עבור לתוכן

שאלה בקשר לכבלים של מאווררים...

Featured Replies

פורסם

שלום אני מחפש:

כבל לחשמל של מאוורר מ 3 פינים ל.. 4 פינים. (עבור מאוורר 120)

איפה ניתן לרכוש?

חיפשתי מלא באינטרנט. לא מצאתי.

עכשיו שאלה לגבי מאוורר של ספק.

יש לי בלוח אם מקום למאוורר של ספק (רשום עליו PWR FAN) למה הכוונה?

אם זה למאוורר של הספק אז מאיפה יוצא הכל שלו או שצריך מפצל מאיפשהו לשם?

יש לי ספק 400W של HuntKey

אחרת אם אני לא מחבר את זה אז בתוכנה של ה - H/W Monitor זה מצפצף לי.

תודה.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע שצריך לחבר את המאוורר של הספק ללוח... נשמע לי מוזר, הספק נותן את החשמל לכל חלקי המחשב, אז למה צריך לחבר את המאוורר של הספק ללוח???? אנארף!!! אולי בשביל לשלוט במהירות??? באמת שאנארף!!! אגב, אם איזה לוח אתה?

לא הבנתי את השאלה הראשונה שלך, מה זה חיבור 3 פינים... את יכול להעלות תמונה... ושאתה אומר חיבור 4 פינים, אתה מתכוון למולוקס?

פורסם
  • מחבר

נראה אולי מישו אחר מבין יותר טוב למה אני מתכוון

ואיפה למצוא את המתאם...

וגם לגבי העיניין של המאוורר של הספק..

עם התוכנה של ה H/W Monitor למה זה מצפצף

ומה הרעיון של ה- PWR FAN? האם מתכוונים ל..מאוורר של הספק?

תודה...

פורסם

זה מה שאתה מחפש?

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1523

לגבי הקטע עם הספק והלוח, אין לי שמץ... אפילו נכנסתי לאתר חברה של הספק, ולא מצאתי שום דבר על כך... אני ימשיך לחפש, זה מעניין אותי, אם יהיה עדכונים, אני יעדכן אותך... דרך אגב, לא אמרתי לי איזה לוח יש לך... הסתכלת בחוברת הדרכה של הלוח?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אך זה לא הכבל שאני מחפש.

תסתכל על מאוורר 120mm רגיל. יש לו חשמל יציאה לחיבור 3 פינים, עכשיו תסתכל על חשמל של מאוורר של מעבד יש לו חמשל יציאה לחיבור של 4 פינים.

אני צריך מתאם כזה למאוורר של ה 120mm מ 3 ל חיבור של 4 פינים.

עכשיו יותר מבין לך?

הלוח אם שלי זה --> Gigabyte GA-P35-DS3L.

פורסם

בכיף! בשביל זה הרי כולנו פה, בשביל לעזור ולהתייעץ אחד בידע של השני...

אני מציע שתקרא את החוברת הדרכה של הלוח, כל פיפס על הלוח מצויין בחוברות האלו, בטוח יהיה רשום משהו על זה...

בכל מקרה מצאתי משהו:

The 3 pin PWR_FAN connectors on your MOBO supply power TO your fans. They use 2 of the pins for that. The third pin is to monitor fan speed. Some PSUs often have a connector with 3 pins but only one wire to supply the MOBO with PSU fan speed info. NO power should ever be INPUT to the PWR_FAN connectors.

CPU fan needs to come off the MOBO and run your system fans either from the power supply using 4 pin molex connectors, SYS_FAN or PWR_FAN.

אם הבנתי נכון, הPWR FAN נועד לתת מתח לשאר המאווררים שבמחשב, בגלל זה הHW MONITOR מצפף... שכהוא לא מחובר אין מספיק מתח למאווררים...

קישור לת'רד ממהו נלקח הציטוט הנ"ל : http://www.thenewtech.com/forums/motherboards/sys-fan-pwr-fan-4018/

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה.

אז מה לעשות בנוגע לחיבור של ה PWR FAN. מה אמור להתחבר שם בסופו של דבר...

ומה לגבי המתאם של החשמל של המאוורר 120mm.. הבנת מההסבר שנתתי לך למה אני מתכוון?

יש לך מושג איפה משיגים כבלים כאלה?

תודה.

פורסם

לפי דעתי את אמור לחבר לחיבור של הPWR FAN כבל מהספק במטרה שיתן מתח למאוררים...

לגבי הכבל, אם הבנתי נכון, יש לך מאורר 120 ולו יציאה ל3 פינים, עכשיו אתה רוצה מתאם שיתחבר ליציאה של המאורר ויצא ליציאה של 4 פינים (מולקס)... צדקתי?

פורסם
  • מחבר

תקשיב אני לא יודע מזה מולקס - אם זה הכבל שהראת לי מקודם בלינק אז.. זה לא.

זה אמור להתחבר ללוח אם.

4 פינים כמו חיבור של המאוורר של ה CPU יש לו נקבה ל 4 פינים (תסתכל עליו..) עכשיו המאוורר 120mm מגיע עם נקבה ל 3 פינים (תסתכל גם עליו)

הבנת?

פורסם

המאורר של הספק לא צריך להתחבר ללוח אם.

POWER FAN- ז"א חשמל למאורר שתרצה לחבר לאיזה רכיב במארז, שיהיה לך מקור לקחת חשמל.

לגבי חיבור 4 פינים שאתה רוצה , לא בטוח שזה שייך, כי אם אני לא טועה הפין הרביעי זו אפשרות שליטה על המהירות, ואם המאורר לא תומך בזה אלא מסתובב במהירות קבועה, אין לך מה לעשות עם כזה חיבור.

פורסם

צודק במאה אחוז!

הפין הרביעי זה ה PWM שאחראי על המהירות הסיבוב של המאוורר למשל המאורר המעבד\כרטיס מסך יענו יותר חום=>יותר סל"ד.

אני לא חושב שיש מאווררי 12MM שיש להם PWM הפין השלישי(הצהוב) רק שולח את מהירות הסיבוב ללוח עדי שתוכל לראות אותו בביוס.

והאדום והשחור הם ה + וה - (בהתאמה).

לגבי הציפצופים אם אני לא טועה במסך של ה HW MONITOR יש לך למטה אפשרויות אז תראה ש ה PWR FAN נמצא עם DISEBLED ...

תעדכן אותי..

NIKILLER

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לחבר ל3 פינים מתוך ה4 פינים.. איפה שניתן לחבר. והמאוורר לא מגיב.

עדיין איפה אפשר למצוא מתאם כזה?

פורסם

לכולם יש כזה חיבור של 3 והם מחברים אותו ל4 והכל עובד.

אם לא עובד אצלך אז יש פה תקלה, זה לא בגלל שהחבור הוא לא 4 פינים.

פורסם

ניסיתי לחבר ל3 פינים מתוך ה4 פינים.. איפה שניתן לחבר. והמאוורר לא מגיב.

עדיין איפה אפשר למצוא מתאם כזה?

הבעיה לא חשמלית - ב-BIOS שלך אמור להיות מקום בו אתה שולט על המאווררים. תבדוק מה ההגדרה לחיבור שמשוייך למאוורר הזה ותשנה אותה.

פורסם
  • מחבר

אחלה. אני אבדוק.

עכשיו מה לגבי שליטה במהירות של המאווררים... יש אפשרות כזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים