עבור לתוכן

ביקורת חוזרת ל-PS3 ב-ars technica בפרספקטיבה של שנה פלוס

Featured Replies

פורסם

הקדמה לאלו שלא זוכרים: כשה-PS3 יצאה בארה"ב, "אכזבה" היא לא מילה שמספיקה לתאר מה שעבר במוחות של אלו שציפו לה. ההבטחות שסוני השמיעה כל פעם שהמוצר נדחה, לפיהן ה-PS3 פשוט הולכת להיות הקונסולה המדהימה ביותר שנראתה אי פעם, לא רק שהתבררו כלא נכונות, אלא כהפוכות לגמרי מהמציאות. הקונסולה הייתה יקרה מאוד, כמעט כל משחקי ההשקה היו פשוט גרועים, החנות המקוונת הייתה מגושמת ולא הכילה כמעט תכנים אטרקטיביים, אפילו אי אפשר היה להוריד דברים ברקע, הקונסולה לא תמכה ב-720p, משחק רב-המשתתפים היה חלש... אתם מבינים את הרעיון. Ars Technica נתנו לקונסולת "הדור הבא" ציון של 6 מתוך 10 כשהושקה, ובינינו - בצדק רב.

היום, למעלה משנה וחצי לאחר ההשקה בארה"ב, Ars Technica חוזרים לבחון את ה-PS3 ומתארים את הדרך הארוכה שהקונסולה עברה. עדכוני תוכנה רבים הוסיפו פונקציות רבות ומצויינות - תמיכה ב-720p, השבחת רזולוציה של משחקי PS1, PS2 וסרטי DVD (Upscaling), חנות חדשה וסקסית, הזרמת מדיה ברשת (Streaming) ועוד תוספות מבוקשות. עם הזמן, יצאו כמה משחקים בלעדיים שהיום כבר נראים לנו חלק אינטגרלי מהשם PS3, והמתכנתים בחברות המשחקים למדו והשכילו, כך שהיום אפשר להגיד שהמשחקים שיוצאים ל-PS3 ו-XBOX360 נראים ומרגישים מצוין בשתי הקונסולות.

לאט לאט, ה-PS3 סוף סוף הפך למה שכולם ציפו ממנו בהתחלה: נגן BluRay מצויין, מזרים מדיה מתוחכם ופונקציונלי, והכי חשוב - קונסולת משחקים נהדרת. כשיש לנו באופק עוד אינספור משחקים מצויינים - בלעדיים וכאלו שאינם בלעדיים - וכמובן גם Home וחנות וידאו מקוונת, זה נראה כאילו סוני סוף סוף על המסלול הנכון.

קריאה מהנה... אה, ודרך אגב, PS3 קיבלה 9 מתוך 10 הפעם :xyxthumbs:

http://arstechnica.com/reviews/hardware/playstation-3-blu-ray.ars/1

קרדיט ל nadav-g מפורום hometheater

פורסם

מה אם לינק ?

בכל מקרה הPS3 מבחינת מכירות עדיין מאוד חלשה

אני חושב שסוני תיקנה הרבה מהטעויות הגדולות שלה מההשקה

אבל עדיין יש לה דרך ארוכה להפוך את הPS3 למשהו באמת מצליח

לערכתי 2009 תהייה השנה הגורלית ביותר לPS3

אם סוני לא תצליח ב2009 למכור כמויות אני לא רואה מצב שחברות פיתוח צד שלישי ימשיכו לתמוך חזק במכשיר

ואני לא רואה מצב שהוא יחזיק הרבה זמן בשוק

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה הבעייה היחידה של ה PS3/סוני כיום? שיש לה מתחרה רציני מאוד ומבוסס יותר בדמות ה XBOX360, מה שלא היה קיים בימי ה PS2. במצב של תחרות אפילו תיקו צמוד בקונסולה שהושקה שנה ומשהו אחרי המתחרה זה הישג מצויין. מה גם שכיום יש מספיק משחקים אטרקטיביים ומתחילים לצוץ משחקים בלעדיים טובים באמת ל PS3 כגון MGS ובעתיד הלא רחוק המשחק שפשוט מזוהה כשם שני ל PS, הלא הוא TAKKEN בעוד הבילעדיים של XBOX360 יוצאים גם למחשב (מישהו אמר MASS EFFECT?) בגלל ניגוד האינטרסים של מיקרוסופט (מערכת הפעלה וקונסולה - צריך לדאוג לשניהם, לא?).

פורסם

תראה מתחרה או לא גם ה360 וגם הPS3 קיבלו הרבה משחקים גדולים

אבל לא מוכרים הרבה חומרה

חברות צד שלישי מסתכלות גם על דברים כאלו

במקרה של ה360 מאוד קל יחסית לעשות לו פורטים מהPC ל360 ולהפך

ככה שתמיכה של משחקי מחשב הוא יקבל בכל מקרה

במקרה של הPS3 זה יותר מסובך בגלל הCELL

ופה יש לי ספקות לגביו

אני כן חושב שהוא יכול להצליח בעתיד

אבל קודם כל לקבל גם מזעור וגם הורדת מחיר משמעותית

400$ נחשב הרבה כסף לקונסולה (נכון שבארץ זה זול אבל בחול זה נחשב יקר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים