עבור לתוכן

שרשור של רשת PNA ורשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית רשת hPNA (מוכר גם כ-WoWNET, רשת על גבי חוטי הטלפון), עם רוטר-מודם 2WIRE 1100 (שחכתי את שם הסדרה, בכל מקרה, מודם רוטרPNA חוטי בלבד הכי בסיסי שיש).

יש לנו קצת בעיות איתו, בעיקר ניתוקים של המחשבים שלא מחוברים לרוטר, אבל מצד שני אנחנו תקועים עם זה בגלל הממ"ד ובגלל שאין לנו תשתית מובנית לרשת חוטית, וההשקעה בלפתוח חצי בית בשביל להעביר כבל פשוט לא כדאית.

בכל מקרה, יש לנו שכן שאנחנו יודעים בוודאות שיש לו רשת אלחוטית 802.11g שעובדת למרות שאחד המחשבים בממ"ד. אבא שלי היה בחו"ל וקנה די בזול רוטר שבא עם שני מקלטים, של TrendNet אאל"ט (אני חושב שכל הסיפור עלה לו סביבות ה--200 שקל, אפילו פחות).

הבעיה היחידה שלנו שתוקעת מבחינתנו את כל העסק היא הרוטר-מודם - אין לנו מודם "רגיל" כרגע, ורצינו לדעת - המודם-רוטר שיש לנו כרגע, בהנחה ונסגור את הפיירוול שלו, אם נחבר אותו לרוטר האלחוטי, העסק ירוץ, או שאנחנו חייבים לקנות/להשיג דרך הספקית או בכל דרך אחרת מודם רגיל?

פורסם

נראה שלמודם יש יציאת Ethernet ככה שלא נראה לי שצריכה להיות מניעה לחבר אותו בכבל רשת סטנדרטי לנתב האלחוטי. (לא לשקע WAN)

עדיין הראוטר מודם 2Wire המעפן הזה הוא זה שיבצע את החיוג לאינטרנט

אם אתה בחבילה של 2.5 מגה בבזק תוכל לקבל מודם נתב אלחוטי חינם תמורת התחייבות לשנתיים.

פורסם

מדובר בHPNA2 הישן.

לצערך ציוד חיליופי בשבילו תוכל למצוא היום רק בEBAY.

2wire 1100 לא ניתן לקנפוג כbridge אבל אפשר לנסות להגדיר את הtrednet כגשר רשת.

פורסם
  • מחבר

בתור אבא של יואב המתחבר באופן לא סדיר לפורום ארשה לעצמי להשתמש ב-user שלו:

המטרה של שרשור הנתב היא לאפשר חיבור לרשת הביתית מחשב מופעל Vista שאינו תומך hPNA2, בנוסף למחשבי ה-XP המחוברים ב-PNA כבר כמה שנים.

לא ירדתי לסוף דעתכם:

1. איני מכיר את המונח "גשר רשת".

2. אם אני לא משנה את הקונפיגורציה של ה-2Wire 1100 אבל במקום לחבר אותו ישירות למחשב אני מחבר אותו לכניסת WAN של הנתב האלחוטי (זו המיועדת לחיבור למודם) ולא מגדיר את החייגן בנתב (ממילא אין לו אופצית PPPoA הדרושה לי) - האם אוכל להשתמש בו כנתב ולהשתמש ב-2Wire כמודם בלבד (ואולי גם במתאמי ה-PNA למחשבי ה-XP).

פורסם

למיטב ידעתי אם תחבר את ה-2Wire 1100 לכניסה הרגילה הנתב האלחוטי (ולא ל-WAN) תקבל בדיוק מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

ב"כניסה רגילה" כוונתך לכניסת המודם או לאחת מ-4 כניסתות ה-Ethernet המיועדות לחיבור למחשבים?

פורסם

אחד מ-4

לא בטוח ב-100 אחוז שזה יעבוד, אני לא מכיר את הציוד הזה כל כך.

חכה לתגובות נוספות

פורסם

גם לנו הייתה אותה בעיה לכן מה שעשיתי

קניתי ראוטור אלחוטי זול גנ'רי

ומודם של 2wire מסריח יש לי בדיוק כמו הדגם שיש לכם

לקחתי ת2wire וחיברתי את היציאה שלו לאינטרנט אל הWAN של ראוטר האלחוטי ואת שאר המחשבים לLAN , ויש עוד כמה מחשבים שמתחברים בצורה אלחוטית

ועבד אומנם לא יציב אבל עבד וכולם התחברו לאינטרנט

פורסם
  • מחבר

למה כווננתך ב"בלתי יציב" - כל הרשת היתה מתנתקת או רק החיבורים האלחוטיים?

פורסם

DUDEnamE, לא ברור לי כ"כ מה עשית שם אבל:

א. ה2wire הוא לא נתב "מסריח".

ב. ככה לא רצוי לבנות את הרשת.

ג. אולי בגלל שקנית נתב ג'נרי וזול אז יש לך בעיות.

Yoav, או כל נציג משפחה אחר :), הכוונה היא שהחיבור בין ה2wire לנתב החדש יהיו רק בין מבואות הLAN, לא להשתמש בחיבור הWAN.

הנה מדריך שמסביר איך להגדיר את המכשירים

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

בעקרון מה שעושים זה משנים את הגדרות הנתב החדש ככה שלא יתנהג כנתב אלא כנקודת גישה (access point).

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור - ההסבר ברור מאוד, וגם עניין החיבור לאחד מחיבורי ה-WAN בכבל מוצלב (זה דבר שאף אחד לא הזכיר).

אני מניח שאפשר להתייחס למודם\נתב ה-PNA כמו למודם+נתב בשרטוט.

פורסם

את ה-2 Wire אתה מחבר לחיבור LAN רגיל בנתב האלחוטי, לא ל-WAN.

לגבי כלב מוצלב זה נכון שצריך כבל מוצלב אבל כל הציוד היום יודע להפוך אוטומטית את הכבל ככה שזה לא ממש משנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים