עבור לתוכן

מעוניין לרכוש 8800GT, שאלות לגבי סדרה 9 וכרטיס כפול :)

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם

ברצוני לקנות מחשב חדש בקרוב. המחשב ישמש הן לעבודה בתלת מימד והן למשחקים ושימושים כלליים אחרים.

מבחינת יחס מחיר-ביצועים הבנתי שה8800GT הוא קנייה דיי שווה בתחום ה1000~ ש"ח.

ואני דיי סגור על הכרטיס. אבל בטרם אני מבצע רכישה. צצות 2 שאלות שאני אשמח אם תוכלו להכווין אותי ולתת לי את חוות דעתכם בנושאים

השאלה הראשונה היא לגבי סידרה 9 של Nvidia. אני מסתכל על הביצועים של ה9600GT ביחס ל8800GT והם נראים לי דיי זהים. האם ההבדל היחידי (פחות או יותר) הוא בצריכת החשמל המופחתת אם כן אז למה הכרטיס הנ"ל עולה 300 ש"ח פחות מה8800GT. ואיפה ה9800GT נכנס פה? אשמח אם תעשו לי פה קצת סדר בנושא.

השאלה השנייה שלי היא לגבי שימוש בכרטיס כפול. הבנתי שישנה אפשרות להשתמש ב2 כרטיסי 8800GT בשביל להגיע לביצועים גבוהים. אני לא מתכוון לרכוש כרגע 2 כרטיסים (יש גבול לכל תעלול), אבל הרעיון שלי (שאולי ישמע לכם קצת מוזר) הוא פשוט לרכוש בעתיד כאשר הכרטיס עצמו לא יספק את הצרכים שלי יותר והמכירים שלו ירדו בדרסטיות כרטיס נוסף. הבנאדם שממנו אני רוכש את המחשב לא מכיר את האפשרות לשימוש בכרטיס כפול אבל אמר שבמידה ואני אביא לו חומר כתוב בנושא הוא ישמח לעיין בו ואף ליישם אותו. עכשיו פה באות השאלות שלי: האם אני צריך לוח אם מיוחד לכך? האם יש לוחות אם כאלה מתוצרת אינטל? ואני ישמח גם אם תוכלו לספק לי חומר טכני בנושא.

בתודה מראש :)

פורסם

לגבי השאלה הראשונה, עד כמה שאני יודע אין כרטיס כזה "9800GT", ולא ידוע לי מתי ואם יושק.

לגבי השאלה השניה, בשביל מערך SLI/Crossfire [שני כרטיסים] אתה צריך לוח אם מיוחד, כמו כן יש לוחות שמותאמים למערכים של שלושה וארבעה כרטיסים.

כל לוח כזה הוא דיי יקר, במיוחד האחרונים. לוחות זולים תומכי SLI הם של AMD, למרות שאם תחפש לוח עם תושבת AM2+ תראה שאין [או שיש, אבל אני לא מצאתי] לוח תומך SLI אלא רק Crossfire [מעניין למה].

פורסם

קצת סדר..

1. 8800GT נותן ביצועים עדיפים על פני ה-9600GT בכל באנצ'מארק שקיים באינטרנט ואני ראיתי.. ולכן.. מומלץ בחום..

2. לא קיים כרטיס 9800GT.. אחרי ה-9600GT מגיע 9800GTX.. עולה כ-1500 שקל.. ונותן ביצועים עדיפים על פני 8800GT/S וכמובן 9600GT..

3. בשביל מערך SLI (שני כרטיסים זהים) אתה זקוק ללוח אם בעלת ערכת שבבים של NVIDIA.. ולא של אינטל.. ולספק כוח תואם שיחזיק מערכת שכזו.. אם אתה מעוניין.. תן תקציב ללוח אם + ספק ומשם יהיה אפשר להמשיך..

WILEFIRE - אין לוחות אם של AMD בעלי ערכת שבבים של nVidia בגלל שהן חברות מתחרות - ל-AMD יש את ATI..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. אני מבין שיותר מדי התעסקתי עם חומר תאורטי לעומת חומרה פרקטית שקיימת כבר.

9800gt מסתבר יצא רק ביולי :P

אז אני מבין מכם שאני צריך לוח אם ייעודי של ניבידיאה בשביל להשתמש בSLI... אין חברות אחרות תומכות SLI?

אני מאמין שפה זה השלב שאני פונה בו לפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות". :)

פורסם

לפני שאתה קופץ ל-SLI תגדיר באיזה רזולוציות אתה משחק?

דבר נוסף, חודש הבא ATI משיקה כרטיסים חדשים במחיר שווה לכל נפש לעומת אנוידיה שמשיקה מפלצות ביצועים יקרות, אז אולי שווה לך לחכות.

פורסם

תודה על התגובות. אני מבין שיותר מדי התעסקתי עם חומר תאורטי לעומת חומרה פרקטית שקיימת כבר.

9800gt מסתבר יצא רק ביולי :P

אז אני מבין מכם שאני צריך לוח אם ייעודי של ניבידיאה בשביל להשתמש בSLI... אין חברות אחרות תומכות SLI?

אני מאמין שפה זה השלב שאני פונה בו לפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות". :)

כדאי שתגדיר תקציב בדרך.

NVIDIA מייצרים רק את הצ'יפסט ומוכרים אותו להמון חברות (ASUS,EVGA, וכו')

אחרי שתגדיר לנו תקציב ורזולוציה שאתה מתכוון לשחק (למשל על מסך 19" - לא משתלם)

אם באמת תצרך - אז רק צריך לוח תומך (2 סלוטים לכרטיסי מסך)

וספק, אם אתה לא מתכוון לקנות בהמשך ספק חזק יותר, כדאי שתקנה כבר אחד מוכן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. urib ו Henz16 היקרים, לגבי השימוש. אני לא הולך להשתמש לא ברזולוציות גבוהות (מסך 19 אני מניח), אבל הרעיון שלי כמו שכתבתי כבר היה לקנות מערכת שתהיה לה תמיכה לSLI, לא לרכוש כרגע כרטיס נוסף. ובעתיד שאני ירגיש שהמערכת שלי לא תספק אותי יותר, אני יקנה כרטיס נוסף שעד אז המחיר שלו ירד בצורה דרסטית במקום לשדרג לכרטיס ברוח אותה התקופה.

אגב urib תסלח לי אבל יש לי דיי באג בראש לnvidia. אפילו שלפי ההיגיון אני אמור לעשות שימוש ביחס מחיר-תמורה הטוב ביותר.

אשמח לקבל תגובות והבהרות נוספות בנושא.

פורסם

קצת סדר..

1. 8800GT נותן ביצועים עדיפים על פני ה-9600GT בכל באנצ'מארק שקיים באינטרנט ואני ראיתי.. ולכן.. מומלץ בחום..

2. לא קיים כרטיס 9800GT.. אחרי ה-9600GT מגיע 9800GTX.. עולה כ-1500 שקל.. ונותן ביצועים עדיפים על פני 8800GT/S וכמובן 9600GT..

3. בשביל מערך SLI (שני כרטיסים זהים) אתה זקוק ללוח אם בעלת ערכת שבבים של NVIDIA.. ולא של אינטל.. ולספק כוח תואם שיחזיק מערכת שכזו.. אם אתה מעוניין.. תן תקציב ללוח אם + ספק ומשם יהיה אפשר להמשיך..

WILEFIRE - אין לוחות אם של AMD בעלי ערכת שבבים של nVidia בגלל שהן חברות מתחרות - ל-AMD יש את ATI..

אני יודע, בגלל זה אמרתי "מעניין למה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים