עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש שעושה הרבה בעיות , נתקע עובד באיטיות , עושה ריסטרס , בבקשה עזרה!

Featured Replies

פורסם

אני וחברה שלי קנינו מחשב לא מזמן מחשב בערך ב 5300 ש"ח , המחשב יחסית חזק ולפי הידע המועט שלי והלא מעודכן אני חושב שהוא אמור להריץ משחקים היום בלי הרבה בעיות וכמובן להטיס דברים כשזה לא קשור למשחקים , ובאמת המחשב לא ממש מהיר , נתקע ועושה ריסטרטס לא מעט פעמים , התקנתי לדוגמא את המשחק סימס 2 ותוספות ,שלכאורה כל מחשב בסיסי אמור להריץ , והמחשב פשוט לא מריץ את זה חלק ! לא כמו שצריך, ויותר מזה הוא פשוט נתקע ועושה ריסטרט, ולעיתים גם סתם ככה כשאני עובד בשולחן עבודה.

המפרט הוא ככה:

intel core2 quad 6600 2.4g

לוח אם של אינטל , לא סגור על הדגם

כרטיס מסך nvidia gforce 8500 512mb שמסונכן למסך דק לצפייה ב hd (לפי מה שרשום לי בהגדרות של הגרפיקה)

2 g ram

250gb דיסק קשיח

וזהו אני חושב

הנחתי שהגורם העיקרי לבעיות אולי זה הקירור שזה צד לא בדקנו ממש כשקנינו את המחשב אז הורדתי את התוכנה speedfan והיא מראה שהמעבד עובד דווקא על טמפרטורה סבירה , אבל הוא מראה על ה system שעובדת על טמפרטורה של 85 מעלות ! ועוד משהו שנקרא aux שעובד על 125 מעלות!

אין לי מושג מה זה אומר אבל אני מניח שזה לא משהו תקין , חשוב לציין שהמחשב גם אחרי פירמוט, התקנתי בו ויסטה ultimate והקפדתי להתקין את הדרייברים הכי מעודכנים כולל הdirect x , יש לי הרגשה בנוסף שהמעבד לא ממש מנוצל כי כשאני נכנס לביצועים במנהל המשימות האחוזים שם בקושי זזים, אני צריך בבקשה מישהו שיוכל לעזור לי לבדוק אם באמת יש בעיה בביצועים ולמה קורים כל התקלות הנ"ל, אם זה קשור באמת בהתחממות של המחשב? חוסר ניצול של המעבד? אם מישהו יוכל לעזור לי פה זה יהיה נהדר

תודה רבה!

פורסם

ברוך הבא לפרומים של HWZONE ולפורום תמיכה טכנית

לא ציינת איזה ספק כוח יש לך , נראה לי שהוא מגביל אותך , ג'נרי או מחברה מוכרת ?

לחיצה ימינית על המחשב שלי -->מאפיינים-->מתקדם-->STARTUP AND RECOVERY הגדרות --> תסיר את הסימון , את הV מעל AUTOMATICALLY RESTART

תוריד תוכנה בשם EVEREST או HWMONITOR ותבדוק את הטמפ' באחת מהתוכנות האלה

SPEEDFAN תוכנה לא אמינה!!

אחרי זה תעלה לנו תמונה של הטמפ'

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה , מה בקשר לניצול המעבד? איך אני יכול לברר את זה?

ולגבי ספק הכח יש דרך שאוכל לברר איזה ספק כח יש לי?

צרפתי קובץ עם תמונת הטמפ'

[attachment deleted by admin]

פורסם

המעבד לא סתם נח כשמתחשק לו.

טמפ' בדוק בביוס. אם הביוס גם מראה טמפ' כאלו, פתח את המחשב, בדוק ששום דבר לא חוסם לו את הזרימת אוויר בפנים, שכל המאווררים עובדים, ושהמארז עצמו לא נמצא ב"כוך" שסוגר עליו ומונע מאוויר לזרום בחופשיות פנימה והחוצה.

בקשר לספק, אתה תוכל לבדוק את הדגם בחשבונית קנייה, או לפתוח את המחשב ולקרוא את זה על המדבקה שעל הספק.

אגב, אם לא מותקן אצלך SP1, תתקין אותו, והרץ את ווינדווס אפדייט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים