עבור לתוכן

עזרה ב4 נושאים שאני לא מבין באלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

שלום

אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים :kopfpatsch:

הנושאים שאני לא מבין הם:

1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות}

2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\}

3.תיכנון מערכת צירופית

4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת}

מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 :kopfpatsch::s07:

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם מישהו יכתוב לך כאן ספר

תנסה לקרוא כאן אולי זה יעזור לך

http://www.uniclass.co.il/sce/ee07/index.php?id=11

מהאתר שהבאתה אני הגעתי לאתר הזה http://www2.eitan.ac.il/CpuBrain/homePage.asp כי באתר שהבאתה אין ממש הסברים אז שתי האתרים האלה ברמה אקדמית בזמן שני רק כתה י :kopfpatsch:

אני לא דורש שיכתבו לי ספר אבל אני רוצה שיסבירו לי את ה4 הנושאים האלו וכמו שאתם רואים אלה דווקא החומר שהרוב יהיה כתוב בו :nixweiss: :'(

פורסם

אני כנראה מאחר אבל אני יכול להגיד לך שאם אתה לא יודע את הדברים האילו עדיין אתה די בצרות. אני למדתי בארה"ב אז אני לא מבין חלק ממושגים בEngbrew ובעברית.

1. אתה צריך לזכור את כל החוקים והאקסיומות של פונקציות בוליאניות זה מאוד דומה למתמטיקה : communitive,associative,distributive וכו. יש גם את חוק דה-מורגן של להפוך פעולת OR לפעולת AND של ההפכים .

2. לא זוכר מה זה אם היה באנגלית היה עוזר.

3. תעשה הרבה תרגילים

4. לא כלכך קשה יש חוקים ליצר כל שער מצירופים של nand או nor . למשל ליצר inverter אתה יכול לעשות למשהו nand עם עצמו במקרה של NOR זה גם עובד (אם הלוגיקה שלי נכונה) . ואז ליצר AND ו OR בעזרת inverters וחוק דה-מורגן.

פורסם

כמו שנאמר לפני, אני לא אכתוב לך כאן ספר (ויש חומר לספר עב כרס...) אבל אם תשאל שאלה ספציפית, אשמח לעזור.

פורסם
  • מחבר

טוב UP DATE

היום היה את המתכונת חוזרת במטמטיקה וניכשלתי בה עוד פעם :s07: אני שונא את מי שהמציא את הבלאק האוט :bash::pissed:

אבל המבחן לא במקום זה הוא פתר איתנו כמה תרגילים והסביר שפונקציה קנונית זה בעצם אותיות שלמות ולא נגיד AB+ABC

אז הפונקציה הקנונית יורדת מן הפרק וגם אני עכשיו מבין 80-90 אחוז יותר לכיוון הגבוה בצימצום שערי NAND או NOR

אז מה שנותר מן הפרק זה:

1.פישוט פוקנציות

2.תיכנון מערכת צירופית

וזהו :D אז הבנתי חצי ממה שלא הבנתי

גם בשיעור המורה אמר שאם לא שואלים בשאלה שצריך דמורגן אז לא לעשות אותה

ואני יודע את החוקים אבל אני פשוט לא מצליח להגיע לתוצאה נכונה :-\

ותיכנון מערכת צירופית אז לפעמים כותבים בשאלות שמזה לזה זה 1 ומי זה לזה זה 0 וכאלה ו4 או 3 אותיות שונות ניכנסים לריבוע ויוצא לF אחד או אפילו 2 או 3

אם משהו לא מובן או לא מבין מה שאמרתי אני עוד שעה שעה וחצי ישים כמה דוגמאות לשאלות

פורסם

שמע אני מוכן לעזור לך {אני לא זוכר הכל אבל אני הייתי ממש תותח בחומר הזה}

דבר איתי במסן

Snirs69@walla.com

פורסם

בשביל לבנות מערכות צירופיות אתה בעיקר צריך לדעת לבנות טבלאות אמת לשאלה ואז להפוך טבלת אמת לשערים. ואז לפשט אם צריך.

בשביל לפשט אתה צריך לדעת לעשות דברים שלב שלב בדומה להוכחות מתמטיות .

למשל יש לך תרגיל לפשט את אז אתה אומר שזה :

A+AB
A(1+B)
A(1)
A

אבל חשוב מאוד שתרשום איזה אקסיומה או חוק השתמשת בכל שלב

עוד דוגמה פשוטה מאוד

a`b`+ab`
(a`+a)b`
(1)b`
b`

אני לא יכול להמציא דוגמאות מסובכות יותר כרגע... תעשה פשוט הרבה תרגילים...

פורסם
  • מחבר

בשביל לבנות מערכות צירופיות אתה בעיקר צריך לדעת לבנות טבלאות אמת לשאלה ואז להפוך טבלת אמת לשערים. ואז לפשט אם צריך.

בשביל לפשט אתה צריך לדעת לעשות דברים שלב שלב בדומה להוכחות מתמטיות .

למשל יש לך תרגיל לפשט את אז אתה אומר שזה :

A+AB
A(1+B)
A(1)
A

אבל חשוב מאוד שתרשום איזה אקסיומה או חוק השתמשת בכל שלב

עוד דוגמה פשוטה מאוד

a`b`+ab`
(a`+a)b`
(1)b`
b`

אני לא יכול להמציא דוגמאות מסובכות יותר כרגע... תעשה פשוט הרבה תרגילים...

אממ רק רגע ה' זה גג?

אבל דווקא כשהאותיות לפני ולא צריך להעביר אותיות אני יודע כי זה הדוגמאה מפושטת אבל כשנותנים לי הרבה אותיות ואני מגיע בסוף אחרי הורדת גגות וזה אני מגיע למבוי סתום :-\

ואם המערכות צירופיות אתמול Snirs69 עזר לי קצת ואני מתחיל להבין חוץ מדבר אחד שהוא הלך לאיזה מקום ותאמת אני לא זוכר עכשיו מה זה היה ואיזה תרגיל זה היה :nixweiss:

אבל אני יוכל לסמוך עליך שאם אני יתקע באיזה תרגיל תוכל לעזור לי?

פורסם

אני יכול לנסות לעזור קח בחשבון שלמדתי את הדברים האילו בערך בשנת 98 - לפני 10 שנים אבל זה די בסיסי ואני עובד בembedded אז אני רואה שערים וVHDL כל יומיים (למרות שזאת לא העבודה שלי).

וחוץ מזה בגרש התכוונתי לגג לפעמים משתמשים בנוטציה הזאת והיא די נוחה בפורום כי לעשות גגות יכול להיות סיפור מהפטרה. יש עוד טריק לדבר הזה . תזכור שאתה תמיד יכול לעשות AND עם 1 ו/או OR עם 0 . ככה אתה יכול להוסיף ביטויים שמבטלים אחד את השני כדי לעשות טרנספורמציה. גם במתמטיקה אפשר להכפיל ב1 ולהוסיף 0 בלי לשנות את המשמעות.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לנסות לעזור קח בחשבון שלמדתי את הדברים האילו בערך בשנת 98 - לפני 10 שנים אבל זה די בסיסי ואני עובד בembedded אז אני רואה שערים וVHDL כל יומיים (למרות שזאת לא העבודה שלי).

וחוץ מזה בגרש התכוונתי לגג לפעמים משתמשים בנוטציה הזאת והיא די נוחה בפורום כי לעשות גגות יכול להיות סיפור מהפטרה. יש עוד טריק לדבר הזה . תזכור שאתה תמיד יכול לעשות AND עם 1 ו/או OR עם 0 . ככה אתה יכול להוסיף ביטויים שמבטלים אחד את השני כדי לעשות טרנספורמציה. גם במתמטיקה אפשר להכפיל ב1 ולהוסיף 0 בלי לשנות את המשמעות.

אממ כבר כמה שעות אני מנסה להבין אם לעשות AND אם 1 או או ו OR אם 0?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים