עבור לתוכן

בעיית תאימות עם לינוקס אבונטו 7.10 ומסך של LG- התצוגה נראת מטושטשת

Featured Replies

פורסם

שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה)

כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל".

בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת.

ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד!

עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט והיה לי בעיה קלה עם זה. בתקופה הזו גם החלפתי ת'מסך CRT שקיבלתי מחבר למסך CRT מצוין של LG שמצאתי בזבל.

עכשיו, כאשר אני אומר במצב בוט לגראב להפנות אותי ולטעון את האבונטו הוא טוען לי והכל שמח ואז כאשר המסך של הרשימת פרטיי רוט אז המסך מטושטש ומעוות שכזה ואז קשה לראות מה הולך ומה אני כותב. אז את השלב של למלא את פרטיי הרוט שלי אני עובר ואז הלאה עדיין מטושטש.

ממה שהבנתי יש אי תאימות בין המערכת למסך.

בעבר כשהישתמשתי במסך CRT של חברת MAG לא היו לי בעיות כאלו וכנראה זה בעיית תאימות בין הרכיבים שהבנתי שקוראת לפעמים.

לכן, החלטתי לעדכן את האבונטו כדי לראות אם הוא יפתור לי את הבעיה וגם בלי קשר- אני רוצה להישתדרג- וגם כי אומרים ש-8.04 הישתפר פלאים לעומת 7.10.

שאלתי היא, מה הסיבה לאי תאימות- איך אני פותר את הבעיה והאם לעבור ל-8.04 זה יהיה הפיתרון הנכון. אם כן איך אני "משדרג" ומתקין את האבונטו החדש על הישן מבלי לפתוח את האבונטו 7.10 שעושה לי בעיות מסך.

הרבה תודה רבה,

שלכם- לקוח של אבונטו לעתיד! ;D

פורסם
  • מחבר

אוקי, החלטתי בסוף אחרי חשיבה ארוכה לאורך החודש שאני אוריד הפצת לינוקס שמיועדת לפירמוט ופועל כדיסק לייב ואז אמחק ואפרמט את הווינדוס כי הישתגעתי איתו יותר מדי כקבילתי את המחשב והתקנתי מלא תוכנות שגונבות לי זיכרון RAM ו-HD וגם כי ככה על הדרך גם נמחק את אבונטו 7.10 שאין בה כלום וזה יהיה הכי פשוט. בקיצור, נתחיל מהתחלה!

את הגיבוי אני אתחיל בימים הקרובים ואת הפירמוט אני יעשה בחופש הגדול כי אין לי זמן בשביל זה כרגע- עדיין משלימים קצת ימים מהשביתה.

עכשיו, באיזה הפצה לדעתכם להישתמש בכדי למחוק את הווינדוס והאבונטו? או שפשוט למחוק את שתיהם כרגיל כמו שמפרמטים פשוט דרך הביוס? מה עדיף?

תודה רבה על העזרה! ;)

פורסם

פרמט רגיל אחי

אבל לדעתי

אל תעשה זאת עם דיסק של וינדוס

הוא לפעמים עושה דברים כמו שבא לו או שפתאום לא בא לו לפרמט כונן ext3

יש לך גם את ההפצת live של gparted

שאיתה הכי טוב לפרמט לדעתי

מאוד קלה להפעלה

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים