עבור לתוכן

Panasonic DMC-FX500

Featured Replies

פורסם

Pc1ko, הרשה לי להזכיר לך את הודעת הפתיחה של הדיון:

בכל אופן , אני צריך לקנות עכשיו מצלמה קומפקטית חדשה.

מוכן להוציא עד 1800 ש"ח.

מה שחשוב:

עדשה רחבה (מינימום 28 מ"מ)

איכות מאוד טובה (חדות, מינימום רעש דיגיטלי עד כמה שאפשר, צבעים חיים).

זום רציני (X5 ומעלה).

חיי סוללה ארוכים.

איכות בניה טובה (הריקו r6 למשל, היתה כל כך עדינה שנפילה אחת גמרה לה את החיים).

איכות טובה בצילום לילה (אני מצלם הרבה בדאנס ברים כשיוצאים עם החבר'ה).

מיותר לציין את שאר הדברים (בקרת רעידות, זיהויי פנים, ווידאו טוב וכל שאר הדברים).

אתה מוזמן להסביר איך DSLR עם עדשת 18-55 עומדת בדרישות.

פורסם

אם הוא לא לוקח את ה DSLR אני בטוח שגם מצלמה שעולה הרבה פחות תספק אותו מאד. בזבוז כסף... 1800 שקל על קומפקטית?! פשוט בזבוז כסף.

פורסם

אל תדבר באוויר. תציע מצלמה ספיציפית שזולה יותר מה-FX500 וה-F100 ושעונה על כל הדרישות של פותח הדיון.

כמו כן, אתה יודע האם MACK משלמים את מלוא סכום ההחזר גם אם הקונה קונה מצלמה חלופית זולה יותר?

פורסם

mack הציעו לו החזר של 290 דולר עבור ה R6 התקולה שלא ניתן היה לתקן גם לאחר מלוח לארה"ב למק עצמם.

כידוע אפילו ה R7 עולה פחות כיום, כך שהם יחסית נדיבים.

פורסם

באופן אישי הפנסוניק נראית לי יותר אטרקטיבית. את ממשק המשתמש של הפוג'י מאוד לא אהבתי, ואני לא מייחס חשיבות רבה לתוספת של 15 מ"מ בצד הארוך. אני כן מייחס חשיבות לתוספת של 3 מ"מ בצד הרחב. זאת גם אחת הסיבות העקריות שבגללן במצב דומה הייתי מוסיף 300 ש"ח וקונה ריקו GX100, אבל אני יכול לנחש שזאת לא אופציה מבחינתך.

כבר לא צריך להוסיף כסף. camera4less.co.il מוכרים את ה-GX100 במחיר של 1740 ש"ח.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=588014

פורסם

הדרישה היא לקומפקטית שתיכנס לכל כיס.

ושתיתן תוצאות טובות ישר מהמצלמה.

הGX100 תיתן דברים יותר טובים מה פוגי בקטגוריות האלו? מלבד העדשה הרחבה כמובן...

פורסם

הגודל של ה-GX100 ושל ה-F100 די דומה (הריקו מעט גדולה יותר). שתיהן לא קטנות כמו המצלמות של קסיו למשל. מצד שני, שתיהן הרבה יותר איכותיות. בכיס של מכנסי ג'ינס שתיהן יהיו מאוד לא נוחות, בכיס של מכנסיים עם כיסים אלכסוניים (קופיקו/slacks) שתיהן יהיו מאוד נוחות. בפאוצ' אפשר להכניס ללא בעיה גם מצלמות גדולות יותר.

לגבי איכות תמונה, זה תלוי בך. אם אתה לא יודע לבצע עיבוד תמונה או לא מעוניין לבצע עיבוד כזה אז לפוג'י יש יתרון. אם אתה כן, אז העדיפות עוברת לצד של ריקו (במיוחד בצילום RAW, ובמיוחד התחום של 24 עד 50 מ"מ).

כמו כן לשתי המצלמות יש יתרונות וחסרונות אחרים. לפוג'י יש עדשה יותר ארוכה, ווידאו יותר איכותי ופלאש יותר מדוייק. לריקו יש שליטות ידניות נרחבות, ממשק משתמש מעולה, מקרו שעדיף על כל קומפקטית אחרת (ובטח שעל הפוג'י), תושבת לפלאש חיצוני וכמובן עדשה רחבה יותר.

פורסם

אני מסתובב עם הפוגי בגינס (2-3 ימים בשבוע :) ) ואמנם לא ממש מםריע לי אבל זה בהחלט גבולי.

עוד 3-4 מ"מ של הריקו בעובי יעשו הבדל לא מבוטל באספקט הכיס.

מהיכרותי עם פותח הת'רד, עדיף מצלמה שתיתן תמונות טובות יותר בלי עריכה. ועד כמה שידני זה נחמד וטוב רוב התמונות יהיו עם פלאש באירועים חברתיים

אני צילמתי עם הפוגי שלי כבר מעל ל2000 תמונות ואני חושב ששמרתי על בערך 1800 ככה שאני דיי מרוצה. גם חיי הבטריה מרשימים אותי, צילמתי כבר מעל 300 תמונות+סרט כאשר הרוב הגדול עם פלאש.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על הדיון המעמיק.

נראה לי בסופו של דבר שאין טעם להוסיף עוד 400 שקל לפנסוניק כאשר הפוגי עונה על מרבית הדרישות.

אורן, לשאלתך על מאק - הם שולחים לי הביתה צ'ק על סך 290$ וממש לא מעניין אותם מה אני הולך לעשות איתו.

אגב, יש לי עכשיו 2 סוללות לריקו R6 כשאחת מהן סגורה באריזה מקורית , אז אם אתם שומעים על מישהו שצריך...

ועוד שאלה קטנה, האם כדאי ללכת עוד בתקופה הקרובה ולקנות את ה F100 או שעדיף לחכות למשהו קצת יותר איכותי שיצא בזמן הקרוב (לא משנה אם יעלה עוד 200 ש"ח)?

פורסם

לא ידוע לי על מחליפה קרובה ל-F100, אבל ברור שמתישהו תצא כזו. אם אתה צריך מצלמה עכשיו אין לדעתי טעם לחכות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

(מצטער שאני מעלה את הנושא שוב אחרי הרבה זמן, פשוט אני חוזר מהצבא פעם בשבועיים ואין לי מחשב שם).

אורן (או כל אדם אחר שמבין בצורה רצינית), יש לי כמה שאלות, וזאת לאחר שהיתה ירידת מחירים ועכשיו הפנסוניק, שעולה 1600 ש"ח, מאוד משתלמת לי (קח בחשבון שאני מצלם ומעביר למחשב מבלי לערוך או לעשות קרופ וכו'):

1) כמעט ואין עליה ביקורות וזה דיי מדאיג. האם ידוע לכם מה ההתרשמות הכללית ממנה בפורמים/אתרים רציניים ?

2) האם איכות התמונות תהיה טובה כמו ב TZ5 ?

2) מה דעתך על החיישנים של Matsushita ?

3) במצלמת הריקו R6 היה לי מייצב תמונה בחיישן ובפנסוניק זה בעדשה. האם אני אראה הבדל בביצועי הייצוב? ובכלל מה עדיף ?

4) אין לי שמץ של מושג לגבי אורך חיי הסוללה שלה. אולי אתם יודעים לכמה תמונות מספיקה?

5) אורן - בזמנו הצעת לי לקנות את הריקו בפופ-פלאש בארה"ב, דבר שהשתלם לי היות וחסך לי כ 300 ש"ח. בדקתי מחירים בחו"ל ונראה שהמחירים דיי דומים לארץ (כ 1600 ש"ח). האם אתה מכיר מקום בחו"ל שישתלם לקנות ממנו את הפנסוניק?

תודה רבה ומצטער על ריבוי השאלות.

פורסם

1) כמעט ואין עליה ביקורות וזה דיי מדאיג. האם ידוע לכם מה ההתרשמות הכללית ממנה בפורמים/אתרים רציניים ?

אם אתה לא רוצה לקחת צ'אנס, חכה לביקורות של dpreview.com ושל imaging-resource.com (שבינתיים העלו תמונות לדוגמה שצולמו איתה).

2) האם איכות התמונות תהיה טובה כמו ב TZ5 ?

לפי תמונות הדוגמה של imaging-resource.com אין הבדלים גדולים בין השתיים. שתיהן נותנות איכות תמונה מעל הממוצע למצלמות עם חיישני x‏.‏2‏/‏1

2) מה דעתך על החיישנים של Matsushita ?

אין עם החיישנים האלה שום בעיה. מקור המוניטין הלא טוב של פנסוניק (בדורות קודמים) היה בעיבוד התמונה, לא בחיישן. מאז שהם הוציאו את ה-Venus 4 המצב השתנה מאוד. בהשוואה ליצרנים אחרים, המעבד החדש של פנסוניק מספק לדעתי את הפשרה הכי טובה עבור משתמשים שלא רוצים לבצע עיבוד בעצמם.

3) במצלמת הריקו R6 היה לי מייצב תמונה בחיישן ובפנסוניק זה בעדשה. האם אני אראה הבדל בביצועי הייצוב? ובכלל מה עדיף ?

עם שתי השיטות אפשר לקבל ייצוב אפקטיבי מאוד. ספציפית, לפנסוניק יש מוניטין טוב יותר בתחום הייצוב מאשר לריקו, אבל מוניטין זה לא מדע מדוייק. מה שבטוח, יש למייצב שלהם יתרון אחד מוחשי בהחלט - הוא עובד גם בווידאו.

4) אין לי שמץ של מושג לגבי אורך חיי הסוללה שלה. אולי אתם יודעים לכמה תמונות מספיקה?

לפי פנסוניק - 280 תמונות. אני לא יודע כמה המספר הזה מדוייק. נסה לחפש מידע בביקורות משתמשים.

5) אורן - בזמנו הצעת לי לקנות את הריקו בפופ-פלאש בארה"ב, דבר שהשתלם לי היות וחסך לי כ 300 ש"ח. בדקתי מחירים בחו"ל ונראה שהמחירים דיי דומים לארץ (כ 1600 ש"ח). האם אתה מכיר מקום בחו"ל שישתלם לקנות ממנו את הפנסוניק?

המלצתי על popflash.com כעל חנות אמינה וסימפטית שמוכרת ציוד שלא ניתן להשיג בארץ (לפחות אז לא היה ניתן). המחירים שלהם בד"כ די דומים לחנויות רציניות אחרות.

לגבי ה-FX500, אם המחיר בחנויות כגון B&H לא שונה מהותית מאשר בארץ, אז ברור שאין שום טעם לקנות בחו"ל. אחריות מקומית בכל זאת שווה משהו, גם אם מדובר ביבואן אפור.

פורסם

נו קנית בסוף את הFX-500?

אני גם חושב לקנות אותה והיתי שמח לשמוע את דעתך

פורסם
  • מחבר

עדיין לא , בעיקר בגלל שאני חוזר הביתה פעם בשבועיים.

בביקורות שקראתי,אומרים שככל שאתה עושה בה יותר זום ככה יורדת איכות התמונה. לא נראה לי כזה משנה שהרי אתה מצלם ואז צופה במחשב ולא רואים רעש דיגיטלי.

עוד אומרים שבISO של למעלה מ200 כבר יש רעש דיגיטלי. שוב, אם אתה מצלם בגדול ואז צופה במחשב (שזה מקטין אותו לגודל של מסך) אז לא תראה את זה.

לגבי אורך סוללה , קראתי שמספיקה ל 250 תמונות. בביקורת אחת הבחור צילם 160 תמונות + כמה סרטי וידאו עד שנגמרה הסוללה.

קבל ביקורות:

http://www.photographyblog.com/reviews_panasonic_lumix_dmc_fx500.php

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_FX500_FX520/index.shtml

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3469

אגב, המחיר שלה לא נורא בכלל.

באמאזון עולה 1050 ש"ח ומשלוח חינם ברחבי ארה"ב.

תוסיף לזה עוד 200 ש"ח אם אתה קונה אחריות בארץ (של מאק) ל 5 שנים וסה"כ זה 1250. סביר בהחלט.

הבעיה כרגע היא שאין לי מי שיביא אותה מארה"ב לארץ.

אם תמצא עוד דברים, ביקורות או הברקות, אשמח לשמוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים