עבור לתוכן

SLR ללמידה, התקציב ירד ל2.5 גג

Featured Replies

פורסם

בשביל לתפוס תמונות טובות בצילומי ספורט אתה צריך להשתמש במהירות תריס גובהה (כדי "להקפיא" את התמונה, שלא תהיה מריחה), וככל שאתה עולה במהירות התריס כך המייצב נהיה פחות ופחות הכרחי (שלא נאמר מיותר), כך שלדעתי זו לא הסיבה שצריכה לגרום לך לתת נקודות זכות למצלמה עם מייצב.

יש המון סיבות אחרות, אבל לא נראה לי שזו צריכה להיות אחת מהן.

• תגובות 52
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בשביל לתפוס תמונות טובות בצילומי ספורט אתה צריך להשתמש במהירות תריס גובהה (כדי "להקפיא" את התמונה, שלא תהיה מריחה), וככל שאתה עולה במהירות התריס כך המייצב נהיה פחות ופחות הכרחי (שלא נאמר מיותר), כך שלדעתי זו לא הסיבה שצריכה לגרום לך לתת נקודות זכות למצלמה עם מייצב.

כתבתי על המייצב אחרי הספורט, לא התכוונתי שהוא יעזור לי בצילומי ספורט ואני לא יודע איך הוא עובד... דיי הטעתי עם התמונות ישר אחרי זה אז אני מצטער.

אני הייתי הולך על האולימפוס -בגלל יתרון המשקל והגודל -בנוסף יש לאולימפס כמה עדשות מאוד מענינות 12-60שכנראה העדשה הכי טובה לקלאס מכל החברות.

ולסוני יש הורדת רעשים אגריסיבית מדי -מה שלא מאפשר עיבוד עצמאי שלך.

לגבי צילומי ספורט - לא יודע -בדרך מצלמות מיוחדות לצילומי ספורט מאוד יקרות ומקצועיות-קנון יותר חזקה בתחום הזה אני לדעתי .

כן רק שאצל קנון מה שאני יכול לקנות בתקציב הזה זה 400D עם עדשת קיט. וראיתי את ה400D ולא ממש התרשמתי.

מה שכן, צילמתי עם OLYMPUS E-1 הישנה וממש נהנתי! אחלה מצלמה חוץ מהממשק שהוא בכלל לא נוח, הכפתור הOK נמצא ממש רחוק מכפתורי הניווט והשליטה בפוקוס זה בכלל סיפור... יש לי אפשרות לקנות אותה עם 2 עדשות, פלאש חיצוני עם SWIVEL וLENS MULTIPLIER ב3 אלף (יד שניה כמובן) אבל זה ממש לא נראה לי כי המצלמה ענתיקה :P

פורסם

ההיפך, המייצב רק יעזור לו. צדקת כשאמרת שהוא צריך מהירות תריס גבוהה, אבל במקרים שלא יתאפשר לו (תאורה לא אידיאלית) אני חושב שהמייצב ייתן יתרון בצורה של כמה סטופים.

אולי זה יהיה טוב גם בפאנינג - יתקנו אותי המומחים אם אני טועה.

פורסם

ברור שלהזיק הוא לא יזיק, אבל איך בדיוק המייצב יעזור לו במהירויות תריס גבוהות של.. ננייח.. 1/1000 או אפילו 1/2000 ?

ניסיתי פעם לצלם במהירות כזאת (במצלמה קומפקטית ללא מייצב) ובכוונה להזיז את היד ממש מהר - אפילו שניסיתי "להרעיד" את היד, התמונה יצאה חלקה...

פורסם

המייצב לא עוזר בכלל בצילומי ספורט.

הוא מאזן את הרעידות של היד, הוא לא מקפיא תנועה.

פורסם

לפאנינג המייצב תורם יופי, אגב.

פורסם

המייצב לא עוזר בכלל בצילומי ספורט.

הוא מאזן את הרעידות של היד, הוא לא מקפיא תנועה.

שים לב לתמונות לדוגמא שהוא העלה, הוא מצלם רוכבי אופניים בפריזים. זה לא שהוא מצלם ריצות 100 מטר.

מייצב לא מקפיא תנועה - זה ברור.

מייצב לא יעזור במהירות תריס של 1/1000 - גם ברור.

אבל הוא עדיין נותן כמה סטופים שיבואו לעזרתו כשיהיה קצת חשוך..

אני בתור אחד שיצא לו לצלם קצת "אקסטרים" (אמנם סקייטבורד ולא אופניים אבל זה דומה) יודע שמייצב נותן אחלה יתרון, בהחלט עדיף על להעלות ISO או לצלם עם פלאש (חס וחלילה :))

פורסם

עדיין אלה תמונות שלדעתי דורשות מהירות תריס של אחד למאתיים חמישים לפחות.

אם תנאי התאורה לא מספיק טובים לצלם במהירויות האלה, האובייקט הנע במילא יצא מטושטש, מייצב או לא מייצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים