עבור לתוכן

SLR ללמידה, התקציב ירד ל2.5 גג

Featured Replies

פורסם

אוקיי תודה..

עכשיו צרי לחפש בכל הבית את המדריך...

מישהו יודע מאיפה אפשר להדפיס מדריכים למצלמות?

• תגובות 52
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך מדריכים לצילום ולא למצלמות. במצלמה שלך אתה כבר תתמצא.

תתחיל מהאתר של רועי גליץ (חפש בגוגל) למשל. הוא ממש עזר לי ללמוד את הבסיס.

פורסם

אוקיי דיברתי עם אבא שלי והמצלמה שהוא קנה זה: CANON SX100 והוא קנה אותה ב 1300 ש"ח- שווה תמחיר?

היא בכלל טובה?

מגיעה לקרסוליים של F100 ו TZ5?

פורסם

אוקיי דיברתי עם אבא שלי והמצלמה שהוא קנה זה: CANON SX100 והוא קנה אותה ב 1300 ש"ח- שווה תמחיר?

לא. היא עולה בארץ 920 ש"ח.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=591737

היא בכלל טובה?

אם להתנסח בעדינות, יש פחות טובות.

מגיעה לקרסוליים של F100 ו TZ5?

ממש לא. אולי אם הייתה לה עדשת 28 מ"מ רחבה היה אפשר להשוות אותה לשתי אלה, אבל אין לה.

פורסם

כן ראיתי בזאפ...

טוב מקווה שילמד לקח...

וגם שיקשיב לי פעם הבאה שהוא קונה מצלמה...

אגב שאתה אומר יש פחות טובות- אתה מתכוון למצלמות גרועות ממש או שאתה מתכוון שהיא פשוט נורמאלית- לא גרוע אבל לא טוב.

פורסם

אני לא מוצא בה שילוב של תכונות שהיה גורם לי להמליץ עליה למישהו, אבל היא לא מצלמה רעה. החיסרון העקרי שלה הוא שאין לה עדשה רחבה (וזה חיסרון גדול). מלבד זה היא בסדר.

לא נורא, מצלמות דיגיטליות לא מחזיקות לנצח. בפעם הבאה אבא שלך יוכל ליישם לקחים - גם לגבי התייעצות בנושא בחירת מצלמה, וגם לגבי מיקום הקנייה.

פורסם

אמרתי לו מהתחלה על ה TZ5 וה F100 שהן נורא מומלצות-

הייתה שם את הפנסוניק ב 1400 :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

והוא לא לקח אותה כי "הוא אהב את הקנון, והיא בסדר גמור בשבילו"

ז"א כל עוד היא בסדר גמור עם אותו מחיר- למה לקחת יותר טובה? בסדר גמור מספיק לי!

שונא את הגישה הזו- "זה מספיק לי לא צריך יותר" על דברים שעולים אותו מחיר ואחד עדי...

פורסם
  • מחבר

אל תדאג יהיה בסדר, לך לעבוד ותקנה לך איזה SLR :lol:

פורסם

כנראה שזה באמת מה שייקרה...

פורסם
  • מחבר

יש לי כמה שאלות נוספות וכמה דברים שהייתי רוצה להבהיר לגבי SLR, כמה מהן יכולות להיות טיפשיות אבל עדיף לשאול מאשר למות סקרן.

1. לפי מה שהבנתי בSLR כשמסתכלים ב"עיינית" אז רואים את מה שהעדשה רואה, לא כמו במצלמות קומפקטיות שיש ל עיינית חלון נפרד, + רואים בדיוק איך שהתמונה תצא (כולל פוקוס זום וכל הירקות)?

2. אפשר לקנות בארץ גם מצלמות מחברות "לא ידועות" (לא MAINSTREAM של ישראל) כמו פנסוניק, אולימפוס ודומיהם, שהן אולי מצלמות טובות, אבל מה קושי ההשגה של אביזרים? (עדשות, גריפים, וכו'), כי ראיתי למשל שלפנסוניק הזאת http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=2340&p=169 יש FOUR THIRDS MOUNT, אבל בזאפ נתקלתי רק בעדשות לקאנון וניקון ???

3. נגיד והתקציב יעלה ל6~ אלף(כולל עדשה ואביזרים כמו סוללות, כ.זכרון וכו'), מה יותר כדאי? מצלמה יותר טובהעם עדשת קיט, ושידרוג בעתיד, או מצלמה יותר פשוטה (למשל הK200D) עם עדשה טובה וכו'.

בתקציב הזה ראיתי כמה מצלמות נחמדות אבל אני לא ממש יודע איזה יותר טובה, למשל הפנסוניק למעלה, יש לה מסך מסתובב וכו' אבל אין לה אטימה מאבק או מיצב תמונה.

יש את הקאנון D40 שמאוד אהבתי מREVIEWS שראיתי, הK20D, יש עוד הצעות?

תודה

עריכה: יש גם את הסמסונג הזאת http://camera4less.co.il/product.asp?f=2270&p=189

שנראת מצוינת, הגנה מאבק ומים, ISO 6400

פורסם

הסמסונג הנ"ל זהה לפנטקס k20 שעולה 600 שקל פחות באותו אתר.

זה נכון שיש הרבה פחות מבחר מוצרים לmount 3/4 של אולימפוס ,אבל אם אתה רק מתכוון רק לקנות את הקיט

ולא להשתדרג כל הזמן ,הe520 נותנת תמורה למחיר שהחברות כמו קאנון וניקון לא נותנות ועוד בגוף קומפקטי.

פורסם

1. לפי מה שהבנתי בSLR כשמסתכלים ב"עיינית" אז רואים את מה שהעדשה רואה, לא כמו במצלמות קומפקטיות שיש ל עיינית חלון נפרד, + רואים בדיוק איך שהתמונה תצא (כולל פוקוס זום וכל הירקות)?

ב-SLR רואים דרך העדשה, אבל מה שהחיישן רואה הוא מעט שונה בגלל שאין מסך מיקוד בדרך, ובגלל שהכיסוי מעט יותר רחב מאשר מה שרואים בעינית (ברוב המצלמות).

2. אפשר לקנות בארץ גם מצלמות מחברות "לא ידועות" (לא MAINSTREAM של ישראל) כמו פנסוניק, אולימפוס ודומיהם, שהן אולי מצלמות טובות, אבל מה קושי ההשגה של אביזרים? (עדשות, גריפים, וכו'), כי ראיתי למשל שלפנסוניק הזאת http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=2340&p=169 יש FOUR THIRDS MOUNT, אבל בזאפ נתקלתי רק בעדשות לקאנון וניקון ???

יש פחות חנויות שמוכרות ציוד של חברות קטנות, אבל לא ממש בעיה להשיג ציוד. מה שכן, זמן האספקה של פריטים מסויימים יכול להיות ארוך יותר.

3. נגיד והתקציב יעלה ל6~ אלף(כולל עדשה ואביזרים כמו סוללות, כ.זכרון וכו'), מה יותר כדאי? מצלמה יותר טובהעם עדשת קיט, ושידרוג בעתיד, או מצלמה יותר פשוטה (למשל הK200D) עם עדשה טובה וכו'.

זה תלוי בדרישות הספציפיות של הקונה. אם אתה רוצה עדשת קיט, עדשת טלה, חצובה נורמלית ופלאש חיצוני אז אין לך ממש ברירה - תצטרך לקנות מצלמה פחות יקרה. אם אתה רוצה תכונות מסויימות שקיימות בדגם יקר אז תצטרך לוותר על חלק מהציוד ההיקפי.

בתקציב הזה ראיתי כמה מצלמות נחמדות אבל אני לא ממש יודע איזה יותר טובה, למשל הפנסוניק למעלה, יש לה מסך מסתובב וכו' אבל אין לה אטימה מאבק או מיצב תמונה.

לא הייתי הולך על הפנסוניק הזו. היא יקרה מדי בשביל מה שמקבלים. אם אתה רוצה DSLR עם מסך מסתובב, קנה E330 בחצי מהסכום.

יש את הקאנון D40 שמאוד אהבתי מREVIEWS שראיתי, הK20D, יש עוד הצעות?

לא חסרות מצלמות טובות בתקציב הזה, אבל כדאי לצמצם את הרשימה תצטרך להחליט קודם על אילו דברים אתה לא מעוניין להתפשר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על חידוד הדברים, אני כנראה השאר עם האפשרות של K200D.

:-*

פורסם
  • מחבר

לצערי, כמו שכתבתי בכותרת, התקציב ירד ל2.5 כולל עדשה... אז אני חייב לרדת מהK200 =\

חשבתי על שני הדגמים האלה של סוני ואולימפוס.

http://camera4less.co.il/product.asp?f=2269&p=167

http://camera4less.co.il/product.asp?f=2108&p=168

מה שלא אמרתי קודם זה שהייתי רוצה שתהיה לי אפשרות לצלם צילומי ספורט, בעבר רכבתי על אופני BMX אבל עקב פציעה נאלצתי לפרוש, אבל האהבה לספורט נשארה, ואולי המצלמה תוכל להשאיר אותי בתחום.

חשבתי על הדגמים האלה כי יש ליהם מייצב תמונה שלפי כתבות באינטרנט דיי עוזר. הנה כמה תמונות לדוגמא שתוכלו להבין על איזה צילומים אני מדבר.

normal_627807068_1213904205.jpg

normal_627738028_1213769847.jpg

אחת הסיבות שלי ללכת לכיוון הסוני היא שזאת בעצם מצלמה של מינולטה וכל העדשות של מינולטה מתאימות.

אם יש אלטרנטיבות אז אשמח לשמוע.

פורסם

אני הייתי הולך על האולימפוס -בגלל יתרון המשקל והגודל -בנוסף יש לאולימפס כמה עדשות מאוד מענינות 12-60שכנראה העדשה הכי טובה לקלאס מכל החברות.

ולסוני יש הורדת רעשים אגריסיבית מדי -מה שלא מאפשר עיבוד עצמאי שלך.

לגבי צילומי ספורט - לא יודע -בדרך כלל משתמשים במצלמות מיוחדות לצילומי ספורט ,הם מאוד יקרות ומקצועיות-קנון יותר חזקה בתחום הזה לדעתי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים