עבור לתוכן

האם הקב"א שלי טוב או לא טוב?

Featured Replies

פורסם

טוב אז להוא שאמר שהוא שמע עוד כמה מדברים כמוני אז אני לא כמו כולם ואני מיוחד ואני בחור מאוד מאוד מאוד עקשן ככה שאם אני לא נכנס לאן שאני רוצה אז אני לא מתגייס. (ושלא תבינו לא נכון אני לא משתמט ואני שונא משתמטים!!!)

• תגובות 65
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש סיבה מיוחדת שנעלמה מעיני למה ליחידת סימון מטרות בתותחנות צריך מינימום קב"א 56?

עריכה - לפי מה שהבנתי הם אמורים לשבת במחנה אויב ולסמן... טוב זה כבר יותר מובן...

זה עדיין לא משנה, למטכ"ל למשל אפשר להתקבל עם קב"א של 53.

e-d-a: עם פרופיל 82 אתה לא תגיע למטכ"ל, די כבר רד מזה ולך לאיזשהו פלס"ר.

פורסם

שלום! בצבא אני רוצה ללכת לחיל הטכנולוגיה. אני רוצה ללכת לממר"ם בעיקרון. עכשיו אני לומד במגמת מחשבים (טכ"ם).

יש לי פרופיל רפואי 97 וקב"א 53. האם זה מספיק?

פשוט יש לכל החברים שלי 55 ואני מרגיש נחות.

איזה בלאן... טוב. קצת סדר.

1. כדי להגיע ל"ממר"ם" (אני רק אשער שאתה מתכוון לקורס תכנות של בסמ"ח) אתה צריך לענות לתנאים הבאים:

א. פרופיל פסול שדה (64 ומטה) וקב"א 52 או 54 ומעלה (תלוי בין השאר בדפ"ר) + מעבר של מבחני כניסה.

ב. פרופיל 65 ומעלה ומעבר של מבחני כניסה לקורס תכנות למחוננים. בכל קורס יש 4-5 כאלה.

ג. ניתוח שינוי מין. לבנות יש סיכויים גבוהיים בהרבה להגיע לקורס.

2. אם אתה בוגר מגמת תכ"ם שסיים יג' ועבר מבחנים של קורס תכנות (תבקש מלשכת גיוס שישלחו לך זימונים), אתה יכול להתקבל לקורס תכנות מקוצר (3 חודשים ומתחילים את השירות עם תואר הטכנאי שעשית ביג') ללא קשר לפרופיל שלך.

3. קב"א 53 לא צריך לגרום לך להרגיש נחות. זה יכול לנבוע מהרבה סיבות (ממוטיבציה ועד מצב משפחתי של ההורים) ואין שום סיבה שתרגיש פחות טוב עם עצמך בקטע הזה.

בהצלחה,

זהר

נ"ב

למקרה שתהית, אני תוכניתן, אז אם יש לך שאלות, פנה אליי בICQ.

פורסם

זה עדיין לא משנה, למטכ"ל למשל אפשר להתקבל עם קב"א של 53.

e-d-a: עם פרופיל 82 אתה לא תגיע למטכ"ל, די כבר רד מזה ולך לאיזשהו פלס"ר.

בקשר לסיירת מט"כל הבנתי (ממישהו בכיר בצבא כן תדעו שהכל זז בפרוטקציות!) והוא אמר לי שממש קשה להגיע לשם........ אבל אני בכל זאת ינסה ואם זה יהיה בלתי אפשרי אז רק אז אני ינסה להתקבל לסיירת דובדבן........

וחוץ מזה מה זה פלס"ר?

פורסם

אני בספק.

עריכה:

מורן היא יחידה מיוחדת של חיל התותחנים, ועל פי מיטב הבנתי ייעודה הוא לסמן מטרות להפגזה ולתפקד כיחידת מודיעין שדה עבור כוחות הארטילריה.

לא נכון. יש כבר מי שמסמן מטרות.

הם עוסקים בציוד מיוחד של "נגד טנקים". עד כאן, היחידה מסווגת ולא ניתן לדבר עליה.

פורסם

יש לי שאלה...

האם יש תפקיד מחשבים בצבא שהוא לא תיכנות ?!

משהו עם חומרה או רשתות ? כי אני פשוט שונא תיכנות...

פורסם

וחוץ מזה מה זה פלס"ר?

פלוגת סיור

פורסם

3. קב"א 53 לא צריך לגרום לך להרגיש נחות. זה יכול לנבוע מהרבה סיבות (ממוטיבציה ועד מצב משפחתי של ההורים) ואין שום סיבה שתרגיש פחות טוב עם עצמך בקטע הזה.

בהצלחה,

זהר

נ"ב

למקרה שתהית, אני תוכניתן, אז אם יש לך שאלות, פנה אליי בICQ.

מצב משפחתי משפיע על הקב"א?

פורסם

יש לי שאלה...

האם יש תפקיד מחשבים בצבא שהוא לא תיכנות ?!

משהו עם חומרה או רשתות ? כי אני פשוט שונא תיכנות...

יש די הרבה כמו טכנאי pc ולרשתות תקשורת שלא נדבר על הנדסאים שם בצבא( ידוע שיש הנדסאים שמתמחים בחומרה של מחשב כמו הנדסאי אלק' בהתמחות cisco אם אני רושם נכון ) כול מה שאתה צריך זה להמשיך לי'ד להנדסאים בהתמחויות הקשורות למחשבים...

פורסם

איך הולך הקטע של י"ג וי"ד?

איפה לומדים, מה לומדים, למי פונים, איך זה משפיע על הגיוס וכו'

פורסם

איך הולך הקטע של י"ג וי"ד?

איפה לומדים, מה לומדים, למי פונים, איך זה משפיע על הגיוס וכו'

לומדים את זה כמעט בכול מקום אם עדין לא קיבלת צו ראשון תודיע שתגיע לצבא אם לא תודיע עכשיו שאתה ממשיך ללמוד הרשמה ללימודים תוכל לעשות כמעט בכול מכללה התאריך הכי כדאי הוא לפני חודש אפריל... ואני ממליץ על אורט...

פורסם

וואו! הרבה שטויות נזרקו לאוויר פה..כמה תיקונים(שוב!):

מי שמגיע ליום סיירות מתמיין לכל הסיירות והיחידות המוצעות, חבר שלי עשה גיבוש מטכ"ל לא מזמן והוא פרופיל 82, וגם חבר של אבא שלי מעביר ימי סיירות בווינגייט אמר שמתייחסים לכל אחד שמגיע ליום סיירות באופן שווה מבחינה בריאותית(מבחינת אינטיליגנציה זה כבר משהו אחר...)

עוד משהו, מטכ"ל מקבלים אנשים לגיבוש אנשים בעלי קב"א של 54+ בלבד.בדוק.

בקשר לגיבושים, הגיבוש הוא החלק הקל ביותר בכל המסלול של הלוחמים, ולא מעט מעוברי הגיבושים נופלים בחודש-חודשיים ראשונים של המסלול, ככה שבין לעבור גיבוש ולבין סיום מסלול יש הבדל עצום!

פורסם

מה הקשר בין גיבוש למסלול ? ::)

פורסם

מה הקשר בין גיבוש למסלול ? ::)

שאנשים לא יטעו ויחשבו שאם עברו את הגיבוש אז דכם בצבא סלולה בזהב

גיבוש זה כלום לעומת משהם הולכים לעבור במסלול וכדאי שיתכוננו לכך

פורסם

זאת לא הכוונה שלי,הכוונה שלי שגיבוש זה דבר שעושים בשביל להתקבל ליחידה או למקום כל שהו.

המסלול זה "הפעילות השוטפת" במקום מסויים בזמן מוגדר~ (עד לפני האינתיפדה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים