עבור לתוכן

שימוש בסוללה\מצבר חיצוני 6volt להפעלת נגן mp4

Featured Replies

פורסם

יש לי נגן mp4 (404 archos ) בין הטובים ביותר.

באמת אחלה נגן, ולשמיעת מוסיקה הסוללה מספיקה בהחלט .

הבעיה היא שבכל מה שקשור לוידיאו הוא שותה חשמל כמו מטורף והסוללה המובנית נגמרת כמו כלום.

המכשיר דורש לטעינתו מתח USB , כלומר 5.2 וולט .

עלה לי הרעיון לרכוש סוללה 6 וולט נטענת מבוססת חומצה עופרת- lead acid נפוצה וזולה שניתן להשיג כמעט בכל חנות חשמל ולהשתמש בה לצורך אספקת מתח לנגן במצבים בהם אין קירבה לרשת החשמל הביתית.

השאלה היא האם עלול להיגרם נזק למכשיר אם הוא יקבל 6 וולט במקום המתח שלו הוא מתוכנן -5 וולט ?

מדובר ב-16 אחוז יותר מהמתח הרצוי .

האם הפער הזה במתח עלול להרוס את המכשיר ?

שימו לב שמדובר בנגן יקר למדי .

אם המתח הזה מוגזם , האם ישנו בשוק איזה מתאם\שנאי\ טרנספורמטור שמאפשר לווסת את המתח ולהורידו מ-6 ל-?5.2

אם אין כזה מתאם ,האם אפשר לאלתר איזה נגד על מנת להוריד את המתח מ-6 וולט ל-5.2וולט?

אם זה מעשי , איזה נגד עליי לרכוש ובאיזה חנות מומלצת ניתן להשיגו .

קחו בחשבון שיש לי" ידיים טובות" אבל הידע הטכני שלי בתחום האלקטרוניקה מוגבל למדיי , אז אנא אל תיסחפו עם מונחים מקצועיים שישמעו מבחינתי כמו סינית מדוברת .

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

הבעייה שלך היא ב-2 הכיוונים.

כשהסוללה חדשה, היא מספקת 6 וולט, דבר שקרוב לודאי ישרוף את המכשיר, וכשהיא מתחילה להיגמר, היא תספק פחות מ-5 וולט, דבר שמסוכן לא פחות למכשיר, ומכיוון שבמעגל ה-USB של רוב המכשירים לא קיים מייצב/תת-מעגל שמתריע על תת-מתח.

אני לא הייתי ממליץ.

פורסם
  • מחבר

הבעייה שלך היא ב-2 הכיוונים.

כשהסוללה חדשה, היא מספקת 6 וולט, דבר שקרוב לודאי ישרוף את המכשיר, וכשהיא מתחילה להיגמר, היא תספק פחות מ-5 וולט, דבר שמסוכן לא פחות למכשיר, ומכיוון שבמעגל ה-USB של רוב המכשירים לא קיים מייצב/תת-מעגל שמתריע על תת-מתח.

אני לא הייתי ממליץ.

ok אימצתי את ההמלצה שלך ואני לא אחבר בצורה ישירה ,מה לגבי שאר הדרכים שהצעתי בין היתר באמצעות מתאם?

פורסם

האם למכשיר יש שקע טעינה סטנדרטי או שהוא נטען רק דרך ה-USB?

פורסם
  • מחבר

האם למכשיר יש שקע טעינה סטנדרטי או שהוא נטען רק דרך ה-USB?

יש לו גם שקע טעינה רגיל "נקבי" וגם אפשרות לטעינה באמצעות usb מהמחשב .

חיבור ה-usb נימצא על גבי המכשיר עצמו ואילו שקע הטעינה הרגיל נמצא על גבי מתאם שיש לחברו למכשיר טרם התחלת הטעינה והוא מיועד עבור שנאי .

העניין הוא ששני החיבורים דורשים מתח של 5 וולט .

פורסם

אתה יכול להשתמש במייצב (נקרא גם 7805) התפקיד שלו הוא לייצב את המתח ל-5 וולט מכל מתח גבוה אחר (DC, מין הסתם...), דבר שצריך לבדוק הוא איך הוא מתנהג עם תת מתח.

פורסם

אתה יכול להשתמש במייצב (נקרא גם 7805) התפקיד שלו הוא לייצב את המתח ל-5 וולט מכל מתח גבוה אחר (DC, מין הסתם...), דבר שצריך לבדוק הוא איך הוא מתנהג עם תת מתח.

מייצב 7805 לא יתאים, כי נופל עליו מתח של 2V בזמן פעולה. אפילו LM317 דורש מינימום של 1.2V לייצוב כלשהו, ובמקרה הזה אין. מה שכן, אפשר להשתמש ברכיב LM2940CT-5.0 שמפיל על עצמו 0.5V בזמן פעולה.

במקרה של תת-מתח, מתח המוצא פשוט יורד.

פורסם

במקרה של תת-מתח, מתח המוצא צריך לרדת מידית ל-0 ע"מ לא לפגוע במכשיר המחובר, את זה, לדעתי, אפשר לבצע עם משווה-מתח.

פורסם

במקרה של תת-מתח, מתח המוצא צריך לרדת מידית ל-0 ע"מ לא לפגוע במכשיר המחובר, את זה, לדעתי, אפשר לבצע עם משווה-מתח.

אפשר, אבל מיותר. למכשיר יש הגנה מפני מתחי חזור. לא יקרה שום דבר אם יחובר לו מתח נמוך יותר.
פורסם

אני לא חושב שיש למכשיר הגנה כזאת במוצא ה-USB של המכשיר, לכאורה זה נראה מיותר, לייצב מתח שאמור להיות כבר מיוצב.

פורסם

סליחה על ההיתפרצות הבלתי חריגה הזו אבל שאלה אחת אליכם- מאיפה הידע המטורף באלקטרוניקה?! (אני ממש מנסה ללמוד מהפורום ומהאינטרנט אבל יש דברים לא מובנים לפעמים וזה קצת קשה, חוקים, חישובים וסוגים אין סופיים של רכיבים)

בנוגע לת'רד, בעבר תכננתי לבנות "כלי" שאתה מזין לתוכו שתי סוללות AA (אצבע) ואז הסוללות מחוברות במעגל חשמלי עם קונקטור שקע של USB ואז אתה מחבר ת'כבל הרצוי של הנגן או כל מכשיר שנטען ב-USB אל המכשיר שיצרנו וזה דבר שימושי לכל דבר! אני תכננתי להכניס שתי סוללות AA נטענות וככה אתה שומר על הסביבה אבל לפעמים הם יגמרו ואתה בשטח ואולי תחלוף על חנות ואז תוכל לקנות סוללות פשוטות ולהחליף מהר ופשוט.

הרעיון המקורי נלקח מ-"אינסטראקטבל" (אתר של הכנה של דברים ומדריכים וכו'.. מפורסם מאוד, אם לא מצאת אביא לינק) ותוכנן להיתבצע אבל נדחה מפני הסיבה שאיתה פתחתי את התגובה שלי, הידע שלי לעומת האנשים פה בפורום הוא קלוש ועלוב מאוד. :s07:

בכל מיקרה בהצלחה ויש לך נגן ממש טוב! ;D (יותר נכון PMP :silly:)

פורסם
  • מחבר

תראו מדובר בנגן יקר מאוד מבוסס דיסק קשיח (למי שלא מכיר -הוא מתחרה ב-a3 המפורסם יותר של cown ) ואני לא מוכן לקחת את הסיכון באלתורים כאלו ואחרים , כאשר עושה רושם שאף אחד כאן לא ממש בטוח עד הסוף במה שהוא אומר.

היות ולא מצאתי בחנויות החשמל באזור מגוריי מתאם מוכן שיודע לקבל מתח dc של 6וולט ולהוציא מתח מיוצב של 5 וולט , החלטתי על כן לוותר על סוללות 6וולט לגמרי ולקפוץ לסוללות 12 וולט שנראות כמו קוביות שחורות מהסוג שמשמש ככול הידוע לי במערכות אזעקה (4.5 AH מסוג עופרת חומצה ).

נכון שמדובר בסוללות גדולות יחסית וכבדות אבל בתרמיל טוב המשקל לא כל כך נורא בהתחשב בזה שאני בעצמי ממש לא צנום וקטן (ברור שהפיתרון הזה לא ישמש ליום יום או לפעילות ספורטיבית כולשהיא ) .

היתרון של סוללות שכאלו,הוא שניתן למצוא להם בקלות יחסית ובזול מתאמים שנועדו במקור לשקע מצית לרכב לצורך חיבור אביזרים כמו מחשבי כף יד ,מחשבים ניידים ומכשירי gps , כך שנראה לי שאם זה טוב לאביזרים שכאלו אז זה בטח טוב למדי עבור ה-pmp שלי .

אם אני לא אשמע מכם הצעות אחרות ,אז ככול הניראה אני אלך הפיתרון הזה , שהוא ממש לא אידיאלי , אבל אני לא מוצא שום פיתרון אחר.

בכל מקרה אני מודה לכם על ההערות עד כה, שגם מהם למדתי מספר דברים.

פורסם

אפשרי גם לחבר ביחד 2 מצברי 6 וולט קטנים ואתה תקבל 12 וולט ביציאה ! :P

פורסם

אפשרי גם לחבר ביחד 2 מצברי 6 וולט קטנים ואתה תקבל 12 וולט ביציאה ! :P

ואתה יכול לחבר את הנגן ישירות לתחנת כוח רידינג וככה לא תיגמר הבטריה אף פעם.

פורסם

תראו מדובר בנגן יקר מאוד מבוסס דיסק קשיח (למי שלא מכיר -הוא מתחרה ב-a3 המפורסם יותר של cown ) ואני לא מוכן לקחת את הסיכון באלתורים כאלו ואחרים , כאשר עושה רושם שאף אחד כאן לא ממש בטוח עד הסוף במה שהוא אומר.

היות ולא מצאתי בחנויות החשמל באזור מגוריי מתאם מוכן שיודע לקבל מתח dc של 6וולט ולהוציא מתח מיוצב של 5 וולט , החלטתי על כן לוותר על סוללות 6וולט לגמרי ולקפוץ לסוללות 12 וולט שנראות כמו קוביות שחורות מהסוג שמשמש ככול הידוע לי במערכות אזעקה (4.5 AH מסוג עופרת חומצה ).

נכון שמדובר בסוללות גדולות יחסית וכבדות אבל בתרמיל טוב המשקל לא כל כך נורא בהתחשב בזה שאני בעצמי ממש לא צנום וקטן (ברור שהפיתרון הזה לא ישמש ליום יום או לפעילות ספורטיבית כולשהיא ) .

היתרון של סוללות שכאלו,הוא שניתן למצוא להם בקלות יחסית ובזול מתאמים שנועדו במקור לשקע מצית לרכב לצורך חיבור אביזרים כמו מחשבי כף יד ,מחשבים ניידים ומכשירי gps , כך שנראה לי שאם זה טוב לאביזרים שכאלו אז זה בטח טוב למדי עבור ה-pmp שלי .

אם אני לא אשמע מכם הצעות אחרות ,אז ככול הניראה אני אלך הפיתרון הזה , שהוא ממש לא אידיאלי , אבל אני לא מוצא שום פיתרון אחר.

בכל מקרה אני מודה לכם על ההערות עד כה, שגם מהם למדתי מספר דברים.

מה שהצענו אלו לא אילתורים, אלא אלקטרוניקה. אתה זה שמאלתר :silly:

בכל מקרה, למתח 12V תוכל להשתמש במייצב LM7805 בלי שום בעיות. זה גם מה שיש לך בתוך הממיר לרכב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים