עבור לתוכן

האם TFT זה TN?

Featured Replies

פורסם

שלום,

על כל מסך שרשום עליו שהוא TFT,זה אומר בהכרח שהוא TN?

או שTFT זה יכול להיות גם S-IPS וS-PVA(ושאר הסוגים)?

כי יש מסכי TFT שהם TN,ויש מסכי TFT שהם מציגים 16מיליון צבעים,וזה כבר לא TN.

פורסם

יכול להיות הכל

פורסם

TFT עד כמה שידוע לי זה המונח הכללי.

היום גם על TN רושמים 16 מיליון צבעים. פעם היו רושמים לפעמים 16.2 מיליון על מסכי 6bit ו-16.7 מיליון על מסכי 8bit. היום רושמים על כולם 16.7 סתם. למרות ש-TN למיטב הבנתי עובדים בעומק צבע 6bit ומשלימים את החסר ע"י Dithering (מהבהבים פיקסל בין שני צבעים שונים כדי לתת תחושה של צבע באמצע).

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה,

ומישהו יודע למה המסכים של APPLE עולים פי 3 יותר ממסכים באותו גודל,אותו פאנל (כלומר מסכים מקבילים) של חברות אחרות?

מסך APPLE 24 אינץ',עם פאנל IPS(בספק),עולה פי 2 מDELL 2408WFP! (מסך ללא מחשב כמובן,מסך וזהו).

ובאיזה פאנלים המסכים של APPLE משתמשים?

פורסם

למה ניידים של אפל עולים פי שניים מאחרים? עניין של מותג ומיתוג.

לך כצרכן יש את הזכות לקנות מה שמתאים לך

פורסם

TFT עד כמה שידוע לי זה המונח הכללי.

נכון (Thin Film Transistor). כשאין מה לרשום ורוצים להמם את הלקוח במונחים טכניים "מתקדמים אחושילינג" רושמים TFT. זה בערך כמו להגיד "מארז מהודר" או "ג'ויסטיק אינטגרלי".

היום גם על TN רושמים 16 מיליון צבעים. פעם היו רושמים לפעמים 16.2 מיליון על מסכי 6bit ו-16.7 מיליון על מסכי 8bit. היום רושמים על כולם 16.7 סתם. למרות ש-TN למיטב הבנתי עובדים בעומק צבע 6bit ומשלימים את החסר ע"י Dithering (מהבהבים פיקסל בין שני צבעים שונים כדי לתת תחושה של צבע באמצע).

נכון' date=' שזה בדיוק מה שנותן ל-TN, לכאורה, את ה-16.2 מיליון צבעים שלו (במקום ה-262,144 שיש לו באמת). לרשום 16.7 מיליון צבעים על TN זה פשוט [b']שקר, אין שום מילה אחרת לזה, אבל כולם עושים את זה, אז זה בסדר. :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

וסתם שאלה כללית,מסך APPLE 24" שמגיע עם מחשב,הוא מתחרה טוב לDell 2408WFP?

(סתם כדי לדעת מה הרמה של המסכים של APPLE).

פורסם

iMAC24 בהחלט עדיף על ה-Dell. החיסרון שלו הוא ציפוי מבריק שזה לא נראה לי הולם מסך לעיבוד תמונה. מסך איכותי לא זקוק לציפוי מבריק.

פורסם

iMAC24 בהחלט עדיף על ה-Dell.

מה היתרונות?

פורסם

פאנל H-IPS לא מראה היבלעות של גוונים עדינים בזוויות אנכית לפאנל במרכזו. כמובן שהמסך יהיה טוב בתנאים של תאורה סביבתית לא רבה או מקור אור כלשהו לא יהיה ממוקם מאחורי גבו של המשתמש. אני אישית לא אוהב ציפוי מבריק אחרי שראיתי כמה מסכים כאלו.

פורסם

זה עניין של טעם

אני אישית מאוד אוהב את הציפוי במסך שלי

פשוט בתנאי תאורה חזקה עדיף מט

אבל אני בדרך כלל בתנאי תאורה חלשה ואז זה מצוין כי שחור נראה שחור בגלל הציפוי

פורסם

ללא קשר לסוג הציפוי כל פאנל VA מצטיין בעומק השחור עבור סרטים בהשוואה ל-IPS או TN. הרושם מעומק התמונה בטלוויזיות LCD מושפע מאוד מיחס ניגודיות סטטי ואותו דבר תקף לגבי מסכי מחשב המשמשים להקרנת סרטי HD. אם נדייק יותר טוב ה-iMAC יהיה פחות טוב בקטע של סרטים מה-2408WFP. אי-היבלעות של גוונים במרכז הפאנל היא יותר חשובה לעיבוד תמונה. בעיבוד תמונה מקצועי יחס ניגודיות סטטי של לא פחות מ- 400:1 בחלק מפאנלי IPS המקצועיים הנו מספיק טוב להצגת כל קשת גווני האפור. עומק השחור לא חשוב בעיבוד תמונה בניגוד לחשיפה מלאה ומדוייקת של כל גווני האפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים