עבור לתוכן

האם אפשר לעשות גשר עם שני נתבים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי רשת ביתית בבית. שני מחשבים. מחשב אחד מחובר בכבל רשת לנתב והמחשב השני בסוף הבית ומחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי.

הבעיה היא שהקליטה מהמחשב השני לא טובה, ולפעמים החיבור מתנתק.

יש לי את הנתב - asus am 604g.

ויש לי עוד נתב אחד שהוא בקופסה וללא שימוש שהוא - rotal rta 1025w

האם אפשרי שהנתב ללא השימוש(rotal rta 1025w) יהיה באמצע הבית ויעשה גשר מהנתב asus לכרטיס הרשת האלחוטי שנמצא במחשב השני?

כלומר יש אפשרות שהנתב(asus) ישלח אותות לנתב(rotal), ומהנתב rotal ישלח אותות לכרטיס הרשת?

אם אפשר, איך עושים זאת צעד אחרי צעד.

בתודה אלעד

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני כרגע עושה AP עם שני הנתבים שלי דרך המדריך הזא- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

עשיתי בדיוק מה שרשום שם עד עכשיו, אבל כרגע אני תקוע באיזה שלב.

במדריך רשום - " עתה יש לשנות את כתובת הנתב החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקיים, אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP מחלק כתובות בתחום 192.168.1.100 ל- 192.168.1.200, יש לתת לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99."

שרת ה-DHCP שלי מחלק כתובות בתחום 10.0.0.1 - 10.0.0.100, אז איך אני יודע איזה כתובת חדשה לנתב האלחוטי החדש?

כתובת הנתב הקיים שלי היא 10.0.0.1

וגם איך בדיוק לתת כתובת IP חדשה? איפה ואיך?

אני ממש צריך את העזרה שלכם, הקליטה ממש גרועה ואני חייב מגשר.

תודה רבה והמשך יום טוב!

פורסם

אם הבנתי נכון הכוונה היא ל-Gateway.

נסה:

10.0.0.101

פורסם
  • מחבר

אבל איפה ואיך להכניס את הכתובת הזאת?

נכנסתי להגדרות הנתב, איפה אני מכניס?

ה gatway שלי הוא 10.0.0.138

פורסם

עם איזה נתב אתה עובד?

תן לי שניה את הדגם.

פורסם
  • מחבר

רשמתי בדיוק למעלה.

rotal rta 1025w

פורסם
  • מחבר

אוקי הגדרתי שם את הכתובת ל 10.0.0.101. יש חיבור עדיין. אני ממשיך במדריך, אני חושב שזה טוב

פורסם
  • מחבר

אוקי אני סיימתי את המדריך אך ללא הצלחה.

הגדרתי בנתב החדש את הכתובת 10.0.0.101. וגם ביטלתי שם את השרת DHCP בדיוק מה שכתוב במדריך.

עשיתי בדיוק והגעתי לשלב שכבר סיימתי להגדיר את הנתב שישמש כ AP.

עכשיו חיברתי את הנתב החדש(rotal שישמש כ AP) לחשמל ומיקמתי אותו באמצע הבית(בית קטן אז יש קליטה ביניהם).

הוצאתי את הנתב החדש(ה AP), וחיברתי את הנתב הקיים(asus שישמש כגשר). עכשיו לפי מה שכתוב במדריך עשיתי שהנתב יתמוך ב wds, ורשמתי את הכתובת MAC של הנתב החדש(ה AP). הוא מצא את הנתב החדש וקישר אותו.

אחרי זה נכנסי למחשב השני ברשת הביתית שלי(המחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי) והפעלתי את התוכנה שבאה עם הכרטיס רשת שלו.

בתוכנה של הכרטיס רשת האלחוטי הייתה לי אפשרות להגדיר שהמצב יעבוד כ AP, אז הגדרתי כך, ואז עשיתי אישור, אבל אין אינטרנט במחשב השני.

האם בכלל צריך להגדיר בתוכנה של הכרטיס רשת האלחוטי במחשב השני שברשת שהמצב יעבוד על AP, כי אם אני עושה שהמצב יעבוד כרגיל, אז אני רואה את שם הנתב(rotal), במסך חיפוש רשתות, וגם רשום למטה שהוא מחובר לנקודת גישה, וכשאני מתחבר אז אין אינטרנט והוא מקבל את הכתובת IP =169.254.35.178, ובכלל הוא אמור לקבל כתובת שמתחילה ב 10.

הוא לא מקבל כתובת, אבל אחרי זמן מסוים הוא מקבל את הכתובת IP הזאת = 169.254.35.178 , ובכלל הוא אמור לקבל כתובת שמתחילה ב 10.

אין אינטנרנט במחשב השני.

אולי ההגדרה של הכתובת ( 10.0.0.101) בנתב החדש לא טובה, והיה צריך להגדיר כתובת אחרת.

עשיתי בדיוק לפי המדריך, צעד אחרי צעד. שניהם הגדרתי שיתמכו ב WDS.

איפה הבעיה? מה לעשות?

בתודה אלעד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים