגרת ICS על מחשב הראשוןיענו איך אמרת לו לשתף את האינטרנט? "תחת ההגדרות של כרטיס הרשת לאינטרנט, ה CHEBOX של שתף אינטרנט...עריכה : ולשני הגולשים האחרים : מדוע IP אוטומטי במחשב השני ? (אמרו לי כאן משהו אחר..)
פורסם 2003 במאי 1722 שנים מחבר עובדדדדדדדדדדדד !! כנראה שלא עשיתי ריסט לאחר עדכון חשוב... תודה !! הבעיה היחידה היא איך לקנפג את זון אלארם, כדי שאוכל להחזיר אותו לפעילות כרגע זה כך :
פורסם 2003 במאי 1722 שנים מחבר ככה חשבתי, אבל כשזה כך - אני לא מצליח לגלוש מהמחשב השני (אלא אם אנימכבה את זון אלארם)אם זה היה תקין, לא הייתי שואל :-)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.