עבור לתוכן

BENQ FP202W V3 רחב כמסך עבודה שני ליד מסך רגיל

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אני זקוק לדעתכם בנוגע לעבודה עם שני מסכים.

הקדמה: אני בעל מסך ViewSonic VP930. בשבוע שעבר, אחרי שנה וחצי שימוש, המסך התחיל לעשות בעיות ולא להציג תמונה. מסרתי אותו לתיקון ובינתיים משתמש במחשב הנייד. מאחר שאני זקוק למחשב, ובחברה מדברים על שבעה ימי עבודה לתיקון המסך, חבר שלי הציע לי לרכוש מסך דק ויחסית זול שישמש לבינתיים ואחרי כן ישמש כמסך שני עם ה- ViewSonic.

אתמול באופן די ספונטני נכנסתי לחנות ויצאתי עם מסך BenQ FP202W V3 - מסך רחב 20 אינץ' שנראה לי בחנות לא רע ועלה כ- 1100 ש"ח. כשחזרתי הביתה פתאום עלו בי ספקות לגבי הקנייה שלי. עוד לא פתחתי את האריזה וחשבתי לשאול כאן מספר שאלות, כי אני מאמין שתהיה לי אפשרות להחזיר אותו במידת הצורך.

רקע נוסף: במקצועי אני מתכנת פלאש, כלומר עובד בעיקר עם כתיבת קוד, אבל צריך גם לראות אנימציה וגרפיקה. מדי פעם גם רואה סרטים במחשב. מטרת המסך הנוסף היא בעיקר הגדלה של שטח העבודה, כלומר לעבוד בעיקר על המסך הראשי ולסלק למסך השני את כל החלונות הנוספים.

1. האם השילוב של מסך רגיל ומסך רחב הוא בעייתי מבחינת שימושיות? בעיקר מבחינת הבדלי הרזולוציות והגדלים? האם זה לא נראה מוזר לעבוד עם גדלים שונים זה ליד זה? האם היה עדיף לרכוש עוד 19 אינץ' רגיל ? המסך הראשי הוא 1280X1024 והמסך הרחב הוא 1680X1050

2. האם זה בעייתי לעבוד עם שני מסכים ברמות איכות שונות זה לצד זה? אולי בכלל תמיד עדיף לעבוד עם בדיוק אותו מסך שיש לך?

3. האם כדאי בכלל לקנות מסך בתקציב נמוך, או שעדיף לוותר על זה? גם אם זה מיועד להיות מסך שני?

4. האם המסך הספציפי הזה הוא קנייה סבירה (בהתחשב בתקציב הנמוך)? האם ידוע על בעיות איתו, מבחינת איכות, אמינות או משהו אחר?

5. הערות והצעות נוספות? מה ממליצים לי לעשות?

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור.

האם יש לעוד מישהו תשובות לשאלות שלי?

במיוחד - האם מישהו התנסה עם עבודה עם שני מסכים שונים בגודל ו/או באיכות אחד ליד השני?

וגם, האם יש הערות לגבי הדגם הספציפי שקניתי?

פורסם

תראה, אפשר להתרגל להכל ובכל דבר אפשר למצוא משהו נוח ולא נוח.

כששני המסכים זהים בגודל וברזולוציה - זה כמובן נחמד שאתה מעביר חלונות מזה לזה והם משתלבים בלי שום שינוי (גודל, מיקום וכו')

מצד שני, אם יש לך מסך רגיל ורחב, אתה יכול להתאים כל אחד לצרכים האופטימליים שלו. נגיד, המסך הרחב יהיה טוב יותר לסרטים בפורמט רחב, והרגיל לסרטים בפורמט רגיל. המסך הרחב עדיף לשורות קוד ארוכות, והמסך הרגיל (עם הרזולוציה הנמוכה) נוח יותר לקריאת טקסט כי הכתב לא כ"כ קטן.

אגב, לא התנסיתי בעבודה כזו יותר מידי. בעבודה יש לי שני מסכי 19" זהים זה ליד זה. הדבר היחיד שניסיתי זה מידי פעם לעבוד עם מסך שולחני ומסך של מחשב נייד ברזולוציה שונה. זה לא היה יותר מידי נוח, אבל בעיקר כי המחשב הנייד ממוקם ממש בצד על השולחן שלי (כמו שאתה רואה בתמונות ההשוואה), וגם כי המסך שלו ממש קטן ביחס למסך השולחני.

לגבי מסך בתקציב נמוך - זה מאוד אישי. אני לא אוהב מסכי TN, מבחינתי מדובר בטכנולוגיה רקובה ביסודה. חיכיתי שנים עד שמצאתי את המסכים האופטימליים מבחינתי (שאותם אתה רואה בקישוק של drordror) - גם פאנל איכותי וגם מחיר סביר. כיום - המסכים האלה נעלמים מהשוק מהר מאוד ומחליפים אותם דגמים נחותים, ושוב - הדגמים האיכותיים יהיו יקרים מאוד.

לגבי לקנות מסך זהה נוסף - זו שאלה כמעט תאורטית נטו, כי ה-VP930 נעלם כמעט לחלוטין ויהיה לך מזל גדול אם תמצא עודפי מלאי כלשהם.

פורסם
  • מחבר

תודה על הנקודות שהעלית.

אני אחשוב על זה עוד קצת.

שאלת המשך - בלי קשר למה שכבר קניתי, איזה מסכים מומלצים בתקציבים הנמוכים (עד 1200 ש"ח)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים