עבור לתוכן

כרטיס קול עד 300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרטיס קול עד 300 ש"ח,

אני משתמש ברמקולים של אלטק לנסינג ATP3 ובאוזניות סנהייזר HD497. אני לא מבין בכרטיסי קול אבל אני בעיקרון מחפש משהו איכותי מספיק וורסטילי בשביל להשמיע מוזיקה בעיקר.

תודה רבה.

פורסם

אני במקומך חוסך עוד קצת לכרטיס שבאמת יתן לך תמורה מעולה - רבולושין 5.1 של M-AUDIO.

פורסם

אני במקומך חוסך עוד קצת לכרטיס שבאמת יתן לך תמורה מעולה - רבולושין 5.1 של M-AUDIO.

:xyxthumbs:
פורסם

מומלץ להסביר מדוע כשנותנים המלצה, זו לא רמה מקצועית סתם לזרוק המלצה.

שימו לב לרמקולים שלו ולאוזניות שלו. בעדוד האוזניות מאוד נחמדות, הרמקולים האלו לא בעלי יכולות גבוהות.

במקרה כזה אני היתי חוסך כל שקל נוסף דווקא למערכת הגברה ורמקולים. בינתיים התקציב שלו יפה ומתאים לציוד שלו נהדר.

אין הרבה ברירות בתקציב הזה אבל גם כרטיס האודיגי4 המשודרג שכריאטיב מוכרת תחת השם "XFI EXTREME AUDIO" יעשה את העבודה נהדר ואפילו יוציא את המקסימום מציוד האודיו הבסיסי שלו. כדאי לציין שאני לא בדקתי איזה ממירים יש לכרטיס הזה אבל הוא בא לשדרג את האודיגי4 ואם יש את אותם ממירים אז הם מעולים לסכום הכסף הזה, אם שמו יותר טובים - אפילו יותר טוב, אם שמו פחות טובים - אני ממש בספק.

בכל מקרה פירוט נוסף על רמת האודיופיליות או שידרוגים עתידיים מתוכננים של פותח התרד יוכלו למקד יותר את ההמלצה.

פורסם

לא מסכים איתך.

אם כבר קרייטיב אז מינימום סכום של 700 ש"ח , כל הכרטיסים מתחת לסכום הזה לא משתלמים בעליל.

הRevolution 5.1 כרטיס פנטסטי, בעל טווח צלילים רחב ואיכות צליל נקי של 192KB בקיבולת 24BIT נקייה מעיוותים.

הדבר מתבטא בתדרי MID וHIGH רחבים מאוד.

פורסם

כן, רק שכחת שצריך משהו שיהיה מסוגל להשמיע את התדרים הרחבים מאוד הללו.

הרבולושין כרטיס טוב מאוד וקנייה לא רעה, לא יודע למה בחרת לייצג אותו דווקא בנתונים טכנים על הנייר (גם רמקולים אתה ממליץ לפי כמה וואט יש להם ?).

אך הוויכוח הוא לא על זה, אלא על התאמה של ציוד לציוד מתאים. טוב שלא המלצת לו על כרטיסים של 2000 שקל שהם באמת כרטיסים טובים, אך מיותרים גם כן למקרה שלו.

להערכתי גם אתה נותן חוות דעת על קריאטיב לפי מה שנהוג להגיד על השם שלהם ולא בדיוק לפי המוצרים שלהם. המחירים של הכרטיסים הזולים הבינוניים הם די טובים, 260 ש"ח זה מאוד מאוד סביר בשביל התמורה, רוב רובם של האנשים עם ציוד ממוצע (שאפילו יותר טוב משל פותח התרד) בכלל לא ישימו לב להבדלים בין כרטיס כזה לכרטיס טוב יותר. לכן אם כבר מדברים על משתלם : אז יחס עלות תועלת מחשבים לפי תועלת ולא לפי כמה מעצבנת החברה המייצרת או כמה היא מצליחה ונפוצה (גם אפל התחילה מחברה מומלצת והפכה בעקבות ההצלחה לחברה מעצבנת, וגם גוגל בדרך לשם).

"אם קריאטיב אז מינימום סכום של 700 ש"ח" - את זה אתה ממליץ לרמקולים+מגבר של 300 ש"ח ? נו באמת...

דווקא בסכומים יקרים שעוברים את ה 700 ש"ח יש אלטרנטיבות טובות יותר מקריאטיב אם מחפשים נטו איכות סאונד. באמת צריך להיזהר עם כרטיסים של קריאטיב וצריך לדעת להכיר טוב טוב את השוק - אך לפעמים יש להם מציאות.

אם הוא לא מתכוון להחליף ציוד - אין לו שום סיבה להשקיע יותר מ 260 ש"ח, הוא לא יפיק שום הנאה או תועלת נוספת מהוספת הכסף ועדיף לו לחסוך אותו ובעתיד להחליף את מערכת הסאונד בהנחה שהוא רוצה עוד תועלת (זה כמו לשים 8 גיגה זיכרון במחשב פנטיום 3 בטענה או בתקווה שזה יהפוך אותו למהיר יותר).

כשממליצים צריך להמליץ לתנאים ספציפים וכל המלצה תהיה שונה לכל מצב, צריך להבדיל בין:

אנשים אודיופילים עם ציוד אודיופילי

אנשים אודיופילים עם ציוד בסיסי

אנשים לא אודיופילים עם ציוד בסיסי

(ולגבי אנשים לא אודיופילים עם ציוד אודיופילי - אלו לא נכנסים למשוואה של המלצה נכונה לפי איכות, אלא הם צריכים לקבל המלצה לפי שם החברה, תג מחיר, נתונים טכניים על הנייר, מראה, סטיגמה על המוצר וכו'.. כי זה מה שעושה להם טוב והמטרה היא לתת להם את ההמלצה שתעשה להם הכי טוב, ונראה לי שאתה דווקא יכול להיות ממליץ לא רע בקטגורייה הזו ;) ).

פורסם

כן, רק שכחת שצריך משהו שיהיה מסוגל להשמיע את התדרים הרחבים מאוד הללו.

הרבולושין כרטיס טוב מאוד וקנייה לא רעה, לא יודע למה בחרת לייצג אותו דווקא בנתונים טכנים על הנייר (גם רמקולים אתה ממליץ לפי כמה וואט יש להם ?).

אך הוויכוח הוא לא על זה, אלא על התאמה של ציוד לציוד מתאים. טוב שלא המלצת לו על כרטיסים של 2000 שקל שהם באמת כרטיסים טובים, אך מיותרים גם כן למקרה שלו.

להערכתי גם אתה נותן חוות דעת על קריאטיב לפי מה שנהוג להגיד על השם שלהם ולא בדיוק לפי המוצרים שלהם. המחירים של הכרטיסים הזולים הבינוניים הם די טובים, 260 ש"ח זה מאוד מאוד סביר בשביל התמורה, רוב רובם של האנשים עם ציוד ממוצע (שאפילו יותר טוב משל פותח התרד) בכלל לא ישימו לב להבדלים בין כרטיס כזה לכרטיס טוב יותר. לכן אם כבר מדברים על משתלם : אז יחס עלות תועלת מחשבים לפי תועלת ולא לפי כמה מעצבנת החברה המייצרת או כמה היא מצליחה ונפוצה (גם אפל התחילה מחברה מומלצת והפכה בעקבות ההצלחה לחברה מעצבנת, וגם גוגל בדרך לשם).

"אם קריאטיב אז מינימום סכום של 700 ש"ח" - את זה אתה ממליץ לרמקולים+מגבר של 300 ש"ח ? נו באמת...

דווקא בסכומים יקרים שעוברים את ה 700 ש"ח יש אלטרנטיבות טובות יותר מקריאטיב אם מחפשים נטו איכות סאונד. באמת צריך להיזהר עם כרטיסים של קריאטיב וצריך לדעת להכיר טוב טוב את השוק - אך לפעמים יש להם מציאות.

אם הוא לא מתכוון להחליף ציוד - אין לו שום סיבה להשקיע יותר מ 260 ש"ח, הוא לא יפיק שום הנאה או תועלת נוספת מהוספת הכסף ועדיף לו לחסוך אותו ובעתיד להחליף את מערכת הסאונד בהנחה שהוא רוצה עוד תועלת (זה כמו לשים 8 גיגה זיכרון במחשב פנטיום 3 בטענה או בתקווה שזה יהפוך אותו למהיר יותר).

כשממליצים צריך להמליץ לתנאים ספציפים וכל המלצה תהיה שונה לכל מצב, צריך להבדיל בין:

אנשים אודיופילים עם ציוד אודיופילי

אנשים אודיופילים עם ציוד בסיסי

אנשים לא אודיופילים עם ציוד בסיסי

(ולגבי אנשים לא אודיופילים עם ציוד אודיופילי - אלו לא נכנסים למשוואה של המלצה נכונה לפי איכות, אלא הם צריכים לקבל המלצה לפי שם החברה, תג מחיר, נתונים טכניים על הנייר, מראה, סטיגמה על המוצר וכו'.. כי זה מה שעושה להם טוב והמטרה היא לתת להם את ההמלצה שתעשה להם הכי טוב, ונראה לי שאתה דווקא יכול להיות ממליץ לא רע בקטגורייה הזו ;) ).

+1

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות קודם כול.

תראו, עד כה השתמשתי בכרטיס קול AC97 אונבורד והסתדרתי איתו מצויין עד שהוא התחיל לעשות לי בעיות.

אני לא מחפש להשקיע יותר מ300 ש"ח, אלא אני מחפש כרטיס שהוא איכותי מספיק שDelivers the goods והוא אמין מספיק לשימוש לאורך זמן רב.

כמובן שזה יהיה נחמד להעלות ברמה את איכות הסאונד ולהרבות להאזין באוזניות יותר, אבל אם זה חורג מהתקציב בכמעט כפול, אינני מעוניין.

הרבתי פעם להקליט כלים, אז אני מעוניין שיהיה בכרטיס אופציה בסיסית לזה.

כמו כן, אפשרות לשלט(I'm pushing it) יהיה נחמד ;)

אז עם כול מה שנאמר כאן, שורה תחתונה איזה כרטיס לקנות?

פורסם

אני ממליץ על ה-X-FI Xterme Audio,

שיתן לך את התמורה הכי טובה לכסף. (260 ש"ח)

פורסם

בתקציב הזה אכן מדובר בכרטיס הכי מומלץ, לא תהיה לך ממש אפשרות אחרת.

רק ש"פושינג" זו לא מילה, אם אתה עוסק בהקלטות אז אמנם הוא יעשה את העבודה, אך בשביל לעשות דבר כזה בצורה נורמאלית כדאי מאוד לקפוץ רמה אחת למעלה וגם במחיר (לפחות להכפיל אותו). אלא אם כן אתה סתם מקליט מתוך שיעמום ולא בשביל מטרה רצינית.

שלט ? אתה בהחלט PUSHING TOO MUCH, שלטים בכל מקרה גם נמכרים בניפרד והם הרבה יותר טובים ממה שלפעמים מגיע עם כרטיס הקול.

פורסם
  • מחבר

אם כבר מטרה באמת רצינית, אז בשביל זה יש סטודיו, אם כבר הולכים עד הסוף.

תודה רבה על התגובות, Ice2k, תוכל לתת לינק לשלט כזה שנמכר בנפרד לכרטיס קול שהמלצת?

תודה.

פורסם

לא מדובר בשלט לכרטיס קול אלא שלט כללי למערכת ששולט על הכל ובעיקר על פעולות המדיה. בשביל להבהיר יותר - גם השלטים שבאים עם הכרטיס קול הם לא "שלט של כרטיס קול" (אין ממש דבר כזה). לגבי דגם אני לא יכול להמליץ כי אני לא מכיר ממש, מחירים הם בערך מאה ש"ח (ואולי אף פחות) עד כמה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ כדי לבדוק מה דעתכם על הכרטיס הנ"ל:

http://www.ynondigital.co.il/product.php?cat=4&id=8

ואיך הוא לעומת הקריאטיב XFI AUDIO שהמלצתם?

תודה רבה.

פורסם

ice2k,

הכרטיסים של קרייטיב בסכומים האלו לא משתלמים! הם לא נותנים כלום מעבר לזה שהם "קרייטיב" עדיף לו להישאר עם כרטיס הקול המובנה.

אך בגלל שיש לו כרטיס קו לAC97 (מהישנים) ולא כרטיס קול מהלוחות החדשים כגון הDS3L לפחות ששם ההבדלים בין הקרייטיב למובנה יהיה אפסי, לעומת ההבדלים בין המובנה לרבולושין 5.1 ששם יהיה הבדל [כמובן שאם יהיה לך ציוד מתאים כגון Z5500 או Z2300 או את האלטקים FX6021 MX5021, זה ברור מאליו אני לא יודע למה אתה מזכיר את זה שצריך ציוד ברמה).

לא המלצתי לו על הEMU 212 (אם אני זוכר נכון את הדגם), כי זה לא בשבילו. אבל הרבולושין 5.1 יהיה איכותי מאוד בשבילו והוא לא יצטער. אל תשכח שהוא בא מחברה מעולה M-AUDIO שעוסקת בציוד ברמה גבוהה של עריכת מוזיקה, לא מדובר בקרייטיב (בלי לזלזל בהם).

אבל עדיין הAC97 לא כרטיס כזה גרוע, ואישית אני ממליץ לך או להישאר עם הכרטיס הזה או לחסוך לכ450 ש"ח ולרכוש את הרבולושין 5.1 אם יש באפשרותך.

אתה לא תצטער!

זו הייתה דעתי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אם תראה לי איפה ניתן להשיג את הM AUDIO בסביבות ה300 ש"ח, אני אקנה.

חוצמזה, כתבתי כבר באחת ההודעות שהכרטיס אונבורד עושה לי בעיות, אז אני יכול רק להחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים