עבור לתוכן

מאיזה אורך כבל האיכות מתחילה לרדת? (אדיו)

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעביר כבל RCA מסביב לחדר לרמקולים אחוריים, וחשבתי לא לנצל את האורך של הכבל שמגיע עם הרמקול, משום שאני רוצה לקבע אותם בתוך הקיר, ואני לא רוצה לשים את הכבל של הרמקול בתוך הקיר (אם אני ארצה להחליף או משהו...), אבל אז זה יוצא שהכבל יהיה באורך של כ12 מטר, זה יוריד לי מהאיכות?

תודה ;)

פורסם

מאיזה אורך האיכות מתחילה לרדת? מהמילימטר הראשון..השאלה בכמה, וזה כבר תלוי בהרבה דברים.

בו נגיד שעדיף לך לקנות כבל רמקול איכותי (כדי שלא תצטרך להחליף בעתיד, כי כבר יהיה לך משהו טוב), ולהעביר אותו בקיר מאשר כבל RCA באורך 12 מטרים.

סיגנל מוגבר לרמקול הרבה פחות רגיש להפרעות, בניגוד לכבל RCA, ובכלל כל כבל אנאלוגי unbalanced, ברמת line level או instrument level מאוד רגישים לאורך ולהפרעות.

וגם מה הקשר בין RCA לרמקולים? זה רמקול מוגבר(אקטיבי) ?

פורסם
  • מחבר

זה רמקול של מחשב (X540) שמתחבר לסאב בRCA

אמרו לי פה כבר שאין טעם להשקיע בכבלים איכותיים לרמקולים האלו.

אז האם להוסיף 4 מטר יהיה קריטי?

פורסם

אני לא יכול להיות בטוח, אבל יכול להיות שמועבר דרך הRCA אות מוגבר, ואם זה המצב אז אפשר להאריך, למרות שRCA זה לא אולטימטיבי לרמקולים עתידיים..בגלל עניין של עובי כבל וכו'

פורסם

כן הוא מוציא אות מוגבר.

דור אני מציע לך להשתמש בכבל רגיל של רמקול (עם קצוות חשופים) ולהלחים אותו לפלאג RCA.

פורסם
  • מחבר

למה מה ההבדל בין כבל RCA מוכן? דווקא נראה לי שההלחמה תוריד מהאיכות לא?

אני לא מתכנן להחליף לרמקולים עם חיבור רגיל, פשוט אני לא רוצה שהכבלים של הרמקולים העכשיים יהיו תקועים בקיר משום שאולי אני ארצה לעשות איתם משהו אחר או לאדע מה...

אם אני ארצה להחליף בעתיד לרמקולים טובים יותר, או שאני פשוט אחתוך את הראש RCA, או שאני אחליף כבלים, זה לא ביג דיל.

השאלה שלי היא אם 4 מטר של RCA מוריד מהאיכות

פורסם

למה מה ההבדל בין כבל RCA מוכן? דווקא נראה לי שההלחמה תוריד מהאיכות לא?

אני לא מתכנן להחליף לרמקולים עם חיבור רגיל, פשוט אני לא רוצה שהכבלים של הרמקולים העכשיים יהיו תקועים בקיר משום שאולי אני ארצה לעשות איתם משהו אחר או לאדע מה...

אם אני ארצה להחליף בעתיד לרמקולים טובים יותר, או שאני פשוט אחתוך את הראש RCA, או שאני אחליף כבלים, זה לא ביג דיל.

השאלה שלי היא אם 4 מטר של RCA מוריד מהאיכות

ההבדל הוא שכבל שאתה קונה בלי RCA יותר זול מאשר כבל עם RCA (בהנחה שאתה עכשיו הולך לקנות), הוא יותר דק ויכול ליהיות שגם יותר גמיש ולכן הוא יותר מתאים אם אתה רוצה לשקוע אותו בקיר, הוא צריך ליהיות יותר איכותי מאשר הכבל שקיבלת עם הלוג'יטק.

אם הכבל של הלוג'יטק מתאים לך מבחינת האורך והחלטת לשקוע אותו בקיר אז בעיקרון אין צורך לקנות כבל חדש, אבל אם אתה מתכנן לעשות איתו משהו אחר כמו שאמרת ואתה הולך לקנות כבל חדש של 4 מטר כבר עדיף כבל רגיל ולא אחד עם RCA.

ההלחמה לא תוריד מהאיכות אבל אתה צריך שהבדיל לא יגשר בין המתכת של ה RCA לבין הסיבי נחושת, אלה שיהיה מגע ישיר והבדיל "יעטוף" את העניין בשביל לקבע אותו.

לגבי השאלה שלך על האורך של הכבל, אם לוג'יטק מספקים כבל באורך של 4 מטר לאחוריים אז לא צריכה ליהיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

אני אחשוב לגבי הכבל (את שניהם אני משיג, זה לא משנה)

אין לי ממש כוח להתעסק עם הלחמות, ואם אני שובר את הקיר זה לא משנה כבר מה אני מכניס, ובנוסף אם אני כבר אשקיע בכבל דק שאתם אומרים שהוא יותר איכותי, אני אצטרך להשקיע במחברים איכותיים (שאותם אני לא יכול להשיג בחינם) וכל מחבר עולה איזה 20 שקל בערך (קצת פחות,לא?) ככה שכבר זה יצא לי הרבה כסף.

ואני לא חושב שהבנתם לגבי ה4 מטר.

נגיד שהמרחק בין הסאב לאחורי הוא 8 מטר, אז אני מעדיף לקחת כבל של 8 מטר, ולא להשתמש ב4 מטר של הרמקול (אי אפשר להוציא אותו, אבל פשוט ללפף אותו סביב הרמקול, ולא לתקוע בקיר) בשביל שאני אוכל להוציא את הרמקולים בקלות, או אם לדוגמא אני ארצה פתאום לשנות מיקום לרמקול.

אז בעצם אני מתלבט בין לקחת כבל של 8 מטר ולא להתחשב ב4 מטר, או לקחת 4 מטר, כי אם אני אקח 8, זה יוריד מהאיכות.

פורסם

אני אחשוב לגבי הכבל (את שניהם אני משיג, זה לא משנה)

אין לי ממש כוח להתעסק עם הלחמות, ואם אני שובר את הקיר זה לא משנה כבר מה אני מכניס, ובנוסף אם אני כבר אשקיע בכבל דק שאתם אומרים שהוא יותר איכותי, אני אצטרך להשקיע במחברים איכותיים (שאותם אני לא יכול להשיג בחינם) וכל מחבר עולה איזה 20 שקל בערך (קצת פחות,לא?) ככה שכבר זה יצא לי הרבה כסף.

לא אמרתי את זה. אמרתי שסביר להניח שהוא יהיה יותר איכותי מהכבל שמקבלים עם הלוג'יטק (בלי קשר לעובי שלו).

ואני לא חושב שהבנתם לגבי ה4 מטר.

נגיד שהמרחק בין הסאב לאחורי הוא 8 מטר, אז אני מעדיף לקחת כבל של 8 מטר, ולא להשתמש ב4 מטר של הרמקול (אי אפשר להוציא אותו, אבל פשוט ללפף אותו סביב הרמקול, ולא לתקוע בקיר) בשביל שאני אוכל להוציא את הרמקולים בקלות, או אם לדוגמא אני ארצה פתאום לשנות מיקום לרמקול.

אז בעצם אני מתלבט בין לקחת כבל של 8 מטר ולא להתחשב ב4 מטר, או לקחת 4 מטר, כי אם אני אקח 8, זה יוריד מהאיכות.

8 מטר זה נראה לי ארוך מידי אבל אין לי ניסיון עם כבלים באורכים כאלה אז תצטרך לחכות למישהו אחר שיגיב.

לגבי המחברים זה שטויות.. אין לך איזו מערכת של אודיופילים שאתה צריך מחברים של 20 שקל..

רק אם אתה קונה אז תקנה מחברים של 6 שקל כי האלה של ה3 מתפקרים ביד שמנסים להרכיב אותם ואם כבר מצליחים אחרי כמה זמן הפלסטיק שלהם מתיבש ומתפורר. :cool2:

פורסם
  • מחבר

זה לא יעזור לי שהם יותר איכותיים מהכבלים של הלוג'יטק, משום ששוב, אני לא יכול להוציא את הכבלים האלו מהרמקול, כל מה שאני רוצה לעשות הוא רק לא להכניס אותם לקיר, ולכן לא להתחשב באורך שלהם.

ואם אני אקח כבלים איכותיים יותר, אני לא ארגיש שיפור באיכות

פורסם

זה לא יעזור לי שהם יותר איכותיים מהכבלים של הלוג'יטק, משום ששוב, אני לא יכול להוציא את הכבלים האלו מהרמקול, כל מה שאני רוצה לעשות הוא רק לא להכניס אותם לקיר, ולכן לא להתחשב באורך שלהם.

ואם אני אקח כבלים איכותיים יותר, אני לא ארגיש שיפור באיכות

שזה לא יעזור הבנתי, רק הבהרתי את העניין כי לא הבנת אותי נכון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים