עבור לתוכן

צריך עזרה בהתקנת BMP - אובונטו.

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני חדש דנדש בעסק הלינוקס.. והתחלתי קצת לקרוא בפורומים ולנסות להתקין את הנגן BMP

ובכן, לאחר שעשיתי ./configure בתיקיה של ה-BMP.. כתבתי MAKE ולאחר מכן הוא רושם לי:

make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.

מה עשיתי לא נכון?

בתודה מראש חברים!

פורסם

עשית לא נכון בכך שניסית לקמפל את החבילה. אתה מוזמן להציץ בסטיקי ולראות שהתקנת חבילות מתבצעת בעזרת המנהל חבילות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שיש להתקין חבילות דרך ה-synaptic .. אבל מה אני צריך להתקין בכלל?oO

ותודה רבה על התגובה!

פורסם

מוזר , פעם היה את החבילה beep-media-player. אני לא יודע לאן היא נעלמה.

אבל אתה יכול להתקין את bmpx

* כנס ל Synaptic

* לחץ על search

* חפש את הערך beep media player

* לחץ על bmpx ואז על mark for install

* לחץ על apply (בראש העמוד)

אתה יכול להפעיל אותו ב sound & video

פורסם
  • מחבר

וכך אני יכול להתקין כל תוכנה אחרת? אז מדוע יש ב-README שם לעשות ./configure ואז make?

פורסם

^

וכך אתה יכול להתקין כל תוכנה שנמצאת במאגרים שמוגדרים אצלך.

התקנה עם configure-> make-> make install היא התקנה מקוד מקור שאינה תלוי במאגרים או בהפצה מסויימת.

התקנה מהמאגרים הרשמיים מומלצת כיוון שאתה יודע שמישהו פוקח עין שלא יכנסו תוכנות זדוניות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. המון תודות אח שלי..רק דבר קטן, איך פותרים את הקטע עם הERROR הדפוק שיש לי? אמרו לי שאני צריך להתקין דברים.. compilers למיניהם. .זה קריטי?

פורסם

^

שמתקינים תוכנה מקוד מקור לפעמים (כלומר תמיד) להתקנה נחוץ ספריות שלא מותקנות אצלך ולכן תקבל error עד שתתקין את החבילות החסרות.

כשמתקינים עם Synaptic החבילות החסרות יותקנו בנוסף (אתה תקבל הודעה), ולכן כשאפשר תתקין עם Synaptic.

פורסם
  • מחבר

ואת החבילות החסרות אני מקבל בקובץ שנוצר אחרי שעושים ./configure?

פורסם

^

לא לא לא, אני אסביר מההתחלה.

קוד מקוד לא ניתן להריץ כיוון שהוא כתוב בשפה עילית, וצריך לקמפל לשפה שהמחשב יבין.

הקוד יכול להיות כתוב באחת מעשרות השפות הקיימות כגון פרל, c, c++, python ורבות וטובות אחרות.

כדי שהקוד יתקמפל וירוץ צריך את המהדר המתאים ולפעמים הקוד עושה שימוש בספריות פופלאריות נוספות.

כשמריצים configure-> make> make install ואין לך את הספריות/ מהדר המתאים הקימפול לא יצליח ותקבל error.

כאשר מתקינים תוכנה מהמאגרים אז Synaptic ידע אם חסרות לך חבילות הדרושות ויודע לך שצריך להתקין אותם (הוא גם יתקין אותם אוטומטית).

בהתקנה ללא Synaptic אתה תצתרך לעבור על הודעות השגיאה ולגלות איזה חבילות חסרות.

פורסם

וזה עדיין יכול להיות שלא יפעל.

בשביל זה המנהל חבילות קיים

פורסם
  • מחבר

אוקי אז התקנתי BMPx דרך המנהל התקנות.. עכשיו הוא אומר לי דבר כזה: או שיש בעיה בסטרימינג או שהוא פשוט סוגר את התוכנה בלי לעשות כלום.. למה זה קורה?

עדכון - התקנתי GSTREAMER משהו כזה וזה התחיל לעבוד :D

עדכון 2 - אבל מדוע שומעים רק בצד אחד?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים