עבור לתוכן

9800GX2 EOL החודש

Featured Replies

פורסם

בגלל ההשקה הקרובה של GTX200 מפסיקים לייצר את ה 9800GX2 שרק יצא לא מזמן

מזה המהלך המטופש הזה

פורסם

זה שקנית את הכרטיס הזה זה לא אומר שהמהלך מטופש.

מהלכים מטופשים (או חכמים) מגיעים בעיקר מצד הקונה. מי שקונה כרטיסי HIGH END במחירי HIGH END בשביל יחס עלות תועלת או בשביל נכס או השקעה (עד כמה שאפשר לתאר זאת לגבי כרטיסי מסך) כנראה לא עשה מהלך קנייה חכם.

חוש בריא והכרה עמוקה של שוק כרטיסי המסך והחומרה היה יכול להוביל כל אחד למסקנה שכל הכרטיסים מהתקופה האחרונה (כמו ה8800GT) זה משהו זמני ולא פריצת דרך או טכנולוגייה חדשה ולהיות מוכן לזה מראש מנטלית בזמן הקנייה (ובשוק הבינוני כרגע בהחלט יש מציאות).

פורסם

כול מוצר בשוק יש לו פג תוקף

אין מה לעשות

פורסם

זה כרטיס מאולתר בשביל לא לשתוק ל ATI על ה 3870X2

תחשוב על זה, ה 9800GTX של NV למעשה לא יותר חזק (ולפעמים אפילו יותר חלש) מ 8800GTX בעיקר בגלל ההפרש בזיכרון שעוזר ל 8800 ברזולוציות גבוהות, ATI באו עם 3870X2 שהיה לתקופה קצרה מלך הביצועים הבלתי מעורער, ועלה לא הרבה יותר מ 9800GTX, אז הם פשוט לקחו שנים כאלו והדביקו אותם ביחד. (זה תכל'ס כרטיס מודבק, PCB עבה שעל כל צד שלו ליבה, וקירור בצורת סנדוויץ' שעוטף את הסיפור)

סדרה 9 בכלליות היא בדיחה בפני עצמה. מיחזור ליבות של nvidia. כל הסדרה מבוססת על G92 או נגזרות שלה, היה ידוע מראש שמדובר בסדרת ביניים קצרת חיים.

פורסם

בגלל זה הכי משתלם לקנות כרטיס מסך בלא יותר מ1000 שקל כי עוד שנה יהיה אפשר להחליף עוד פעם ב1000 .

מסקנה: עדיף לשמור את הכסף ולא להוציא על כרטיס 2500-3000 שקל.

פורסם

בגלל זה הכי משתלם לקנות כרטיס מסך בלא יותר מ1000 שקל כי עוד שנה יהיה אפשר להחליף עוד פעם ב1000 .

מסקנה: עדיף לשמור את הכסף ולא להוציא על כרטיס 2500-3000 שקל.

מסקנה: ATI

פורסם

מסקנה: ATI :lol:

כן כי לקנות 3870\50 או 3870X2 זה גאוני... הסקת מסקנות הכי מפגרת שראיתי בחיים שלי.

פורסם

כן כי לקנות 3870\50 או 3870X2 זה גאוני... הסקת מסקנות הכי מפגרת שראיתי בחיים שלי.

ועל סמך מה אתה אומר זאת?

אתה פשוט מעדיף את nVidia.

אולי NV מחזיקה בשוק ה- HIGH END,אבל כרטיסי ATI נותנת להם תחרות לא קטנה (מה שרבים יתעצבנו על משפט זה...),

אם תכנס לאתר התוצאות של 3DMark,תראה שלא קצת מהתוצאות המירביות שהיו עד כה הם עם מערכות כרטיסים מבית AMD-ATI,והם גם יותר נפוצים (החודש לפחות) ע''י משתמשים מאשר כרטיסים מביתה של נוידיה.

ואם נעבור לבאנצים למינהם.

שים לב שיש כרטיסים מבית ATI שהם יותר זולים,ויותר טובים מכרטיסי NVIDIA,

וגם מה שלא יותר טוב,הוא זול,ושווה,כי הוא מתקרב בדרך כלשהיא לכרטיסים מתחרים.

אומנם רוב כרטיסי Nvidia יותר טובים מכרטיסי ATI,אך אני מאמין שהכרטיסים מביתה (ATI) יותר משתלמים מבחינת מחיר-ביצועים. (לפעמים)

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

בואו לא נגרור את זה למי אוהב איזה חברה,...

זה שעשיתי מהלך קנייה וקניתי את ה 9800GX2 זה היה כי הגיע הזמן להשתדרג ואני לא מצטער על זה...

מה שכן אם בעתיד אני ירצה Quad SLI אני לא יוכל לרכוש זאת

נכון שלכל מוצר יש פג תוקף ואנחנו רק מתקדמים בטכנולוגיה אבל מה שכן הפסקת הייצור של הכרטיס הגיעה מהר מאוד ובוא נגיד שהכרטיס יהרס במסגרת

האחריות אז מה אני יקבל GTX200?

פורסם

אל תדאג, מלאי להחלפה לא חסר.

מצד שני, אם הוא יהרס עוד חצי שנה, זה כבר סיפור אחר.

פורסם

ד"א לינק לידיעה אני חושב שמאוד מתבקש פה.

מהלך קנייה חכם או לא - זה כבר תלוי בך, הצרכים שלך והתועלת שאתה מפיק מהכרטיס הם רלוונטים אלייך ונראה שאתה מרוצה אז זה טוב. מה שקרה אחרי זה לא כלכך קלוונטי לקנייה. מי שיש לו חוש בריא וטוב יוכל להעריך מה יקרה לשוק של הכרטיס הזה ולהכניס גם את זה למכלול השיקולים בקנייה של כרטיס כזה יקר, אבל לא כל אחד יכול לעשות זאת אז אין מה להתבאס.

לגבי הכרטיס - ראייה כוללת של שוק הכרטיסים ולאורך זמן יכולה להבהיר שמדובר בכרטיס שעתידו בשוק עלול להיות מאוד לא יציב, הוא נועד לתת פייט ל ATI ולשמור על הכתר של הביצועים אצל NVIDIA - דבר שמאוד חשוב שיווקית לחברה. כרטיס כזה הוא לא כרטיס רגיל והוא מאוד מסבוך ל NVIDIA לייצור ושיווק וגם כן מסובך קצת לצרכנים בשל הדרישות הגבוהות שהוא דורש מהצרכן. אם משקללים את כל הדברים הללו ביחד עם ראייה כוללת ניתן לדעת שמדובר בכרטיס קצת בעייתי שהיצרנית תעשה הכל בכדי להחליף אותו במשהו יותר פרקטי לצרכנים וגם יותר זול לייצור ופרקטי מבחינת הייצרן. דברים כאלו תמיד קרו בעבר וגם תמיד יקרו. שוק כרטיסי העל הוא לא ממש רווחי במיוחד ליצרניות אבל אוכלוסית הרוכשים שלו מאוד חשובה למיתוג השם של היצרן ומבחינה שיווקית - לכן נעשים מאמצים רבים על ידי היצרניות למלא שוק זה אפילו שמדובר לעיתים על הוצאת מוצר מטורף ומתוסבך.

כיוון שפרקטיות היא לא משהו שמאפיין את השוק הזה - אז שאלות כמו - מה יקרה אם ארצה QUAD SLI או מה יקרה באחריות פחות רלווניטות לשוק זה ומאפשרות ליצרניות לעגל פינות בשוק זה. כמו שציינתי - מוצרים בשוק זה זה לא דבר להשקעה עתידית או נכס וצריך לדעת את זה.

פורסם

זה תמיד היה ידוע שNVIDIA מזלזלת בלקוחות...

זה התחיל עם הרמאות ב3DMark עם סדרת הכרטיסים FX ואחרכך 6 (לא לומדים מאותה טעות), המשיך עם התמיכה הזוועתית בדריברים, להמחשה, כיום אין דריבר שמאפשר להפעיל VIVO על ויסטה בכרטיסי NVIDIA ללא בעיות, שלא נדבר על בעיות התצוגה שהיו להם עד לפני חודש בהפעלת סרטים.

חבל מאוד שאתה התעלמת מהעובדה הזאת שקנית את הכרטיס מסך שלך.

לשם השוואה, המחשב בסלון אצלי בעל כרטיס X850 עם VIVO, ולמרות גילו של הכרטיס, ATI עדיין הוציאו תמיכה ל VIVO בויסטה וממשיכים לתמוך בו בדריברים שיוצאים כל חודש.

מצד שני, רציתי להתקין על הלפטופ שלי דריבר של GF7200M שהוא לא כלכך ישן יחסית לשוק הניידים, ואין לו תמיכה מלאה בויסטה, למרות שמלא מחשבים נמכרו עם הכרטיס הזה בזמנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים