עבור לתוכן

אובמה לנשיאות ארה"ב

Featured Replies

פורסם

אני חושב שאובאמה הולך לזכות בנשיאות

עכשיו השאלה היא אם הוא ייצור תקדים חדש בנושאי ארה"ב - ישראל-עולם , או שהוא ימשיך את היחסים הקודמים

חוץ מזה, אני חושב שלמקיין אין שום סיכוי

• תגובות 117
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שום מילה על שיפור מעמדו של האדם השחור באמריקה.. נו באמת..

זה נושא לא פחות חשוב

פורסם

אני לא סומך על מילה שיוצאת לו מהפה.

כל פעם שהוא מאתר צורך במשהו, פתאום הוא מוסיף הצהרה (מגומגמת בד"כ) של "כן, אני אעשה גם את זה" כבדרך אגב.

מפזר הבטחות לכל כיוון, ולא נראה לי הכי אמין, בלשון המעטה.

אם לא קלינטון, אז מק'קיין. לפחות יש להם אג'נדה ברורה.

פורסם

חוץ מזה, אני חושב שלמקיין אין שום סיכוי

אז אין לך מושג ואתה לא מכיר את המנטליות האמריקאית.

אני עכשיו מוכן להתחייב ולהעלות חזרה את הנושא אחרי הבחירות בנובמבר,

שמקיין לוקח,בקלות.

פורסם

סקרים שנערכו לפני הבחירות הראו שלקלינטון מול מקיין יש הרבה יותר סיכוי מאובמה מול מקיין.

למה?

כי הרבה מבוחרי אובמה היו מצביעים לקלינטון במידה ואובמה היה מפסיד, אבל רק מעט מבוחרי קלינטון מוכנים להצביע לאובמה עכשיו שקלינטון הפסידה.

פורסם

סקרים שנערכו לפני הבחירות הראו שלקלינטון מול מקיין יש הרבה יותר סיכוי מאובמה מול מקיין.

למה?

כי הרבה מבוחרי אובמה היו מצביעים לקלינטון במידה ואובמה היה מפסיד, אבל רק מעט מבוחרי קלינטון מוכנים להצביע לאובמה עכשיו שקלינטון הפסידה.

לזה בדיוק התכוונתי.

קרב אבוד,אפשר לסגור את הבאסטה.

פורסם

מקיין ימשיך את אותה מדיניות כושלת של בוש במזרח התיכון, הוא יישאר תקוע כ"כ חזק בעירק שברגע שיהיה צורך ממשי להילחם באיראן הוא פשוט לא יוכל לעשות כן, וזה מאוד, מאוד מסוכן.

מצד אחד אובמה אכן נראה כמו סוג של כריכה ללא תוכן... הוא מבריק(אין עוררין על כך שהוא חכם מאוד), הוא Well-Educated, והוא נואם בחסד ומשלהב המונים כמו ששנים לא ראינו בארה"ב.

אבל המצע שלו לא ברור מספיק לדעתי(וזה כנראה בכוונה על מנת למשוך כמה שיותר מצביעים)... לומר "שינוי" בכל פינה זה יפה וטוב, אבל איפה ה"בשר" בעניין?

למקיין לעומת זאת מדיניות די ברורה וסדורה, אבל היא כושלת.

כמו כל בחירות בארה"ב, לא בוחרים במועמד הטוב ביותר, אלא במועמד הכי פחות גרוע.

במקרה שלי, נראה לי שאני אצביע אובאמה.

פורסם

שניהם לא להיט בשביל ישראל. האחד קיצוני מדי שיגרום לנו להישאר תלויים בארה"ב, השני סתם דמגוג שמשנה כל יומיים את מצע הבחירות שלו.

פורסם

מקיין בעל ניסיון אדיר לעומת אובאמה, הוא מתאים יותר לנהל את המדינה מאשר הפשוש הכריזמטי.

אבל אובאמה, עדיף על קלינטון וזה ברור, קלינטון יותר מדיי חייכנית בשביל לעמוד בראש ארצות הברית.

פורסם

שברגע שיהיה צורך ממשי להילחם באיראן הוא פשוט לא יוכל לעשות כן,

תגיד מאיפה הבאת את זה ?!

אתה חושב שארה"ב זה ישראל ? במדינה כמו ארה"ב בה אין מספיק יכולת להתמודד עם צבא כזה גדול מבחינת ארגון עד כדי כך שהם צריכים למיין לפי קטגוריות ותת תת תת קטגוריות את החיילות שלהם נראה לך שאין מספיק כח לטפל במדינה פרמיטיבית ומיושנת כמו איראן ? מדינה שמחזיקה מטוסים אמריקאים פעילים של שנות ה-60-70 :lol: בשבילו זה משחק ילדים.

אין לארה"ב שום בעיה לכבוש את איראן ולהישאר בעיראק עוד 8 שנים ויותר.

פורסם

החזית העיראקית יקרה להחריד, הסנאט, הקונגרס ודעת הקהל בארה"ב יערימו קשיים רבים מספור על פתיחת חזית נוספת באיראן.

החשיבה שלך מיושנת, פתיחת חזית באיראן לא אומרת רק פתיחת חזית נגד הצבא האיראני ומשמרות המהפכה(כוחות סדירים גדולים הרבה יותר משל סדאם, ומצויידים יותר טוב, בלי להזכיר את העובדה שאיראן גדולה הרבה יותר מעיראק), אלא גם נגד ה"מורדים" שיקומו לאחר כיבוש איראן - כפי שציינתי, איראן גדולה יותר מעיראק ושטחה קשה יותר לשליטה, הצבא האמריקאי יטבח שם.

בנוסף על כך, הפנדומנטליזם המוסלמי חזק מאוד מאוד באירן, אז קח את התנגדות האוכלוסייה לשליטה האמריקאית בעיראק, ותכפיל אותה פי 20 - קיבלת את אירן.

אם עיראק דומה באיזה שהו מובן לוויטנאם, איראן תהיה הרבה יותר חמורה.

חוץ מזה, שגם אם נלך לפי החשיבה שלך, כבר עכשיו הצבא האמריקאי פועל לגיוס עוד ועוד ועוד חיילים, כי הכוחות שלו פרוסים דק דק, למה? בגלל עירק.

פורסם
אבל אובאמה, עדיף על קלינטון וזה ברור, קלינטון יותר מדיי חייכנית בשביל לעמוד בראש ארצות הברית.

קלינטון חייכנית מדי? לגברת קלינטון יש ביצים מברזל. היא מהפוליטיקאים היותר משופשפים שיש בגבעת הקפיטול. ההשפעה שלה על השלטון בזמן שהייתה "גברת ראשונה" הייתה אולי הגדולה יותר מכל אלו שקדמו לה.

הבעיה עם אובאמה היא, כפי שציינו כאן לפני, שהוא פשוט פופוליסט. הוא אומר לכל קהל את אשר הוא רוצה לשמוע, הוא שולף נאומים מושחזים אבל לא מגבה אותם בניסיון או בתוכניות מגובשות. איך הוא מתכוון לצאת מעירק? מה התוכנית שלו ליום שאחרי הנסיגה?

יחד עם זאת, כבר היו בארה"ב נשיאים חסרי ניסיון שהפגינו מנהיגות ומעוף (תומכי אובאמה אוהבים להשוות אותו במרומז לג'ון פ' קנדי).

אין לארה"ב שום בעיה לכבוש את איראן ולהישאר בעיראק עוד 8 שנים ויותר.

מבחינה טכנית זה אפשרי, זה כנראה ידרוש מארה"ב להחזיר את גיוס החובה ויטיל עול כבד על המשק שלהם, אבל זה אפשרי. השאלה היא למה זה טוב? אין שום טעם לכבוש את איראן, אין בכך שום תועלת לאף אחד. את המשטר באיראן צריך להפיל בעזרת העם האיראני מבפנים ולא בעזרת כידוני צבא כיבוש זר.

פורסם

אני אצטט את הMOD שלי.

O(sama)bama?! where the fuck is the KKK when you need'em?!

פורסם

לא מצחיק בצורה קשה.

פורסם

לא מצחיק בצורה קשה.

לא ניסיתי הבן אדם הזה דפוק אני מחכה שהבחורים של מקיין ימצאו את אחת הקלטות של הכומר האהוב שלו זועק god damn america ונראה את חוסיין אובמה מוחה כפיים בקהל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים