עבור לתוכן

הטענת מצבר רכב באמצעות מנגנון הטעינה שקיים בתאורת חרום ביתית סטנדרטית \ups

Featured Replies

פורסם

ברשותי תאורת חרום( ביתית מהסוג הנייד שמגיע עם 2 נורות פלורוסנטיות קטנות ) שהסוללה המקורית שלה התקלקלה ונמצאת ללא שימוש .

בנוסף יש לי מצבר של רכב וגם מצבר קטן של מערכת אזעקה .

שניהם 12 וולט .

בדיקה עם וולטמטר של המתח שנותן לי מנגנון הטעינה של תאורת החרום , העלתה שהמתח הוא כ-14 וולט.

השאלה האם בכלל ניתן להטעין את שני המצברים הללו באמצעות מנגנון הטעינה הקיים בתאורת חרום .

לחילופין האם ניתן להשתמש ב-ups שיש לי כדי להטעין את שני המצברים הללו.(בהנחה שאני מנתק המגעים מהסוללה הפנימית ומחבר למצברים שתיארתי קודם )

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור ,אולם אני רוצה לשמוע דעות ספיציפית על השימוש שאני מיתכוון לעשות באביזרים שרשמתי קודם

פורסם

ASTA

מטען של תאורה ניידת אמור להטעין סוללה בקיבול נמוך של כמה אמפרים בודדים ומכאן שזרם הטעינה שלו הוא של כמה מאות מיליאמפרים.

יש לוודא גם שמתח הטעינה בתאורת חירום הוא 14 וולט ולא 7 וולט. (מתחים נכונים ומדוייקים יותר הם של 13.7 וולט ו- 6.85 וולט).

באל פסק נמצא מצבר בעל קיבול גדול יותר ומכאן שזרם ההטענה אף הוא גבוה יותר.

אין בעייה בהטענה של המצבר של מערכת האזעקה שהוא בסביבות ה- 5 עד 7 א"ש.

חיבור מצבר רכב מהווה כבר בעייה אחרת:

א. בגלל זרם הטעינה הנמוך שבעטיו המצבר יטען רק לאחר מספר רב של ימים

ב. סכנה בשריפת מעגל המוצא של המטען שכן מצבר רכב בהתחלה (מצב פרוק) מושך זרם רב, ואם לא קיים מעגל או רכיב הגנה שמגביל את הזרם, אזי יגרם נזק למטען האל-פסק.

צביקה

פורסם
  • מחבר

מטען של תאורה ניידת אמור להטעין סוללה בקיבול נמוך של כמה אמפרים בודדים ומכאן שזרם הטעינה שלו הוא של כמה מאות מיליאמפרים.

יש לוודא גם שמתח הטעינה בתאורת חירום הוא 14 וולט ולא 7 וולט. (מתחים נכונים ומדוייקים יותר הם של 13.7 וולט ו- 6.85 וולט).

באל פסק נמצא מצבר בעל קיבול גדול יותר ומכאן שזרם ההטענה אף הוא גבוה יותר.

אין בעייה בהטענה של המצבר של מערכת האזעקה שהוא בסביבות ה- 5 עד 7 א"ש.

חיבור מצבר רכב מהווה כבר בעייה אחרת:

א. בגלל זרם הטעינה הנמוך שבעטיו המצבר יטען רק לאחר מספר רב של ימים

ב. סכנה בשריפת מעגל המוצא של המטען שכן מצבר רכב בהתחלה (מצב פרוק) מושך זרם רב, ואם לא קיים מעגל או רכיב הגנה שמגביל את הזרם, אזי יגרם נזק למטען האל-פסק.

צביקה

צביקה אני מודה לך על ההסבר המלומד. בעקבות דבריך, הטענתי בדרך הזאת 2 מצברים של "אזעקות" (12volt ,4.5 AH ) ,אולם אחד מבניהם ניטען עד למתח 9 וולט בלבד , כך שיתכן והוא לא תקין (2 המצברים הם משומשים ופורקו מקורקינט חשמלי שהתקלקל)

1.אין לי שום בעיה שהטעינה תמשך זמן רב .

2.לגבי הטענת מצבר הרכב(65AH ) ,שים לב שלא מדובר על מצבר פרוק לחלוטין וזאת משום שבדיקה עם וולטמטר הראתה מתח של 12 וולט , האם גם במצב כזה יש סכנה לנזק בלתי הפיך למנגנון הטעינה של תאורת החרום או של ה-אל פסק?

3.האם בכלל יש מצב שבתאורת החרום או באל פסק שברשותי (advice prpc-750 ) יש את אותו מגביל זרם שעליו אתה מדבר ? , האם יש בכלל טעם לפתוח ולבדוק , או שזה בכלל לא סביר שיהיה כזה רכיב משום שהמטען מראש תוכנן להטענה של מצבר קטן יחסית שלא דורש הרבה זרם ?,

במידה ואין רכיב שכזה ,האם ניתן לרכוש אותו ולהתקינו באופן עצמאי על גבי החיווט שבין המצבר למטען?

פורסם

אני יורה לעצמי ברגל, (הסבר בהמשך)

מצברי חומצה עופרת אמורים להיות טעונים וזאת על מנת שלא יפתחו סולפט (התנגדות פנימית) על הלוחות מהם מורכב התא.

רוצה לומר, לאחר שימוש יש להטעין מיד את המצבר.

במכשיר אל-פסק כמו גם בתאורת חירום הדבר מתבצע מייד עם חזרת מתח החשמל.

הדבר שונה בצעצועים, תאורה ניידת, אופניים חשמליים, וכו').

הרבה משתמשים "שוחכים" להטעין את המצבר לאחר שימוש, ורק לקראת השימוש הבא "נזכרים" לחבר את המצבר לטעינה.

מעבר לכך, ארך חיי המצבר נקבע על פי מספר משתנים שאחד מהם הינו עמק הפריקה של המצבר.

רוצה לומר, שאם פורקים את המצבר ל- 100% - => מתח של 10ץ5 וולט למצבר 12 וולט, מספר מחזורי החיים של המבר הינו כ- 200.

בפריקה ל- 50% מספר מחזורי החיים כפול, וכן הלאה.

מכאן שחיבור המצבר להטענה מיד לאחר השימוש יאריך את חייו.

כל ההקדמה הזו באה להסביר לך מדוע המצבר שהיה מותקן בקורקינט המקולקל, מן הסתם במצב פרוק, לא הצליח ל"התעורר".

אגב, סדרת המצברים שמשמשים למערכות אזעקה אינם מתאימים לשימוש בקורקינט או באל-פסק וזמן הגיבוי שלהם יהיה נמוך.

זרם ההטענה באל פסק שמיועד למצבר בן 5 א"ש הינו כ- 2 אמפר.

אני לא מכיר את המעגל החשמלי של האל -פסק ולכן איני יכול לתת תשובה חד משמעית האם הם מכילים מעגל הגבלת זרם.

לשם כך תאלץ להתקשר לאדוויס ולקבל פרטים.

חיבור של נגד טורי בערך של 10 אוהם יגרום לזרם טעינה מקסימאלי תיאורטי של 1.37 אמפר (מתח ההטענה הינו 13.7 וולט)

כאשר על הנגד להיות בהספק של 15 וואט על מנת שלא ישרף.

אגב, מתח ריקם (ללא עומס) של 12 וולט מייצג קיבול לערך של 50% מקיבול המצבר.

ועוד הבדל שבין מצברי רכב למצברים אטומים הנפוצים (יש מספר טכנולוגיות) הוא בכך שמצבר רכב נמדד בזרם המקסימאלי שהוא מסוגל לספק למספר שניות המשמש להתנעת הרכב בעוד שמצבר אטום אמור לשמש בין מספר דקות (אל-פסק) ועד לשעות (גיבוי למערכות תקשורת לדוגמא) ולכן קיבולו מוצג בא"ש.

צביקה (יבואן מצברים)

פורסם

לא זול יותר ופשוט להביא את מצבר-הרכב (החצי פרוק) לטעינה באיזה מוסך ?

פורסם
  • מחבר

לא זול יותר ופשוט להביא את מצבר-הרכב (החצי פרוק) לטעינה באיזה מוסך ?

ידידי היקר , מתי פעם אחרונה הרמת מצבר 65 AH?

זה מתכון בטוח לחטוף קילה......

פורסם

גם בשביל זה משלמים למוסכניק, כך שלא צריך להרים חצי גרם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים