עבור לתוכן

מתלבט בין מסך 28" HANNS-G לבין מסך DELL 2408WFP

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז יש פה התבלטות רצינית...

הHANNS-G שהוא 28 אינץ בעל פאנל TN עולה 2500 בערך ועם תוספת של 450 שקל למכשיר LCD TV BOX כזה שנותן את כל החיבורים הדרושים כדי לחבר ממיר YES שזה מה שאני רוצה כדי לראות טלויזיה ויש את האפשרות השניה שהיא DELL בגודל 24" עם כל החיבורים הדרושים מהקופסא.....

אני מתלבט אם שווה לאבד 4 אינץ אבל להרוויח איכות תצוגה ואם זה יספק אותי למשחקים שזה התפקיד העיקרי וגם טלויזיה כמובן....

תודה לעוזרים !

פורסם

זה מאוד תלוי בשימושים וההעדפות האישיות שלך שלא בטוח שאתה סגור עליהם 100 אחוז (אין כמו נסיון בריא בשביל לגבש דעה כזו).

אתה צריך לקטלג טוב טוב את ההעדפות שלך והשימושים שלך, לקטלג אילו דברים יותר קריטיים לך ואילו פחות.

אני יכול להגיד לך שבכל בחירה יהיו לך פשרות ואין שום בחירה שתהיה מרוצה ממנה 100% במקרה הזה. אני אגיד בכלליות שלדעתי הסיבה היחידה לבחור בHANNSG (במקרה שלך שאתה רוצה גם לקנות TV בוקס) היא אם אתה רוצה גודל תצוגה גדול משמעותית (שאם היא רלוונטית זו סיבה קריטית שאין לזלזל בה) ואולי קצת לחסוך בכסף. וכהערת שוליים אפשר לציין שהDELL24 לא ממש מושלם למה שהוא מנסה לתת (כמו 99 אחוז מהמסכים היום) והפיתרון הראשון שהצעת יכול לשמש כמה שנים עד שתתקבל תמורה טובה יותר לכסף והטכנולוגייה תשתפר משמעותית. וכשאני אומר לא מושלם אני מתכוון שהאיכות הרבה יותר טובה אבל היא עדיין לא קרובה ללהיות מושלמת או חסרת דפקטים, טכנולוגיית LCD היא לא להיט וזו טכנולוגייה שלקחה אותנו צעד אחד קדימה ביחד עם צעד אחד אחורה לכן כשקונים עם תחושה של אקסטרה השקעה צריך להבין שעדיין קונים משהו מוגבל טכנולוגית ולא נקי מפגמים ובעיות.

אם אין סיבה רצינית לגודל גדול במיוחד (במכשיר אחד ולא בשני מסכים נפרדים) אז אין ספק שעדיף להשקיע עוד 15% מסכום הקנייה ולקחת את הדל. חיסרון נוסף של הDELL מול הפיתרון שהצעת הוא שידורי הטלווזיה, הLCD TV BOX יעבד לך את הוידאו ויספק לך מצבי מתיחה חכמים שונים כולל מצבי פיקסל מפניג שונים ולמעשה ייתן לך חוויה מלאה של טלווזיה. כניסת הוידאו בDELL הן "טיפשות", אין לו מעבד עיבוד וידאו כמו שיש בטלווזיות LCD ובTV-BOX, ומצבי התאמת התמונה שלו בסיסיים ביותר.

באותו נושא אציין שבHANNSG אין כפתור פיזי להעברת מקור התמונה וצריך להיכנס לתפריט.

אפשר להמשיך לדון עוד רבות בהבדלים של היישומים השונים למטרות שלך אבל אלו הם דברי הבסיס שמהם מתחילים (יש כמובן את העניין של הבדלים בין TN ל SPVA שאני מניח שאתה מודע כבר אליהם כי זה נחרש פה רבות). אני רק אציין שאם אתה רוצה גודל תמונה בשביל להנות מסרטי קולנוע או סדרות אין לזה תחליף, ולדעתי גודל תצוגה (עד גבול מסויים) משפר רבות את החוויה הקולנועית והHANNSG מספק נתון זה במחיר זול מאוד ולפי הביקורות השונות של אנשים ברשת הוא נחמד מאוד בכל שאר השימושים ולא מדובר במשהו תת רמה, רבים מהכותבים מאוד מרוצים מהתמונה שלו ומהמסך בכלליות (החברה הזו נחשבת מאוד חביבה בתחום המסכים הזולים בארה"ב, תחום שבעיקר כולל מסכי מדבקה שנחשבים גרועים). גם קראתי על מספר אנשים שהחליפו ממסך הDELL 2407WFP או גירסאות ישנות יותר שלו ל HANNS 28 והיו מאוד מרוצים (כמובן היו מודעים לחסרונות) מה שמעיד על זה שלכל אחד העדפות שונות, וגודל התצוגה זה דבר מאוד קריטי לאנשים מסויימים והם מוכנים להקריב דברים אחרים בשבילו.

אני מעלה לך תמונות בתקווה שיעזרו לך,

הראשונה מראה את ההבדל הגדול בשטח התצוגה בין 24 ל 27.5 (דגם ישן יותר של הדל מול ההאנס ג'י),

השנייה מראה משהו מעניין, את ה27.5 (הHANNSG) מול טלוויזית 37, לידה הוא נראה ממש פצפון, מה שמסביר עד כמה 24 הוא עוד יותר קטן, מה שאומר - בשביל חוויה בסרטים וסדרות, הגודל של כמעט 28 הוא עדיף משמעותית (בהנחה שרוצים מכשיר תצוגה אחד שישמש גם לעבודות מחשב).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת...

נראה לי שאני אלך על ה HANNS-G

חשבתי לקנות את ה COMPRO V300

י שלך הצעות יותר טובות עד 500 שקל ?

אני מתכוון ל LCD TV BOX

פורסם

אני חושב שהמקום הכי טוב לשאול זאת הוא בפורומים בדרום מזרח אסייה או ברוסייה, האנשים שם פשוט חולים על זה - משוגעים. פה בארץ זה לא ממש נפוץ למרות שאני חושב שזה רעיון גאוני להפוך כל מסך מחשב לטלווזיה בעזרת מכשיר פריק קטן וזול יחסית במקום לקנות עוד מכשיר טלווזיה בחדר שהוא לא סלון (ובעיקר כשהמחשב מחובר דרך הDVI). כנראה אנשים פשוט לא מודעים לזה וזה די הגיוני.

לא יצא לי לבדוק את המכשירים האלו אז אני לא יכול להגיד לך מי הכי טוב ומה החסרונות מול היתרונות כשמשווים אחד לשני. לדעתי, מהידע שיש לי הV300 הוא הקנייה הכדאית ביותר, הוא תומך בעיבוד וידאו ברזולוציית 16:10 יחסית גבוה (בין HDREADY ל FHD) דבר שאין אצל רוב המתחרים והחברה זוכה לביקורות טובות. יש את הV600 שלהם שנראה לי שיש לו איכות עיבוד וידאו קצת יותר טובה (אבל אם אני לא טועה הוא פחות טוב בחיבור XBOX360). יש את AVERMEDIA שהיא חברה מתחרה ויקרה יותר אבל אני לא בטוח שהם תומכים ברזולוצייה מאוד גבוה.

יש לך את השישי שבת לחשוב על הקנייה הזו אז אל תמהר להגיע להחלטות, אתה צריך להיות מודע לחסרונות של הHANNSG (בעיקר חסרונות של TN) דבר שיקל על הבחירה וההנאה בהמשך הדרך. עוד אני ממליץ זה לקרוא מה אחרים חושבים. בדיון השני על הHANSG הבאתי כמה לינקים מפורומים בחו"ל שם יש המון המון חוות דעת (וגם באתר של NEWEGG).

אני יכול להגיד לך שאני בעצמי עצרתי את עצמי מקניית DELL 2407WFP (כבר היה תכנון) כי הבנתי ששיפור רציני בחווית הצפייה של סרטים וסדרות זה לא יתן לי וזה לא שווה את המחיר הנתון שלו בשבילי (כרגע אני עובד עם 17 LCD מאוד איכותי ומסך 25 CRT לטלווזיה ופשוט נמאס לי לראות את שניהם על אותו שולחן).

פורסם
  • מחבר

כן אני בדיוק בסיטואציה כמו שלך....

זה משגע אותי אני פשוט לא יודע מה לעשות...

אני חושש שהדל 24" יהיה פשוט קטן בשביל טלויזיה...

פורסם

אני חושש שהדל 24" יהיה פשוט קטן בשביל טלויזיה...

אח, אח, איפה הימים שבהם לכולם היו טלוויזיות 21" ולאף אחד זה לא נראה קטן מידי?

כנראה באותו מקום שבו גם הימים שבהם מסך CRT 15" היה סביר ואף יותר מכך.

שאלה חשובה פה היא מרחק הצפיה. למרחק של 3-2 מטרים ה-24" הוא סבבה. למרחק של 10-5 מטרים, כבר לא זה. אבל זה גם עניין של הרגל. ברגע שמתרגלים לטלוויזיה בגודל מפוצץ, קשה לחזור.

פורסם

טלווזיה 21" מאז ומעולם זה היה קטן ומצ'וקמק לחוויה מסרטים, ספורט וסדרות קולנועיות, הצפייה בקולנוע היתה הברירה היחידה כדי לקבל קצת חוויה. זה השתנה מאז נכנסו המסכים הגדולים לסלון (איזור ה 40 אינטש בכל מיני טכנולוגיות) עם מרחק צפייה של 3-4 מטר. הם התחלו לתת קצת מההנאה.

אני מסכים שאם רואים חדשות או שאר שידורי טלווזיה 21 יכולה לעבוד יפה ובטח בשביל זה השקעה של אלפי שקלים נוספים יכולה להיות מוטלת בספק, אבל בכל השאר אין ספק שהגודל עושה פה פלאים להנאה.

בעולם המסך הרחב, מסך LCD 24 אינטש נותן בערך מה שנותןמסך 25 CRT כשמציגים מסך רחב עליו, אני כבר הרבה זמן עובד עם מסך כזה לטלווזיה וסרטים ותאמין לי - זה לא זה. - וגם בלי שעבדתי עם מסך גדול יותר באותו חדר "ולא יכולתי ללכת אחורה".

אני מסכים שDELL 24 זה לא גרוע או בעייתי ובהחלט מהנה (הרי בכל זאת שקלתי את זה) אבל אם המטרה היא חוויה מסרטים וסדרות - אז ההשקעה הגבוה פה יכולה להיות בעיתית, חבל לזגזג ולשכנע את עצמך שמשהו הוא טוב למטרה שלך כי אתה מאוד רוצה אותו.

אני יכול להגיד לך שבפורום של האתר הום טיאתר יש אנשים שטוענים שלמרחק כזה (2.7) מסך 32 אינטש קטן מדי, אז לשים 24 זה בהשוואה לראות סידרה עם IPOD רגיל מול צפייה בנגן PMP.

דרך אגב - לפי בדיקות מקצועיות של מומחי הקולנוע וטלווזיה (יש גרף נפוץ ומתוסבך שמסתובב ברשת), הגודל המתאים בשידורי SD למרחק צפייה של 2.7 הוא בדיוק 32 אינטש. אם מדובר בHD אז למרחק כזה מתאים גם מסך גדול יותר. 24 נמצא יותר מדי רחוק בסקאלה הזו.

והנה SETUP קטן שהכנתי באתר שמשווה גודלי מסכים שונים לפי בקשתך, הכנסתי את כל הגדלים המדוברים כאן, כולל טלווזיה 25 CRT (אחרי הפחתת אינטש וקצת בגלל אופי התצוגה של CRT). ניתן לראות שבהשוואה ל 32 המומלץ למרחק כזה, ה24 נראה קצת מינימליסטי.

ניתן ללחוץ על הכפתורים למעלה ולקבל תמונות ביחסי הקולנוע השונים לשם המחשה.

http://tvcalculator.com/index.html?94b8eb01b3a5aef0b683427ca494adfc

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

אבל אני עדיין בבילבול רציני אני פשוט מפחד שאני אלך על ה HANNS-G ואני אתבאס מהאיכות ויגיד לעצמי למה לא קניתי את הדל...

פורסם

אני ממש מבין אותך.

כמו שציינתי, תיעזר בעובדה ששום אופצייה כרגע ממה שהצעת לא תתן לך הנאה של 100 אחוז ממה שאתה רוצה. אתה צריך לחפור טוב טוב על ההעדפות שלך ולהכיר את עצמך כמה שיותר בקטע הזה.

מה שאתה בעיקרון רוצה לצורך העניין זה למשל המסך DELL 2707WFP שעולה הכי זול 5000 ש"ח ביבוא אפור בחנות אחת, ובאחרות באיזור 5500-5700. המחיר הזה יקר מדי ולדעתי לא משתלם. תוכל לקנות טלווזיה 32 ועוד מסך נחמד ולהנות הרבה יותר על חשבון זה שאתה מקריב את העובדה שאתה הולך להסתבך עם שני מסכים בחדר, וכאן כמו שציינתי - זה תלוי בהעדפות שלך.

אם אני מנתח אותך נכון - אתה ממש רוצה תצוגה גדולה בשביל להנות מסרטים וסדרות , על זה אין וויכוח. הבעייה כנראה שאתה לא בטוח עד כמה חשובה לך האיכות ועד כמה שווה לך ההבדל בין פאנל SPVA עם מסך די טוב (אבל לא מעולה) מול פאנל TN סביר ונחמד שכדאי לך להקריב את הגודל. תשב חזק על כמה חשוב לך מה שהיזכרתי לגבי האיכות ואולי זה יקל לך על הבחירה.

דבר נוסף שכדאי לעשות הוא לחפש את המסך הזה בתצוגה (מה שלרוב לא יציג אותו בצורה אופטימלית כי נדרשים כיולים שלוקחים זמן והרבה נסיונות לפי ההעדפות של כל משתמש) או אולי תגלה שאתה שכן של סיימון מהפורום שקנה את המסך ואם תבקש יפה אולי הוא יסכים להציג לך אותו בביתו לזמן קצר להתרשמות.

אני חושב שכדאי שתמשיך לקרוא תגובות משתמשים בפורומים בחו"ל. בארה"ב הוא נמכר כמו לחמניות - ובחודשים הראשונים המפעל לא עמד בביקושים.

פורסם
  • מחבר

כן קלטת אותי בדיוק...

היה לי SAMSUNG 940BW שזה מסך 19" רחב בעל פאנל TN

ולהגיד את האמת אחרי שינויים קטנים של בהירות הייתי מאוד מרוצה מהמסך...

שזה עוד סיבה שאומרת לי בכל זאת ללכת על המסך של hanns-g.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים