עבור לתוכן

מתי מגיע הADSL2 של בזק?

Featured Replies

פורסם

אני לא מתכוון בנימה של להתבכיין, אלא לבקש שיסדרו את זה, שיעבירו את התקשורת דרך מרכזיות

אחרות אולי, אין לי מושג איך.

פורסם

אני לא מבין על מה אתם בוכים?

רק שתדעו שיש מקומות בכל אותם מדינות מפותחות שיכולים בקושי לקבל dial up.

יש מישהו היום שבאמת צריך רוחב פס שהוא מעבר ל5 מס"ש בערוץ יורד ו 500 קס"ש בערוץ עולה?

לבנאדם עם צרכים רגילים באינטרנט לא, אבל לאנשים מסויימים שתלויים במהירות העלאה/הורדה גבוהה, אז כן!

אני לא מבין למה בארץ בניגוד לחו"ל אי אפשר לקנות מהירות העלאה בקצב שונה ממהירות הורדה ולהפך.

פורסם

אתה יכול וזה עולה הרבה.

ושוב, אני לא רואה איזו סיבה יש לך לרצות מהירות גבוהה יותר בין המחשב שלך למרכזייה, שברור שברגע שאתה יוצא מגבולות הארץ אתה יורד לרמה של ISDN.

פורסם
  • מחבר

Moon-mage, כדאי שתחליף ספק. יש הרבה אנשים שמקבלים את המקסימום מהחיבור שלהם. ולא, אני לא מדבר על אנשים עם 2.5MB.

פורסם

החלפתי ספקים, זה לא קשור.

להורדות אני מקבל מספיק מרוחב הפס שאני צריך אבל לא זה מה שמשנה לי, אני אוהב לשחק במחשב ואם אני רוצה לשחק באירופה נדיר שיש לי מתחת ל100 פינג לזמן ממושך בשעות נורמליות.

פורסם

לבנאדם עם צרכים רגילים באינטרנט לא, אבל לאנשים מסויימים שתלויים במהירות העלאה/הורדה גבוהה, אז כן!

אני לא מבין למה בארץ בניגוד לחו"ל אי אפשר לקנות מהירות העלאה בקצב שונה ממהירות הורדה ולהפך.

אפשר לקנות כל רוחב פס בתור לקוח עסקי אם יש לך תקציב.

פורסם

את כמות המדינות שבהן יש אינטרנט על סיב אופטי "עד הדלת" אתה יכול לספור על יד אחת.

חוצמזה שלארץ שלנו לא חסר תשתית פנימית, כמו שנאמר כבר.

תשתית החוצה זאת בעיה כי לשים כבל על תחתית הים התיכון זה קצת יותר יקר מלהעביר אותו על היבשה... בשביל זה צריך שלום עם סוריה :P

חח

לא ביקשתי עד הדלת

ביקשתי עד האזור , מהירות מקסי' של 20MB ל5 שנים הקרובות במחיר שפויי , יספיק לי בהחלט

או אפילו אני יהיה יותר שמח עם 7MB סימטרי

וחוץ מזה, אני לא רואה איזה בעייה יש לכל החברות פשוט להתאגד , ולשם תשתית לאירופה/ארה"ב , אני בטוח שכולם ביחד יכולים להרשות לעצמם את זה

מה שעוד שכרגע הם קונים את החיבור לפס מMED-1 , ככה שאני לא רואה מה מפריע להם , אנחנו נרוויח , והם ירוויחו

ואני מקבל גם פינגים של 60 לאירופה , הבעיה היא שזה לא תמיד , יכול להגיע גם ל170 , אבל הממוצע הוא 90-120 ככה

פורסם

אז תדע שלכמעט כל מי שגר בארץ מגיע סיב אופטי עד קילומטר מהבית... הייתי אומר שזה אזור.

וד"א, במודל העכשוי של האינטרנט גם בעוד 10 שנים אתה לא תקבל חיבור סימטרי. פשוט אין צורך בקצב העלאה גבוה ל90% מהאפליקציות באינטרנט.

לגבי התשתית לחו"ל, להניח כבל תת ימי זאת לא רק השקעה עצומה של כסף (מבצע הנדסי מאוד לא פשוט) זה גם בירוקרטיה לא קטנה: אתה צריך לקבל אישורים מהממשלה שלך, אישורים מהממשלה של הארץ עליה אתה הולך להתחבר, אישורים מכל מיני מועצות בינלאומיות, זה הסכמים אסטרטגיים עם חברות התשתית מהצד השני, זה להקים מערך רגולציה בין החברות המשתמשות (במידה וזה מיזם משותף לכמה ספקיות). בהחלט לא עניין של מה בכך, אחרת זה כבר היה קורה, ושעה אחת קודם.

לגבי MED-1, אני לא יודע מה הקיבולת שלהם וכמה מזה מנוצל כיום (אני מאמין שלא רק תקשורת האינטרנט עוברת על הכבל הזה), אבל יש פה עניין עסקי דיי פשוט - יש לחברה אחת משאב מבוקש שעליו יש לה שליטה מלאה (או קרוב למלאה), אין פה כוח שדוחף להוזלת המחיר.

פורסם

משעשעת העובדה שיש המון לקוחות בישראל כבר עם חבילת ADSL2 אבל רק במהירויות הנמוכות.

יש אנשים בארץ עם קיבולת קו של 40MB בהורדה (אמנם מעטים) אבל ההעלאה עדיין נמוכה, אני לא חושב שראיתי קו שעובר את ה2MB בUP...

אבל לחילופין שמעתי שמועות שבזק מתכננת לעבור לNGN (רשת אופטית מהדור החדש) תוך 4-5 שנים, ואז אנחנו מדברים על סיבים אופטיים עד הבית ועוד מפעיל שירותי טלוויזיה (IPTV) וכ"ו.

כמו שאנשים בארה"ב עבדו עם קווי ADSL כשאנחנו בכינו מאושר ממהירות של קו ISDN, מצבנו כיום הרבה יותר טוב וכמו שאמרו בתחילת הת'ראד, ישראל מפגרת אחרי העולם בכמה שנים, אבל לא בגלל חוסר הרצון של החברות הגדולות לספק שירותים אלא בגלל הגבלים עיסקיים ופורצדורות ממשלתיות.

קל לקפוץ להגיד שבזק גנבים והוט גרועים אבל חייבים לזכור שבישראל לממשלה עדיין יש יותר כח מאשר לקונצרנים הגדולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים