עבור לתוכן

מסך חדש, שלא מתנהג כמו שצריך - תדר רענון, רזולוציה - למה ?

Featured Replies

פורסם

קודם כל סליחה על הכפילות, הדבקתי את ההודעה בפורום מסכים ותצוגות, והבנתי שצריך להעביר אותה לכאן, אז הנה הודעתי :

ברשותי מסך 19 אינטש של LG, דגם FLATRON F900B חדש, קניתי אותו לפני פחות מחודש דרך חנות באינטרנט

(PCHARDWARE.co.il)

וכרטיס מסך S3 ViRGE DX/GX עם 4 מגה זכרון (- PCI, לא AGP - אין לי AGP על הלוח אם)

דגם הכרטיס : DAC Type S3 SDAC

יש לי בנוסף כרטיס תלת מימד ישן, 3DFX VOODOO 2.

המסך חדש, קניתי אותו ממש לא מזמן אחרי סקר מקיף של סוגי מסכים.

אך למרות זאת תדר הרענון שהוא נותן לי הוא 60 הרץ, אם אני מעלה אותו למקסימום שרשום שאפשר

שזה 75 הרץ , אז המחשב מאט את פעולתו, ונגני הסרטים למיניהם לא נותנים לי תמונה, רק סאונד.

כך שאני נאלץ להישאר בתדר 60 הרץ.

בנוסף, הרזולוציה המקסימלית שאני יכול להגיע אליה היא 1280 על 1025, כאשר ידוע לי שהמסך שקניתי מסוגל ליותר מזה

(עד 1200X1600) וכאשר הוא ברזולוציה המקסימלית שלו, הוא מוריד את עומק הצבע מ 24 ל 16 ביט.

ברצוני לנצל את מלוא יכולות המסך שלי, תדר רענון מקסימלי, ורזולוציה מקסימלית (בשביל זה קניתי אותו) עם עומק צבע איכותי.

(מכיוון שאני עוסק בגרפיקה ממוחשבת)

אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להגיע להישגים אלו.

אם מה שצריך לעשות הוא להחליף כרטיס מסך, ארצה לדעת אם אפשר, כמה צריך יהיה להשקיע בכרטיס מסך שיספק את צרכי

(שהם עבודה בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, פריהנד, 3Dstudio max, הצגת סרטים, ולפעמים גם משחקי תלת מימד כבדים..)

נתונים נוספים על המחשב שלי :

פנטיום 3, 550.

128 זכרון RAM, נראה לי שזה SDRAM (אני לא בטוח, כי לא אני קניתי את המחשב, הוא מהעבודה)

מערכת הפעלה WIN XP PRO.

נ.ב. האם ניתן לברר דרך WINDOWS איזה סוג זכרון יש לי, ואיזה לוח אם בדיוק, ולמצוא מידע נוסף על הרכיבים הפנימיים

של המחשב שלי ?

בתודה מראש, אריק .

פורסם

חד משמעית אתה צריך כרטיס מסך חדש.

הכרטיס לא מסוגל אפילו לעמוד ב 1024*768 ביותר מ 75 הרץ ו 16 ביט צבע.

הוודו 2 לא מועיל לך בדו מימד אז זה לא רלוונטי.

הכי הרבה שעוד שווה להשקיע במחשב כזה זה GF4 TI4200 עם 64 מגה, אפשר למצוא בפחות מ 800 ש"ח אפילו.

זה לא יפצה על זה שהוא איטי באופן כללי, אבל יהיה שיפור עצום ב 3D STUDIO ומשחקים (על פוטושופ זה לא משפיע).

פורסם
  • מחבר

מצאתי Geforce4 64Mb MX440 SDRAM , הנה המפרט שלו :

http://www.d-d.co.il/product.asp?cat2cat1id=25&Cat2ID=21&pid=sc005

האם לזה התכוונת ?

מה ההבדלים בעצם בין MX440 שמצאתי ל TI4200 שאמרת ? (מלבד הבדל די משמעותי בשבילי במחיר..)

אני קצת לחוץ כספית, אבל אני מאמין שבחצי שנה הקרובה אני אשדרג לוח אם , מעבד וזכרון.

אני שוקל האם בינתיים להשאר עם הכ.מסך שלי, ולהחליף אותו בשדרוג, או לקנות עכשיו משהו זמני שגם ככה אחליף ל AGP כשיהיה לי לוח אם מתאים.

אז אם הכרטיס שמצאתי או שאני אמצא כרטיס אחר בטווח מחירים של עד 300 שקלים, שיתאים לצרכים שלי, אני דווקא חושב שאקנה זמני.

אחרי הכל חצי שנה זה הרבה זמן לשבת מול 60 הרץ, העיניים מתחילות לדמוע .. :'(

פורסם

ל GF4 MX אין תמיכה ב DX8, יש לו זיכרון איטי יותר ב 25% ויש לו רק חצי מהפייפליינים של ה GF4 TI 4200.

מצד שני הוא כמה מאות פעמים חזק יותר ממה שיש לך עכשיו אז זה יהיה מאוד מורגש ובסה"כ שווה את ה 300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה על העזרה והתשובות המהירות.

אני מאוד קרוב לרכישת ה MX, הוא אמנם לא תומך ב DIRECTX8 , אבל אני חושב שאני אסתדר איתו, הוא יצליח לעמוד במשימות תלת מימד שמביישות את ה וודו2 שלי.

השיקולים שלי לקניה של כ.מסך חדש הם שיתאים ללוח שלי - PCI, שיהיה זול, שיתן לי תמיכה ביכולות המקסימליות של המסך שלי, לעבודה שוטפת (שזה אומר פוטושופ, אינטרנט, קריאה, תכנות ומצבים שמצריכים בהייה אינסופית בצג...)

אם אני קונה את הכרטיס הזה, (MX) , הוא אכן ייתן לי רזולוציה מקסימלית אפשרית לפי המפרט שלו, ואני מאמין שהוא גם ייתן לי להגיע למקסימום REFRESH RATE של המסך (80 הרץ), נכון ?

ואני שוקל להוסיף גם זכרון SDRAM, הבנתי שלפנטיום 3 מתאים רק SDRAM... אז אני חושב לקנות 128 MB, הבעיה היחידה שנותרה, היא שאינני יודע את המהירות בהרצים של ה SDRAM שמותקן אצלי במחשב, האם קיימת דרך לברר זאת ?

פורסם

פיספסתי את העובדה שאין לך סלוט AGP.

מה גורם לך לחשוב שהכרטיס הזה הוא PCI ?

מה שרשום שם זה רק העתקה מהיכולות של הצ'יפ שנלקח מאיזה מסמך של NVIDIA.

זה בכלל לא פשוט להשיג בימינו כרטיס מסך PCI נורמלי.

זיכרון תקח 133 מה"ז, מקסימום הוא יעבוד ב 100.

אבל לא בטוח שהלוח שלך מסוגל להכיר בזיכרונות בצפיפות המקובלת היום, רוב הסיכויים שהוא מוגבל לצ'יפים של 16 מגה ומה שמוכרים היום זה 32 מגה.

פורסם
  • מחבר

Bus Standard:AGP 2X/4X or PCI

זה לא אומר שהוא יכול לשבת על PCI ?

האמת, אני לא בטוח בכלל, אני צריך לפתוח את המחשב ולבדוק, לפי מאפייני מערכת שה XP נותן לי, אז אין לי AGP

איך אני מזהה פיזית AGP...? אני לא סגור על עצמי

מצטער על הבלבול, אני לא כ"כ מאופס היום, מחר אני אפתח את המחשב ואנסה לבדוק את כל הרכיבים הרלוונטיים ולרשום מה בדיוק יש לי.

למה קשה כ"כ להשיג כרטיס מסך ל PCI ? האם זו טכנולוגיה עד כדי כך ישנה ?

(זה הדגש בפוסט הראשון שלי, כרטיס שישב על PCI..)

בד"כ על לוחות של פנטיום 3 צריך להיות AGP ? אם כך אז נראה לי שאני סתם פסימי, אני אבדוק מחר כפי שציינתי.

פורסם

PCI ו AGP הם פיזית שונים, לא יכול להיות כרטיס שנכנס לשני סוגי הסלוטים.

ה GF4 MX440 עצמו יכול להיות PCI או AGP, אבל כרטיס חייב להיות או זה או זה ולא סביר שתמצא PCI בלי לחפש הרבה זמן וזה יעלה לפחות פי שניים מ AGP. הסיבה היא שכרטיסי PCI לא בשימוש סדיר כבר מעל 5 שנים.

סלוט AGP הוא ברוב המקרים חום, הוא נמצא מעל כל הסלוטים של ה PCI וקטן מהם.

פורסם

יש לך פנטיום 3!!!!

אין סיכוי שאין לך חריץ AGP על לוח האם!!!

אפילו לוחות אם שמתאימות רק לפנטיום 2 יש להם חריץ AGP!! תבדוק טוב!!!!! אני די בטוח שיש לך חריץ AGP!!

זה בצבע חום בדרך כלל, מיקומו מעל כל חריצי הPCI (הוא החריץ הראשון).

תבדוק טוב!!!! שוב אני אומר שאני בטוח ב99% שיש לך חריץ AGP על לוח האם!!

וכן, אתה חייב להחליף כרטיס מסך דחוף!! בגלל זה אתה לא יכול להעלות את הרזולוצייה, הרצים ועומק הצבע.

אגב, ה GF4MX440 שווה כל שקל!!, הוא אמור לעלות בסביבות ה300ש"ח.

עריכה: ממתי מסך 19 אינץ תומך עד 75 הרץ????

אני גם די בטוח שהמסך הזה יכול להגיע גם ל100הרץ ולרוזולוציה מינימאלית של 1600x1200!!!

אגב, לי יש מסך 15' והוא מגיע ל85הרץ ברוזולוציה של 1024x768 והרוזולוציה המקסימלית שלו זה 1280x1024 (ב60Hz)

וזה רק 15 אינץ...משנת 96.

פורסם

לא בלחץ חבר...

היו לוחות ל PIII בלי AGP, כמובן שהם היו הלוחות הזולים והגרועים ביותר שניתן היה להעלות על הדעת, אבל נמכרו הרבה מהם.

פורסם

לא בלחץ חבר...

היו לוחות ל PIII בלי AGP, כמובן שהם היו הלוחות הזולים והגרועים ביותר שניתן היה להעלות על הדעת, אבל נמכרו הרבה מהם.

מוזר אני בחיים לא ראיתי לוח שכזה...

בכל אופן, Kidney_Stone תבדוק טוב כי יש סיכוי טוב שיש לך חריץ AGP ולפי מה שאני יודע, לוח שתומך בP3, זה נדיר שאין עליו חריץ AGP.

פורסם

כל לוח מבוסס על i810 מגיע בלי AGP

וכמובן כל הלוחות המגעילים של PC CHIPS

כל מי שקנה מחשב ב 3000 ש"ח מהעיתון באותם ימים זה מה שהיה מקבל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז יש לי לוח אם : Aopen ax63 pro

ואכן יש עליו סלוט AGP קטן וחום, וגם כתוב עליו AGP בגדול על איזה צ'יפ.. :)

(1) הלוח שלי נחשב טוב (לזמנו, ובכלל) ?

(2) המליצו לי לקנות את ה MX 460, לא את ה 440, עכשיו, מה ההבדל, אם אני אקנה נגיד את ה 460 עם SDRAM או DDR ?

(3) האם זכרון כרטיס המסך יכול להיות DDR בזמן שזכרון המחשב הוא SDRAM למשל, או שאין קשר בין הדברים ואפשר ל"ערבב" ?

בקשר למסך שלי :

המסך שלי מאפשר ריפרש רייט מקסימלי 75 הרץ ברזולוציה 1600X1200 (אני חושב, לפי מה שכתוב במפרט הטכני שלו זה ככה - לינק :

http://www.pchardware.co.il/docs/pd-481786736.htm)

המקסימום בכלל הוא 100, אני מקווה שאפשר לקבל 100 הרץ ב 1024

לאט לאט אני מגבש החלטה (בעזרתכם האדיבה) ומתישהו השבוע אני בטח אקנה כרטיס מסך, באמת שנמאס לשבת ככה מול המסך 19 המעולה שלי ולקבל רבע ממה שהוא יכול לתת...

עריכה : הבנתי שהלוח אם שלי נחשב סבבה, תקנו אותי אם אני טועה, ו אפשר לשים עליו כרטיסי AGP עד 2X , אז זה בסדר, ה MX יסתדר איתו.

מצאתי ביקורת יחסית טובה (כאן באתר..) על הכרטיס הזה, ונראה לי שאני אלך על זה, אלא אם כן יש לכם המלצות אחרות.

הביקורת : http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=leadtek_mx440

(4) אנא הסבירו לי מה ההבדל בין ארבעת כרטיסי ה 440 הראשונים בעמוד הבא (לינק) , למה ההבדל במחיר הוא כזה משמעותי ? (לא מצאתי 460, אני אלך על 440 בינתיים)

http://www.pchardware.co.il/docs/pi376544821.htm

(5) שאלה נוספת : מה ההבדלים בין הגרסאות השונות (RETAIL, OEM.... וכו') ?

(6) כיום כשאני רואה סרטים (DIVX למשל..) על המסך, זה נסבל אם אין שום דבר אחר ברקע, וזה עדיין מקרטע מדי פעם, הכרטיס החדש יפתור לי את הבעיה הזאת נכון ? זה מאוד חשוב לי. (כשהמחשב עמוס הסרטים מקרטעים מאוד)

אודה מאוד לבעלי הסבלנות שיוכלו לענות על שאלותי ::)...

אריק.

פורסם

הלוח לא משהו, אבל מספיק טוב בינתיים.

אל תקנה MX460, במחיר שלו אפשר לקנות כבר משהו יותר טוב מבית ATI.

בדף שנתת שני הכרטיסים הראשונים זהים אבל השני פשוט מגיע בקופסא מהודרת, לא שווה 50 ש"ח.

השלישי מהיר משניהם מבחינת תדרי שעון אבל הוא מגיע עם AGP X8 וזה עלול לא לאהוב את הלוח שלך, חוץ מזה שהמחיר לש משתלם ביחס לשניים הראשונים.

הכרטיס יוריד משמעותית את העומס מהמעבד בזמן הצגה של סרטים כי יש לו overlay בחומרה ולא נדרש מהמעבד לשלוח את התמונה למסך ישירות.

פורסם

לי היה את הכרטיסים האלה ותאמין לי זה כדאי

ימים שחורים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים