עבור לתוכן

כרטיס קול עד 300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אם אנחנו כבר פה, יש לי את לוח האם הנ"ל http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

שלמיטב הבנתי הכרטיס שיש עליו הוא Realtek ALC883 8 Channel Audio Codec (אני צודק)?

גם לי יש ATP3. הם נחמדים.

לאחרונה קניתי HD555 של סנהייזר. אני שם לב שאיכות הסאונד שאני מקבל איתן מהsandisk sansa שלי הרבה יותר טובה, בעיקר הבאסים הרבה יותר חמים ועבים כמו שאני אוהב. יש אפשרות להגביר באסים בכרטיס סאונד האונבורד אבל זה נשמע דיי רע.

כדאי לי להשקיע בכרטיס קול, או אולי במגבר לאוזניות? מה כדאי לעשות כדאי להוציא מהן יותר?

פורסם

Msys אני לא יכול להראות לך איפה רוכשים את הכרטיס הנ"ל במחיר הזה, אני בספק אם אפשר למצוא אותו במחיר הזה בכלל.

אם היה אפשר, סיכוי לא קטן שהייתי רוכש אותו כבר.

אתה יכול לחפש ברשת או ביד 2 , אם לא ואתה לא יכול להגדיל את התקציב אז לך על הקרייטיב .

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין ביד שניה. כתבתי את מה שכתבתי כדי להמחיש שהתקציב שלי הוא ל300 ש"ח לכן אין טעם להמליץ על הMAUDIO.

פורסם

אם מתעלמים מהסיכון (שקיים) יד שנייה יכול להיות מאוד משתלם וכדאי לפחות לשקול זאת.

OFIR - תודה על הדעה. אך לדעתי יש לך סטייה רחוקה מהמציאות. דבר ראשון אי אפשר להכליל את כל הכרטיסים של קריאטיב במיקשה אחת. כמו שציינתי מפורשות - צריך לדעת אילו כרטיסים משתלמים ולהיזהר מהכרטיסים הגרועים או היקרים מדי (מבחינת יחס עלות תועלת מול מתחרים). מתגובתך אני יכול לשער שאתה לא מכיר טוב את הכרטיסים של קריאטיב ואני יכול לנחש שלא בדקת אילו ממירים יושבים בכל אחד ומה החומרה השונה.

יש כרטיסים ספציפים של כריאטיב שמאוד משתלמים למחיר, מכל השאר כדאי להיזהר. אין מה להשוות בכלל בין כרטיס כמו האודיגי4 או הדגם החדש שלו שנקרא XFI "משהו" ועולה מחיר דומה (סה"כ מדובר פחות או יותר באותו כרטיס ולא בXFI אמיתי).

תתפלא לשמוע שהEMU שאמרת שהוא יותר מדי בשבילו, מכיל בדיוק את אותו צ'יפ אודיגי מוכר, ובכלל החברה הזו היא בעצם קריאטיב, אמנם לא מדובק בדיוק באותו כרטיס (בכלל לא), אבל צריך להכיר כרטיסים לעומק כולל כל הרכיבים שעליהם ובטח שלעבוד עם ציוד איכותי בסיסי של שאר חלקי המערכת לפני שקובעים משהו על כרטיס.

אם אתה משתמש בחיבור אנלוגי, ההבדל בין כרטיס OB (כל כרטיס) לאחד מהכרטיסים שהזכרתי יהיה שמיים וארץ. ממירים טובים ומעלה עולים כסף ושום לוח אם לא יכלול כאלו בניפרד. הממירים על לוחות האם הם בסיסיים ביותר והאיכות גרועה בהתאם. כמובן שלא רק הממירים קובעים פה (על כרטיס יש המון אלקטרוניקה) אבל בחיבור אנלוגי זה מה שישפיע הכי הרבה על האיכות. אם הדוגמאות שנתת הם הרמקולים שציינת אז אני יכול להבין אותך. לרמקולים זולים כאלו (1000 ש"ח זה אולי תקציב מתאים לכבלים בלבד + רבע מגבר בסיסי) באמת מומלץ כרטיס HDAUDIO OB כל עוד החיבור הוא דיגיטלי ורוצים לחסוך כמה שיותר בכסף בלי הבדל דרסטי באיכות.

אישית גם אני חושב שכרטיסי HDAUDIO כשהחיבור הוא דיגיטלי מספיקים להמון משתמשים בסיסיים (כמו אנשים שקונים רמקולים ב800 ש"ח).

כשמדברים על איכות זה פשוט ביזבוז להתייחס רק לכרטיס הקול כשמזניחים את מערכת ההגברה, מערכת הסאונד (רמקולים-אוזניות) ומה שמחבר בינהם. להתאים למערכת בסיסית כרטיס קול טוב זה שפוט ביזבוז כסף (כמובן למי שהכסף חשוב לו).

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ כדי לבדוק מה דעתכם על הכרטיס הנ"ל:

http://www.ynondigital.co.il/product.php?cat=4&id=8

ואיך הוא לעומת הקריאטיב XFI AUDIO שהמלצתם?

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים