עבור לתוכן

רוצה לקצר עכבר חוטי (usb)

Featured Replies

פורסם

הבעייה שלי היא איפה אני מוצא plug חמש פינים של עכבר אופטי (ראיתי בכל מיני עכברים) ריק (כי הפלאגים האלה הם חד פעמיים) ועם איזה כלים אני יכול להכניס את החוטים לplug הנ"ל?

הפירוט:

יש לי עכבר חוטי אופטי Logitech value optical חיבור usb ואני מעוניין לקצר את הכבל שלו (העכבר נועד לנייד אני רציתי גודל של עכבר רגיל אבל עם כבל של עכבר של ניידים ובלי לשלם הון ובלי להסתובב עם גומיה על הכבל שהופך לגוש ענק).

בקיצור פתחתי את העכבר וראיתי את החיבור של 5 פינים לכבל שאני לא ממש יכול להלחים לשם בקלות כי החיבורים הם של plug די צמודים ולא יהיה פשוט לעשות שם הלחמה עם חיבורים כאלה.

אני לא רוצה לעשות הלחמות על הכבל או שזירה על הכבל בחיבור עצמו כי אני רוצה חיבור שיהיה מאוד אמין לכמה שנים.

בקיצור יש לי כבל usb שחתכתי והוא באורך הרצוי (בערך 30 ס"מ) יש לי את חמשת החיבורים (שמחולקים לצבעים לבן אדום ירוק שחור ושחור נוסף (אני חושב שהוא משמש כ ground והוא מוליך לחלק החיצוני של חיבור הusb.

בקיצור בדקתי עם אמפר מטר את החיבורים והם זהים בשני הכבלים.

זמן העבודה על זה לא צריך להיות יותר משלוש דקות (ככה שזה יוצא לי גם מעניין וגם משתלם).

פורסם

אפשר לקנות פלאג PS2 להלחמה בכל חנות אלקטרוניקה. אבל עדיין, זה לא פחות עבודה עדינה מהלחמה בתוך העכבר לדעתי.

פורסם
  • מחבר

לא טוב מדובר בנייד חדש ככה שאין לו חיבור ps2 אלא רק usb.

פורסם

לגזור את הכבל של העכבר (מהקצה של הקונקטור) ולהלחים בקצה קונקטור USB?

פורסם

נו, אז מה אתה מחפש? פלג USB להלחמה? לא זכור לי שראיתי כזה, אבל אני מאמין שיש.

אגב, ניתן לחתוך פלאג USB גמיש לשניים, להלחים עליו, ולהדביק אותו בחזרה עם דבק מהיר. עשיתי פעם כזה, ופעל מצויין. רק ששוב, זו עבודה עדינה למדי, אם אתה רוצה שהתוצאה הסופית תהייה טובה.

פורסם

אני עדיין מלכתחילה בעד חיתוך באמצע או רוב לחיבור ה-USB ולגלות ת'חטים שם לשים על הבל היט שרינק להכנה להמשך, להלחי ת'חוטים, להזיז את השרינק איפה שהחמנו ואז לחמם אותו שישב טוב.

אופציה נוספת היא קניית אוגד חוטים כזה שאתה יכול למתוח ת'חוט כמה שבא לך ובלחיצה ל האוגד הוא מקצר ת'כבל בחזרה, שימושי אם בא לך אחרי זה לתקוע ת'עכבר במקום אחר.

בכל מיקרה, לא בטוח שזה יצא הכי אסטתי בעולם אבל נקודה קטנה תהיה טיפה מוזרה בגלל ההיט שרינק השחור שזה נראה לי לא כזה נורא.(נראה לי יש גם שרינקים בצבעים אחרים)

אם תוכל להביא תמונות של דוגמאות למה אתה מתכוון ולראות את הקרבייים של העכבר הנ"ל זה יעזור!

בהצלחה במוד! :xyxthumbs:

פורסם

אין בעיה.

תחתוך את הכבל קצת אחרי שהוא יוצא מהעכבר, ככה שישאר לך עכבר עם כבל קצר אחריו ללא קונקטור, ואת שאר הכבל עם הקונקטור בצד אחר, עכשיו תקצץ את הכבל האחר עד שיגיע לאורך הנחוץ לך.

תשזור את החוטים ביחד או תלחים (אמור להיות 5 חוטים אם אני לא טועה - לא סיפור גדול) ואז תסגור על כל העסק עם איזורליבנד וזהו.

מקווה שהייתי מובן.

בהצלחה. ;)

פורסם
  • מחבר

הפתרונות האלו לא ממש מדרשימים.

אני בתכלס יכול לעשות את השזירה + נגיעה של הלחמה בתוך העכבר (יש מספיק מקום),

אבל עדיין זה לא יהיה טוב כמו חיבור של plug.

אני מתעקש בגלל שמדובר בעכבר אחרת באמת הייתי עושה את זה בצורה הפשוטה ביותר אבל זה אביזר שנופל לא מעט מושכים חזק ומזיזים הרבה ככה שאני רוצה פתרון שלא יהיה פחות חזק מהכבל המקורי.

ואני לא מעוניין לבצע הלחמה בחיבור usb.

פורסם

אז בגדול אתה לא רוצה לעשות כלום. מה אתה כן רוצה?

פורסם

אולי תקנה עכבר BT קטן וחביב, ומתאם BT זעיר וחביב לא פחות, וסוללות עם פריקה-עצמית נמוכה (כגון ה-GP ReCyko) - ותצא בעלות כוללת של כ-200~ש"ח ?

או אולי תקנה עכבר אלחוטי רגיל וחביב קצת פחות - ותצא בעלות כוללת של פחות מ-100ש"ח ? (לא כולל סוללות)

פורסם

הפתרונות האלו לא ממש מדרשימים.

אני בתכלס יכול לעשות את השזירה + נגיעה של הלחמה בתוך העכבר (יש מספיק מקום),

אבל עדיין זה לא יהיה טוב כמו חיבור של plug.

אני מתעקש בגלל שמדובר בעכבר אחרת באמת הייתי עושה את זה בצורה הפשוטה ביותר אבל זה אביזר שנופל לא מעט מושכים חזק ומזיזים הרבה ככה שאני רוצה פתרון שלא יהיה פחות חזק מהכבל המקורי.

ואני לא מעוניין לבצע הלחמה בחיבור usb.

הפתרון האיכותי ביותר שאני יכול לחשוב עליו זה לחתוך את הכבל לאורך הרצוי, ולהלחים בקצה קונקטור USB.

אם יש לך פתרון יותר מדרשים, שתף אותנו.

פורסם

הפתרון האיכותי ביותר שאני יכול לחשוב עליו זה לחתוך את הכבל לאורך הרצוי, ולהלחים בקצה קונקטור USB.

אם יש לך פתרון יותר מדרשים, שתף אותנו.

יש פיתרון מצויין פרק תעכבר תלחים תסוקט של החיבור החוצה מהלוח של

העכבר קצר תחוט כמה שאתה צריך ותלחים ישירות ללוח תחוטים לפי הסדר

שהיה בפלאג המקורי .

ותלחים חוט חוט בנפרד ישירות לPCB של העכבר בעדינות בסוף ההלחמה שים שיכבה של דבק מגע על כול החוטים שהדבק ידבק גם ללוח וגם לחוטים ותן לזה לתייבש עד הסוף ולאבטחה שים סטריפ "אזיקון" קטן על החוט בתוך העכבר תהנה :yelclap: ;D

החיבור הזה יחזיק לך שנים !

פורסם

אולי התכוונת לדבק חם?

פורסם
  • מחבר

בואו נגיד שהעכבר לא היה עולה 70 שקל אלא 700 שקל ואני לא הייתי רוצה שיהיה לו מוד בלתי הפיך.

לכן אני רוצה לא להלחים ולשנות שום דבר בפנים!

ולהישאר עם הכבל המקורי שלם.

פורסם

בואו נגיד שהעכבר לא היה עולה 70 שקל אלא 700 שקל ואני לא הייתי רוצה שיהיה לו מוד בלתי הפיך.

לכן אני רוצה לא להלחים ולשנות שום דבר בפנים!

ולהישאר עם הכבל המקורי שלם.

אין כזה דבר בלתי הפיך !

:bash::nono:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים