עבור לתוכן

השוואת גרפיקה -סיבוב שלישי

Featured Replies

פורסם

למה כל הזמן צריך את הדיונים האלו ?

היום הPS3 וה360 מאוד דומים ויש יתרונות לפה ולכן

וההבדלים הזניחים בגרפיקה לא יעזרו ב"מלחמת הקונסולות"

יש דברים אחרים כמו משחקים בלעדיים לדוגמה וכו

פורסם

קרירין תיכנס לביקורת ותיראה את ההבדל. ה PS3 עובד עם AA גבוהה יותר (לפחות ככה זה ניראה) אבל התמונה שלו ממש גרועה בהשוואה לשל ה XBOX360, ממש עלוב :P

פורסם

לרוב המשחקים על ה-PS3 אין בכלל AA, בהשוואה למשחקים על ה-XBOX 360 שעובדים בדרך כלל עם 2xAA. הבעיה של ה-PS3 היא שחלק מהמשחקים שלו עובדים על רזולוציה נמוכה לעומת ה-XBOX 360 (לשם דוגמא ניתן לקחת את GTA 4 שעובד על רזולוציה של 640P בלי AA על ה-PS3) וכאשר מבצעים UPSCALING לרזולוציה של 720P מאבדים מאיכות התמונה. GTA 4 על ה-XBOX 360 עובד ברזולוציה טבעית של 720P ולא צריך לבצע שום אינטרפולציה ולכן הוא גם נראה יותר טוב על ה-XBOX 360 לעומת ה-PS3.

הבעיה הכי גדולה כנראה של ה-PS3 היא שמפתחים עדיין לא למדו לעבוד איתו בצורה יעילה מכיוון שמדובר בארכיקטורה חדשה עבורם (לכמה אנשים באמת יצא לעבוד על פיתוח משחק או תוכנה למעבד עם 8 ליבות?) אך ככל שהזמן עובר רואים שהפיתוח נהפך ליעיל יותר.

דרך אגב, חלק מהמשחקים עברו פיתוח קצר יותר וזאת אחרי שהמפתחים/המפיצים שלהם ראו שהם הצליחו על פלטפורמה מסויימת והחליטו להכות על הברזל החם ולייבא אותם לפלטפורמה אחרת. ניתן לראות זאת בבירור ב-ORANGE BOX, שאחרי ההצלחה שלו על ה-PC וה-XBOX 360 החליטו להוציא אותו גם על ה-PS3 אך הפיתוח שלו היה יחסית נמהר וניתן לראות את התוצאות בשטח (קפיצות בפריימים ורנדור גרוע של חלק מהמשחק, אין שום סיבה שיהיה הבדל כל כך גדול בין הקונסולות כפי שניתן לראות בתמונת ההשוואה השלישית של המשחק במאמר של GAMESPOT).

פורסם

ORANGE BOX מיושן גרפית גם אם זה היה פורט טוב לPS3 והוא לא

נתנו לEA לעשות את הפורט כי המפתחת שלו כרגע רק בעסקי הPC וה360

יתר הדברים זה יותר בגלל שה360 יצא שנה לפני ובגלל שיותר קל לפתח לו

מבחינת כוח גרפי הקונסולות מאוד דומות ורואים שהPS3 משתפר שהזמן עובר מבחינה גרפית

פורסם

האמת היא שאני ממש מסכים עם קרירין כבר בקטע הזה.

למי איכפת!

פורסם

בדיוק, מספיק כבר עם השוואות הגראפיקה. מבחינתי העיקר שהמשחק יהיה מהנה ויעבוד כמו שצריך (עדיף ללא קפיצות פריימים).

אם כל התנאים הנ"ל מתקיימים בעצם מה שבסופו של דבר מה שבאמת צריך להיות אכפת כשקונים אחת מהקונסולות זה:

1. המשחקים.

2. המחיר.

3. יכולות מולטימדיה (לא לכולם).

הבדלי הגראפיקה בין המכשירים באמת לא מה שאמור לגרום לאנשים לבחור אחת על פני השניה. (אלא אם כן אתם סופר זונות גראפיקה ששמים לב לכל פריים לא במקום)

פורסם

זה כזה לא מעניין שזה מדהים

פורסם

ככה זה שהוויכוח על גרפיקה בקונסולות די דומות מבחינה גרפית ולא על משחקים

פורסם

ואגב, מהסתכלות בתמונה הראשונה בלינק של Assasin's Creed אני יכול לראות שהם לא משתמשים ב FULL RGB

פורסם

ככה זה שהוויכוח על גרפיקה בקונסולות די דומות מבחינה גרפית ולא על משחקים

הם די דומות מבחינה גרפית כי במקביל לפיתוח לPS3 היא מפותחת לXBOX360 ככה שגם אם ידעו איך לנצח את הPS3 ולעשות בו גרפיקה יותר טובה יש תמגבלה של הXBOX360 שזה צריך להיות אותו משחק כמעט במדויק.

פורסם

הם די דומות מבחינה גרפית כי במקביל לפיתוח לPS3 היא מפותחת לXBOX360 ככה שגם אם ידעו איך לנצח את הPS3 ולעשות בו גרפיקה יותר טובה יש תמגבלה של הXBOX360 שזה צריך להיות אותו משחק כמעט במדויק.

אתה מדבר על משחקים שיוצאים לשתי הקונסולות. אבל גם זה לא ממש מדויק כי בכל מקרה הם מתכנתים הרבה מהמשחק מחדש בשביל כל קונסולה בנפרד.

אגב לפי מה שהבנתי רוב המשחקים שיצאו לשתי הקונסולות הפיתוח העיקרי היה לX360 שאחר כך תורגם לPS3 מה שלא בהכרח אומר שהגרסא של הPS3 יותר גרועה אבל פשוט אני משער שיש יותר השקעה בפרטים הקטנים בקונסולה המרכזית שאליה מפתחים.

כמו כן ניתן לראות שמשחקים שפותחו בלעדית רק לPS3 נראים פשוט ברמה אחרת ממשחקים שפותחו במקביל לשתי הקונסולות. (לדוג' ראצ'ט, וגם שמעתי שUNCHARTED נראה ממש מושקע)

כמובן שאותו הדבר לגבי הבלעדיים של ה360.

בקיצור ניתן להגיע למסקנה שבסופו של דבר הגראפיקה של הPS3 לא יורדת מהגראפיקה של XBOX360 (מבחינת יכולת נטו).

פורסם

אני חושב שכל משחק לגופו

אבל בסך הכל לשתי הקונסולות יש 512 מגה זיכרון למעבד ולכרטיס הגרפי (כן אני יודע ב360 זה גמיש יותר)

כרטיסי המסך עצמם קרובים ביכולות

במעבד לPS3 יש היתרון תאורטי אבל אני לא חושב שהמעבד של ה360 באמת מגביל אותו

ככה שכנראה אין לזה חשיבות גדולה

בכל מקרה כל עוד מפתחים משתמשים במנועי גרפיקה מוליטפלטפורם כמו המנוע של אנריל לדוגמה

אני לא חושב שמפתחים ינצלו את הקונסולות האלו לגמרי מבחינה גרפית

רק משחקים בלעדיים באמת יכולים לעשות את זה ואין הרבה כאלו ב360\PC

פורסם

דעתי לפחות בקשר לPS3 :

ברגע שילמדו לפתח אליה משחקים וידעו לנצל את היכולות של הקונסולה ויהיו כותרים שינצלו לפחות 90 אחוז מהיכולות כי לXBOX כבר יש כאלה כותרים לפי מה שקראתי, נוכל להיווכח שהPS3 יותר חזקה מהסיבה הפשוטה שהדיסקים של הPS3 יכולים להכיל יותר מקום והמשחק יכול להיות יותר טוב, נוסיף לזה שהקונסולה מבחינת חמורה יותר חזקה גם.

בכל מקרה משחק אמור להיות יותר טוב כאשר הוא על 40G מאשר 8G מכל בחינה.

פורסם
  • מחבר

וגם שמעתי שUNCHARTED נראה ממש מושקע

לא נעים לבאס אבל שיחקתי אנצ'רטד על פלסמה 62 אינצ' בו נגיד ככה הטקסורות לא היה יותר טובות מהאלו 3 על הטלויזיה המאפנה שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים