עבור לתוכן

שאלה לגבי רזולוציה בDELL 2007

Featured Replies

פורסם

אהלן.

קראתי שבמסך ה20'' דגם 2007FP (פאנל S-IPS) יש רזולוציה אחת שניתן להגדיר, ושהוא גורם לפונטים להיות קטנים ומקובעים. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר בעיקר קריאת טקסטים (במשך שעות...), התעסקות במיילים, מסמכים וכו... סרטים ומשחקים בכלל לא. עם זאת אני מעוניין במסך איכותי שישרת אותי לאורך שנים. אם טקסטים לא יהיו חדים וקלים לקריאה לא עשיתי פה כלום... (כרגע של לי CRT 19'')

האם המסך מתאים לצרכים שלי? עד כמה הניגודיות חשובה לטקסטים?

פורסם

הרזולוציה המיטבית של המסך נקראת רזולוציה טבעית ובמסך הנ"ל היא 1600X1200 באופן כזה התצוגה תהיה הכי טובה ונעימה לעין.

בגלל הרזולוציה הגבוהה יחסית הפונטים קטנים אמנם אבל חדים מאוד וברורים ויש כל מיני דרכים להגדיל אותם.אבל אחלה פאנל ותצוגה איכותית מאוד.

במסכי 19 אינץ או 22 גודל הנקודה גדול יותר

פורסם

מסך אדיר. אני משתמש בו כבר שנה וכל יום מחדש אני נדהם מהאיכות שלו. כמו שהוזכר לעיל למרות שהטקסט דיי קטן הוא מאוד חד ובהחלט קריא ונעים לעין. אם אתה באמת מתעסק בעיקר בעיבוד תמלילים המסך הזה ישרת אותך נאמנות. מומלץ בחום. :)

פורסם

אהלן.

קראתי שבמסך ה20'' דגם 2007FP (פאנל S-IPS) יש רזולוציה אחת שניתן להגדיר, ושהוא גורם לפונטים להיות קטנים ומקובעים. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר בעיקר קריאת טקסטים (במשך שעות...), התעסקות במיילים, מסמכים וכו... סרטים ומשחקים בכלל לא. עם זאת אני מעוניין במסך איכותי שישרת אותי לאורך שנים. אם טקסטים לא יהיו חדים וקלים לקריאה לא עשיתי פה כלום... (כרגע של לי CRT 19'')

האם המסך מתאים לצרכים שלי? עד כמה הניגודיות חשובה לטקסטים?

בכל צג LCD יש רזולוציה פיזית, נקראת גם ביתית. בדגם זה הרזולוציה הפיזית היא 1600X1200

כמו בכל צג LCD ניתן לשנות את הרזולוציה על ידי אינטרפולציה לרזולוציה הטבעית.

יש לשער שתוכל לשנות למשל לרזולוציה 1024X768 ואז האותיות יהיו גדולות יותר.

גם אם האינטרפולציה גורמת לטישטוש כלשהוא או עיוות קל, הם פחות גרועים מהטישטוש ב- CRT.

יש גם תוכנה, נקראת בשם TYPECLEAR או שם דומה שמטרתה לעשות את הטקסט נעים יותר לקריאה.

לא חושב שתהיה בעיה עם ניגודיות בקשר לקריאת טקסט, בצגים זולים שראיתי לא הייתה בעיה כזו.

יתכן שתצטרך לכוון בהירות ואיזון צבעים כדי שהקריאה תהיה נעימה לעין גם בשימוש רציף ממושך.[br]פורסם בתאריך: 12.06.2008 בשעה 20:29:31

מסך אדיר. אני משתמש בו כבר שנה וכל יום מחדש אני נדהם מהאיכות שלו. כמו שהוזכר לעיל למרות שהטקסט דיי קטן הוא מאוד חד ובהחלט קריא ונעים לעין. אם אתה באמת מתעסק בעיקר בעיבוד תמלילים המסך הזה ישרת אותך נאמנות. מומלץ בחום. :)

מי שעוסק בקריאת טקסט משך שעות מתקשה בקריאת טקטט עם אותיות קטנות, אפילו אם הן חדות.

זה מעורר בעיות ארגונומיות, כי הוא צריך להתקרב מאוד למסך כדי לא לאמץ את הראיה.

פורסם

כמו בכל צג LCD ניתן לשנות את הרזולוציה על ידי אינטרפולציה לרזולוציה הטבעית.

יש לשער שתוכל לשנות למשל לרזולוציה 1024X768 ואז האותיות יהיו גדולות יותר.

מי שעוסק בקריאת טקסט משך שעות מתקשה בקריאת טקטט עם אותיות קטנות, אפילו אם הן חדות.

זה מעורר בעיות ארגונומיות, כי הוא צריך להתקרב מאוד למסך כדי לא לאמץ את הראיה.

אני נוטה לא להסכים. לעיתים קרובות יוצא לי לבלות שעות רבות בקריאה מול ה-2007FP ברזולוציה הטבעית, ולא קטן לי ואני לא מאמץ את הראיה (שאגב אצלי היא רגילה לחלוטין, לא סופר משהו), ואני יושב 70-60 ס"מ מהמסך ולא מתקרב.

לקנות מסך LCD 20" איכותי ולהריץ אותו ב-1024X768 זה די נורא ודי טיפשי. כבר עדיף לקנות 19" ולהשאיר ברזולוציה הטבעית.

פורסם

אני עדיין חושב שעדיף מסך 20 אינץ על 19 לצורכי קריאה ממושכת, יום-יום.

אני לא בטוח שאתה קורא בכמויות ולאורך המון שנים כמוני.

אני מכיר היטב הקשיים שבגללם הוא שאל בראש הפתיל מה שהוא שאל לגבי מאמץ קריאה של אותיות קטנות.

אם רזולוציה 1024X768 על מסך 20 אינץ גדולה מדי עבורו, הוא יכול להגדיל רזולוציה ולהרוויח יותר טקסט על המסך (גם זה מועיל).

כלל הברזל הוא , כמה שהמסך יותר גדול כך הקריאה האינטנסיבית נוחה יותר.

אין שום ביזבוז במסך גדול יותר למי שדרך קבע עוסק בקריאת טקסטים, מסך הוא כלי עבודה לגבי קריאה וכמה שכלי העבודה יותר חזק

זה שווה כי יש יותר תוצרת טובה. לכן להוציא עוד 500 שקל או עוד 1000 שקל עבור קריאה נוחה שווה את המחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים