עבור לתוכן

פרוייקט קטן עם סוללת ליתיום נטענת...

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05:

Zire72.jpg

חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2.

אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה.

לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh)

הנה דוגמה ל-3 פינים:

bl-4c.jpg

וזו דוגמה ל-4 פינים:

l456458.jpg

הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלישי היה 3.7... אבל בין הפינים 2 ו-3 לא היה קצר... אז אולי צריך לקצר ביניהם? כי לדעתי מדובר ב-2 תאים המחוברים בעצם במקביל...

ליתיום מסוכנות אז הייתי רוצה לקבל קצת מידע לפני שאתחיל לעבוד...

פורסם

בסוללה של מוטורולה, הפין הראשון מימין הוא הפלוס והאחרון הוא מינוס, את השאר אתה לא צריך.

פורסם

תתעלם מהפינים הנוספים. תתחבר ל+ו- וזהו. החיבורים הנוספים משמשים לזיהוי סוללה של היצרנית, ולפעמים לבקרת טעינה. לא משהו שצריך להטריד אותך.

פורסם
  • מחבר

תתעלם מהפינים הנוספים. תתחבר ל+ו- וזהו. החיבורים הנוספים משמשים לזיהוי סוללה של היצרנית, ולפעמים לבקרת טעינה. לא משהו שצריך להטריד אותך.

רגע, אבל מה ההסבר לתופעה הזו:

פין 1 = פלוס

פין 2 = מינוס

פין 3 = מינוס...

אבל 2-3 זה לא אותו פין כלומר אין קצר ביניהם! זה בטוח שלא צריך להשתמש? כי אולי אני אנצל רק חצי סוללה ככה (כלומר היא תגמר מהר)

פורסם

לא עדיף לקנות סוללה חדשה ב10$ מאיביי? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

לא עדיף לקנות סוללה חדשה ב10$ מאיביי? :nixweiss:

אין. זו סוללה פנימית, לא מיועדת להחלפה...

והכי זול שמצאתי היה 20$. חוץ מזה לא רוצה לקנות משם... לא אמין.

אפשר לקנות סוללת פלאפון דנדשה ב-40 ש"ח.

פורסם

רגע, אבל מה ההסבר לתופעה הזו:

פין 1 = פלוס

פין 2 = מינוס

פין 3 = מינוס...

אבל 2-3 זה לא אותו פין כלומר אין קצר ביניהם! זה בטוח שלא צריך להשתמש? כי אולי אני אנצל רק חצי סוללה ככה (כלומר היא תגמר מהר)

אין קצר כי יש רכיב מפריד בינהם, כמו דיודה למשל. אם אתה מתכוון לסוללה של הנוקיה, הרי שמסומן לך בצורה ברורה +/-. ואתה לא תנצל "חצי" סוללה, כי אתה מקבל את המתח הרשום עליה.

סוללה היא דבר די פשוט, אין בה הרבה התחכמויות. מי שמתחכם הם היצרנים, כדי להקשות על יצרני סוללות חלופיות.

פורסם
  • מחבר

אסביר את עצמי טוב יותר. אני לא יודע בדיוק איך בנויות סוללות, אבל מבחינה לוגית הסוללה הזו יכולה להיות בנויה כך: (כאשר דיודה לא ציירתי)

זה יכול להסביר את התופעה שגיליתי כשמדדתי מתח 3.7 בין פין 1 ל-2 ובין פין 1 ל-3....

bat-1.png

ואם זה המצב ולא אקצר בין הרגליים, אז אשתמש רק ב"50%" קיבולת... וסוללה שאמורה להספיק לשעתיים, תספיק לי לשעה.

אגב יש יתרונות לשיטה (שלא תגידו שזה לא הגיוני), אם תא אחד מת, אז הסוללה עדיין תעבוד, רק לא תעבוד להרבה זמן... (אני מאמין שזה מה שקורה בניידים, הרי יש להם 3 ואפילו 9 תאים בסוללות).

פורסם

מבחינה לוגית אתה צודק, אבל מבחינה מעשית זה פשוט לא כך. בסוללה יש 3 תאים בטור וזהו. בסוללות ליתיום אפילו לא רואים את ההפרדה בינהם. אפשר לחפור על זה עוד הרבה זמן, אבל מנסוני האישי (ומפירוק כמויות נאות של סוללות...) אף פעם לא נתקלתי במה שאתה מתאר, ואני גם לא מוצא בזה שום הגיון. החברה תעדיף תמיד שתקנה סוללה חדשה (סוללות ליתיום נמכרות במחיר יקר פי כמה מהטלפונים אותם הם מפעילים בארץ) מאשר להשאיר אותך עם סוללה חצי פועלת.

הפין השלישי משמש לזיהוי סוללה, והוא מתחבר לרכיב דיגיטלי כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים