עבור לתוכן

התנתקויות מהרשת ב-Edimax BR-6504N

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי ראוטר חדש של Edimax BR-6504N. יש לי כל הזמן ניתוקים של הראוטר (כל 5 דקות המחשב מודיע לי שהוא התחבר מחדש לראוטר).

ניסיתי לעדכן firmware ואני לא מצליח. מקבל הודעת invalid file format. האם יתכן שעדכון ה-firmware חסום לגרסאות הישראליות של הנתב?

פורסם

קרוב לוודאי שלא... באיזה כרטיס אלחוטי אתה משתמש? מה רמת הקליטה? איזה מערכת הפעלה?

פורסם
  • מחבר

הניתוק קורה גם בחיבור עם הכבלים ולא רק באלחוטי. כך שלא נראה שמדובר בבעיה בכרטיס רשת אלחוטי.

בנוסף הוא קורה בו זמנית בכל המחשבים כולל ה-PS3.

בזמן הניתוק כל הנורות שעל הראוטר נכבות פתאום ונדלקות שוב אחרי 2-3 שניות.

יש לי הרגשה שמדובר בבעיה בראוטר שידרוש החלפה.

השאלה האחרת היא מדוע אי אפשר לעדכן בו firmware.

האם מישהו כאן ניסה והצליח?

פורסם

הניתוק קורה גם בחיבור עם הכבלים ולא רק באלחוטי.

...

בזמן הניתוק כל הנורות שעל הראוטר נכבות פתאום ונדלקות שוב אחרי 2-3 שניות.

היה עוזר לכתוב את זה בהודעה המקורית ::)

הנתב הזה חדש מידי לדעתי ע"מ למצוא מישהו פה שמשתמש בו ובנוסף עדכן לו קושחה. תנסה אולי חיפוש בגוגל או לא להתעסק בה בכלל ולהחליף את הנתב, נשמע שהוא לא תקין בעליל.

ד"א, תנסה לחבר אותו אולי בשקע אחר לבדוק שזאת לא בעיה חשמלית או משהו שקשור בשקע.

פורסם
  • מחבר

כן. הורדתי את הקושחה הזאת. פתחתי את ה-ZIP. ונתתי לו את קובץ ה-BIN.

פורסם

נסה לכבות אותו,לתת לו "לנוח" איזה עשר דקות,בנתיים תתחבר אליו עם כבל(עידכוני קושחה-אף פעם לא באלחוטי). תכבה את כל המחשבים שמחוברים אליו(אלחוטית וקווית) חוץ מזה שדרכו אתה הולך לעדכן(שלא יצרכו ממנו משאבים)-ואז תנסה לעדכן עוד פעם

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם התמיכה של פיקוק (היבואנים).

מסתבר שבגלל הגבלות של משרד התקשורת שמו בו FIRMWARE ספציפי לישראל שמגביל את המהירות של רשת ה-N בחצי!!!

ומכיוון שכך, לא ניתן לשדרג את ה-FIRMWARE עם הגרסאות הבינלאומיות עד שמשרד התקשורת יבטל את ההגבלה.

אני אמור לקפוץ אליהם היום עם הראוטר שיבדקו את בעיות הניתוקים.

פורסם

נשמע לי מוזר. ???

זה נראה כאילו הם מדברים על channel-bonding, שבעקרון זה לקחת שני ערוצים ולחבר אותם יחד ע"מ להשיג רוחב פס יותר גדול (40Mhz מול 20Mhz).

לא מצליח לחשוב על איזשהי בעיה עם זה מבחינת משרד התקשורת, זה עדיין עבודה באותם תחום תדרים המותר ועד כמה שאני יודע לא אומר עוצמת שידור גדולה יותר. :nixweiss:

יש נתבים שהם channel-banding (עם a) או שהם dual-channel, כלומר הם משתמשים או יכולים לעבוד בתחום תדרים של 5Ghz, תחום שהוא לא פתוח לשימוש חופשי בארץ, אבל הנתב הזה של אדימקס הוא לא כזה.

פורסם
  • מחבר

אם תעדכן את הקשוחה עם הקשוחה מאתר הבית של EDIMAX (או כל אתר אחר, לא דרך פיקוק), זה לא יבטל את החסימה בקשוחה שלהם?

קישור להורדת קשוחה מאתר הבית של EDIMAX

כנראה שלא עקבת אחרי המידע כאן בשרשור. אי אפשר לעדכן לו קושחה מאתר הבית של EDIMAX.

פורסם

כנראה שלא עקבת אחרי המידע כאן בשרשור. אי אפשר לעדכן לו קושחה מאתר הבית של EDIMAX.

עקבתי, בשום מקום לא ציינת שהורדת מאתר הבית של EDIMAX.

נסה לפנות אליהם באימייל (ל- EDIMAX).

פורסם
  • מחבר

devilh שאל אותי אם התקנתי את הקושחה המקושרת מאתר הבית של EDIMAX ועניתי לו שכן.

בכל מקרה, למה לפנות באימייל ל-EDIMAX אם דיברתי בטלפון עם הנציגים שלהם בארץ (פיקוק) והם הסבירו לי שאי אפשר לעדכן קושחה לגרסה הנמכרת בארץ בגלל הגבלות משרד התקשורת?

מי שלא מאמין שיתקשר אליהם וישאל: 09-7601346. פיקוק.

פורסם

בהחלט מאמין, השאלה אם הגרסה המיוחדת הזו לארצנו לא גורמת לתקלות שאתה חווה.

יש בפורום של EDIMAX מספר שירשורים על אותה בעיה ומסתבר שהניתוקים ב- WAN הולכים ביחד עם הגרסאות עד 1.35 כולל, והגרסאות המקומיות שמגבילות את הנתב (כמו בישראל), כנראה מבוססות על אלו שציינתי לפניכן.

עוד נגרס שגירסה 1.39 פותרת את התקלה (לפי משתמשים שעדכנו).

פורסם
  • מחבר

תוכל בבקשה לתת לי את הקישור לשירשורים המתארים את הבעיה?

הייתי אצל פיקוק והם החליפו לי לראוטר חדש. אני אבדוק בבית אם הבעיה נפתרה ובמידה ולא, אם גרסת הקושחה היא עד 1.35. אם כן אז אני מקים קול צעקה כנגד פיקוק שיספקו גרסת קושחה מתאימה לגרסה האחרונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים