עבור לתוכן

שאלה על הזיכרון הוירטואלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ויום טוב

ביצעתי פירמוט, כרגע יש לי windows xp ואני מעונין להגדיר את הזיכרון הוירטואלי.

יש לי במחשב זיכרון ram של 1290 מגה. סטיק אחד של 256 ועוד סטיק אחד של גיגה.

יש לי שתי מחיצות/כוננים על המחשב. בכונן C יש שטח פנוי של 17 גיגה, ובכונן D יש לי שטח פנוי של 35 גיגה.

אני חיפשתי מדריכים באינטרנט להגדרת הזיכרון הוירטואלי, אבל כל מדריך אומר משהו אחר.

יש מדריכים שאומרים שכדי להעביר את הזיכרון הוירטואלי לכונן D, ולא להשיאר אותו על כונן מערכת ההפעלה מכיוון שאותו הדיסק נוטה לבצע פעולות גישה עם קבצי המערכת, ועל כן כדי להעביר את מקום הזיכרון הוירטואלי לכונן אחר(בו לא מותקנת מערכת ההפעלה).

ויש מדריכים שאומים שבשדה גודל התחלתי יש לרשום שם את כמות הזיכרון שלך כפול 1.5,

ואז בגודל מיריבי לרשום את מה שחישבת ועוד פעם כפול 1.5.

אז בקיצור אני רוצה תשובה מקצועית בקשר למה לעשות עם הזיכרון הוירטואלי, כי זה לא משחק ילדים .

כרגע לא שינתי שם כלום.

אשמח לתשובה מאלה, והדרכה מה לרשום בגודל התחלתי וגודל מיריבי ובאיזה כונן למקם את הזיכרון הוירטואלי.

תודה רבה!

פורסם

האמת זה כן משחק ילדים

אתה לא יכול להרוס כלום לא משנה איזה ערך תשים...

כמו שכתבתי בנושא האחר שלך (אני חושב שזה היית אתה)

0 בC

2-4 בD

פורסם
  • מחבר

בטח שזה משנה. אם תשים ערך גבוהה מדי ולא בהתאם המערכת לא תיהיה יציבה.

אני חושב שאני יתן למערכת לכוון לבד

פורסם

אין קשר ליציבות המערכת,

אם יש לך יותר מדי זיכרון וירטואלי, זה אומר שמערכת ההפעלה תופסת הרבה שטח בדיסק הקשיח.

חוסר בזכרון וירטואלי יכול לגרום לחוסר יציבות.

בכל אופן אם יש לך כונן קשיח פיסי אחד והוא רק מחולק ל-C ול-D אני לא חושב שיש הבדל בביצועים אם הזיכרון

הוירטואלי יהיה פה או שם.

פורסם

נראה לי מיקרוסופט ממליצים על ערך שהוא 1.5 מכמות הזיכרון... לפי דעתי זה שטויות. אתה צריך לראות בכמה המחשב שלך משתמש. אם אתה מקבל חלון שבו כתוב שאין לך מספיק זיכרון אז תעלה בעוד 256... אם עברת את ה-2 ג'יגבייט זיכרון שזה ההמלצה של מיקרוסופט, אז אולי באמת צריך לשדרג כבר את הזיכרון הפיזי...

כמה עובדות:

1. עדיף לשים ג'יגה על קשיח אחד ועוד ג'יגה על קשיח שני מאשר 2 ג'יגה על אותו קשיח מכיוון שהכונן הקשיח איטי, אבל 2 קשיחים מאפשרים חלוקה בין העבודות קריאה/כתיבה.

2. יותר מדי זיכרון וירטואלי מאט את המחשב, כי אז המחשב מסתמך עליו.

3. הזיכרון הוירטואלי עובד טוב יותר כשמחלקים אותו למספר רב של כוננים פיזיים (לדוגמה, 2 קשיחים, ועוד 2 כונני USB - ראה סעיף 1).

4. אין טעם לחלק את הזיכרון בין שני כוננים לוגיים (אם למשל יש קשיח אחד שהוא מחולק ל-C ול-D אז מיותר לחלק ביניהם את הזיכרון הוירטואלי).

5. באמת עדיף לשים את הזיכרון במחיצה נפרדת מהמערכת הפעלה בגלל שהכתיבות/קריאות גורמות לפרגמנטציה בכונן וזה פוגע בביצועים של המערכת. (ראיתי שממליצים ליצור מחיצה במיוחד בשביל הזיכרון הוירטואלי כדי למנוע פרגמנטציה בכונן).

אתה לא חייב ליישם את כל מה שכתבתי, אבל תשתמש במידע הזה.

אני אישית משתמש ב-2 ג'יגבייט זיכרון פנימי, והוירטואלי שלי הוא 2 ג'יגבייט ואני משתמש בקשיח 1 וכמובן באותה מחיצה.

אגב אל תצפה לניסים ונפלאות פה, הגדרה טובה לא תתן לך את הביצועים שאתה כל כך רוצה, יש לך עדיין מגבלות במחשב, כמו מעבד, זיכרון פיזי איטי ועוד שטויות.

פורסם

יה איזה בלגן !

ולמה לא לתת לחלונות לנהל ? מה, מיקרוסופט לא יודעים טוב יותר ?

ורק אם יש עוד כונן פיזי כדאי להעביר אליו. את הכל.

וזה לא מאט, ולא עושה קריסות, ומשתמש רק במינימום ולא במקסימום וכל פעם שמתחילים מחשב

זה מתחיל שוב בהמנימום שהגדרתם.

תשים לחלונות לנהל וסע לשלום.

פורסם

רק חבל שאם אתה במערכת 32 ביט אתה לא יכול לשים יותר מ4GB...

וגם המערכת לא תקרוס אם תשים יותר מידי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים