עבור לתוכן

הוספת AP לרשת אלחוטית קיימת . . .

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת אלחוטית בבית שמחברת בין 3 מחשבים.

השגתי ראוטר חדש של Linksys שאמור לשמש גם כראוטר וגם כ-AP.

אם אני רוצה שהוא ישמש ב-AP של הרשת האלחוטית שלי, איך אני עושה את זה ?

(הראוטר הוא WRT54GL v1.1 של Linksys)

פורסם
  • מחבר

כבר נתקלתי במדריך הזה.

ולא מצאתי בתפריט של הראוטר שום דבר שמרמז על AP/Repeater או WDS . . .

אז מה לעשות ?

פורסם

אני חושב שאתה בבעיה,חיפשתי בעצמי במדריך של הראוטר,ולא נראה שיש אפשרות כזו....(ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה :))

יש מצב שאתה מחליף בין הראוטרים?(שזה יהיה הראוטר הראשי,והשני AP?)

פורסם

צודק, עד כמה שזכור לי אין WDS בקושחה המקורית של הGL אפשרות כזאת, אפשר להשיג אותה ע"י החלפה לקושחה "צד שלישי" כמו DD-WRT ו-TOMATO (נ.ב. חיפוש המונחים האלו בפורום או בגוגל יתן הרבה מידע).

יש לי עוד שאלה, My_Name, רשמת בהודעה הראשונה שלך שאתה רוצה שהוא ישמש גם כנתב וגם כנקודת גישה - זה מה שהוא.

אם אתה רוצה להוסיף יכולת אלחוטית לרשת הקווית שלך, אז כבר עדיף לשים את הלינקסיס שיעשה הכל.

אם מה שאתה רוצה להגדיל את הטווח הרשת האלחוטית ע"י הפיכת הלינקסיס למשחזר (repeater), אז כנראה שתהיה חייב להחליף לו קושחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי . . .

אז אם אני אשתמש בו כראוטר הראשי ואני ישתמש בראוטר השני שלי (Edimax 6114WG-G-) כ-Repeater, איך אני מגדיר אז ?

כי לפי מה שהבנתי צריך ש-2 הראוטרים יתמכו ב-WDS.

אם אני פשוט יפעל לפי מה שיש במדריך הזה, אבל יוותר על החלק של הגדרת ה-WDS בראוטר של לינקסיס, זה עדיין יעבוד ?

זה אומר שזה בעצם מה שאני יעשה:

1. ישנה את הכתובת של הנתב השני (Edimax) לכתותב שהיא מחוץ ל-Pool של ה-DHCP אבל בתוך אותה רשת של הראוטר הראשון.

2. יבטל את ה-DHCP בראוטר של Edimax.

3. יגדיר ל-2 הנגדים ערוצי שידור זהים.

4. יגדיר לשתיהם SSID שונה.

5. יוסיף את כתובת ה-MAC של הנתב של הלינקסיס ברשימת כתובות ה-MAC של אלמנטי ה-WDS של הראוטר השני (ואני יוותר על השלב הזה בראוטר השני, כי לא קיימת אפשרות כזאת).

זה יעבוד ?

שימו לב שויתרתי על כמה צעדים, שאני לא יכול לבצע, הנה המדריך המלא:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים