עבור לתוכן

איפה אפשר להתנסות בלוחות גרפיים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות לוח גרפי (Tablets) כמתנה למישהי שמציירת הרבה ומאד רוצה להתחיל לצייר במחשב.

1) האם יש דגמים שמומלץ להתחיל איתם במחיר שפוי (עד 800 ש"ח)?

2) היכן יש תצוגה של מס' דגמים?

תודה מראש!

פורסם

זה לא שהדיון לא שייך לכאן, אני פשוט חושב שאני אעביר לך אותו למקום שהסיכוי שתקבל תשובה הולמת הוא הרבה יותר גדול.

פורסם

1) האם יש דגמים שמומלץ להתחיל איתם במחיר שפוי (עד 800 ש"ח)?

רק תיהיה בטוח שהיא רוצה וצריכה לוח גראפי כי זה לא הכי קל להתרגל אליו (לוקח קצת זמן).

לי יש WACOM GRAPHIRE 4 שזה אחלה לוח לדעתי , ובתכלס אם אתה הולך על איזשהוא לוח אני ממליץ ללכת על WACOM. אני גם ממליץ לך ללכת לאתר שלהם כדי למצוא התאמה טובה בין הלוח למסך ולשימושים (אני זוכר שאיפשהו היה מין GUIDE כזה.)

פורסם
  • מחבר

מה שנראה לי מתאים ובמסגרת התקציב שלי, ה- Wacom Bamboo Fun A6 הוא אפשרות, אבל הוא לא קטן מדי?

באותו מחיר יש דגמים של חברות אחרות, כמו למשל: Genius Pen Sketch 9x12. יש כאלה שטוענים שזו חברה מאד גרועה, אבל מצד שני, לא עדיף להתחיל עם משהו כזה?

ושוב, אם מישהו מכיר חנות שניתן להתנסות בה, אני אשמח לשמוע.

  • 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

(תגובה ראשונה באתר (: )

היי, ראיתי שלא ענו לך עדיין אז אני אענה.

דבר ראשון, לא, הA6 ממש לא קטן מדי, גודל סביר ביותר ומספק אחלה משטח עבודה, גם אני הורתעתי מהגודל הזה בהתחלה ורציתי לקנות אחד בגודל A4 שנשמע הרבה יותר סביר בגלל שזה הגודל שאני רגיל לצייר עליו במציאות, אבל נוחכתי לדעת שגם A6 זה גודל מספק ביותר משום שה'דף' שאתה מסתכל עליו הוא בעצם המסך של המחשב (כמו עם העכבר, בזמן העבודה עם העט לא מסתכלים על העט אלא על המסך) ולא הטאבלט עצמו.

בנוגע לחברות, יש את הזולים יותר של acecad שהיה לי את גרסאת הA6, לפי מה שזכור לי הוא היה בסביבות ה400~ שקל (קיבלתי אותו כמתנה), ולמרות שרציתי 'מותג' (כמו WACOM) התפשרתי והסתפקתי עם זה, והוא לא כל כך איכזב כמו שציפיתי, במשך השנתיים~ שהיה לי אותו הוא שירת אותי דיי נאמנה, למרות שאחרי שעברתי למחשב החדש הוא קצת עשה בעיות עם הדרייברים אבל זה נפתר דיי במהרה.

אני אישית מאמין שהיא תסתפק במשהו כזה אלא אם כן היא מחפשת משהו יותר מקצועי.

כרגע יש לי את הbamboo fun small (גם גודל A6), את ההבדל באיכות רואים, זה הדבר הראשון שאני יכול להגיד.

את הבאמבו קניתי בתאילנד (מקורי, מקורי, אין ממש זיופים של אלה) בקניון האלקטרוניקה במחיר של בערך 300 שקל שזה מציאה של ממש (עם אחריות והכל), בארץ ניתן למצוא אותו באתר של אריג'נט (http://www.arigent.co.il/wacom/index.asp) במחיר של 700 שקל.

האמת שבגלל שהטאבלט הקודם שלי היה בגודל A6 רציתי "להשתדרג" ולקחת את הbamboo medium שהוא בגודל A4 כזכור לי, למזלי ראיתי אותו בדוכן של wacom שבו היה ניתן לנסות את כמעט כל ההיצע של הטאבלטים של החברה (למעט הCintiq היקרים) וגיליתי להפתעתי שהגודל הזה לא הכי נוח לעבודה בשבילי, אז הלכתי על הדגם היותר קטן. אני מרוצה ממנו עד השמיים, ולמרות שבנתונים יבשים הוא לא כ-ז-ה שונה מהacecad, מרגישים את ההבדל, העט שלו הרבה יותר נוח, הלוח טיפה יותר עבה ומרגיש הרבה יותר איכותי, והתוספות החדשות של הכפתורים על הטאבלט עצמו הופכות את העבודה איתו בפוטושופ לקלה הרבה יותר. אה, ואיך שחכתי, לעטים של wacom יש מחק בצד השני של העט, שבפוטושופ ברגע שאתה הופך את העט זה אוטומטית עובר למחק וחוזר ברגע שאתה הופך שוב את העט, אני לא ממש משתמש בזה כי התרגלתי לקיצורי מקלדת (פשוט ללחוץ E ואז B שמסיימים) אבל זה פיצ'ר ממש נחמד.

תראה, בגדול, אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול לקנות משהו בסגנון של הacecad ואני מאמין שהיא עדיין תהיה מרוצה, אבל אם לא אכפת לך ואתה רוצה שהיא תתחיל מאיכות אני ממליץ בחום על הbamboo.

אגב, לוח גרפי דורש הסתגלות מסויימת, בהתחלה השימוש בעט יהיה קצת מבלבל כי המיקום של העט מעל הלוח משתווה למיקום של העכבר על המסך, והדרגות לחץ גם דורשות קצת התרגלות (תוך יום יומיים תופסים את העניין), רק שתדע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת, עזרת לי מאד ואני חושב שאני אלך על ה- bamboo.

גרסת ה- fun עדיפה?

פורסם

אני רוצה לחזק את הבחור מלמעלה^ :)

גם אני עמדתי בפני השאלה איזה לוח לקנות וקניתי את BAMBOO A6 WACOM ובהתחלה טיפה חששתי שעשיתי קנייה לא חכמה אבל אחרי שחיברתי את הלוח הבנתי שדווקה לא, הלוח מאוד מתאים לי ויותר נוח לעבוד איתו, במיוחד אנשים שאוהבים לרדת לפרטים בעבודות שלהם, וגם כאלה שלא, אני שמח מהקנייה שלי אבל כשקונים לוח ציור לא להתבאס אם אחרי שבוע אין עבודה מוכנה ואתם מתוסכלים מהלוח כי קשה להתרגל, תירגול הוא שם המשחק, צריך זמן וסבלנות...

פורסם

יש לך יום וואקום ב 2.7.2008, בתיאטרון גבעתים (זה יוצא ביום רביעי הקרוב)

http://www.arigent.co.il/wacom/day/

אפשר להתנסות שם כמובן ב LIVE, ובד"כ מוצרים נמכרים שם בהנחה.

מעט רשמים מהיום שהיה ב 2006 בחיפה - כאן

אני ממש מציע שתקח את הידידה/חברה הציירת שלך לשם.

זה יום עם מלא הרצאות (קח בחשבון, חלק קטן מהם בתשלום, תבדוק בקישור)

(בעצם נראה לי שרק אחת בתשלום, זו על בריאות כף היד, אבל מקבלים לוח (פיצי) מתנה))

ואם היא רוצה להכנס לאיור ממוחשב,אז היום הזה הוא בדיוק בשבילה, יש שם מלא אמנים (שלמה כהן, ואורי פינק המפורסמים)

ומלא מידע בהרצאות ובהדגמות החיות שיש בלובי.

(עד כמה שזכור לי מהיום שהיה בחיפה ב 2006, היה אפשר להסתובב ולדבר עם המציגים ולהתרשם ולצייר וכו')

בקיצור קח אותה, תדאג שהיא תפנה את היום, אל תגיד לה לאן הולכים, וכשתהיו במקום תוכל לרכוש לה לוח בתור בונוס לטיול ההפתעה הזה.

כל המידע לגבי היום הזה, כאן:

http://www.arigent.co.il/wacom/day/

אל תשכח להרשם באתר אם אתם מעוניינים ללכת לאחת מההרצאות שאפשר לסמן שם ב"V".

(אפשר להגיע/להכנס להרצאות האלה גם בלי להרשם לפי דעתי, אבל הרשמה מבטיחה מקום)

http://www.arigent.co.il/wacom/

יום וואקום חוזר ! בעקבות ההצלחה של המפגשים הקודמים, החלטנו לקיים מפגש נוסף במתכונת רחבה יותר. המפגש יציג את השימושים המגוונים בטכנולוגית וואקום ויערך במקביל בשלושה אולמות שונים. את ההרצאות יעבירו אורחים מוואקום ומיטב היוצרים והאמנים בתחום האמנות הדיגיטלית. במקביל, נחשוף, לראשונה בישראל, שורה מעניית של יישומים חדשים ונערוך מפגש מיוחד למפתחים ולארגונים גדולים. עלות השתתפות (לנרשמים מראש מובטחים מקומות במפגשים המבוקשים): 30 ש"ח בהרשמה מוקדמת ו-40 ש"ח ביום האירוע כניסה חינם לסטודנטים בהצגת תעודת סטודנט לקבלת טופס פרטים והרשמה, לחצו כאן

לפרוט תוכנית ההרצאות, לחצו כאן

כלומר ההרצאות/מפגשים שאפשר להזמין להם מקום מראש דרך האתר- הם בתשלום (30 או 40 ש"ח)

וההרצאות האחרות בחינם (אלו שבצד ימין של דף הפרטים)

זה מה שהבנתי מהדף הראשי (הם לא ממש השקיעו בלציין כאלה פרטים בצורה מסודרת)

פורסם

וואי ממש משתלם חח...

ההרצאה עולה 130 ש"ח ומקבלים לוח ששווה 250 ש"ח...

והרצאה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים