עבור לתוכן

מעבדים איך מייצרים אותם??

Featured Replies

פורסם

אני בן 17 ולא קרה לכם שעצרתם וחשבתם איך לעזעזל מייצרים את כל הטכנולוגיה הזאת? איך בונים פלאפון? איך בונים מעבד? איך בונים כל דבר שאני משתמשים בו היום???

אני מאוד סקרן בנושא ורוצה ללמוד את הנושא בעתיד אבל אני לא יודע לאיזה תחום שייך השאלות שלי?

כל תשובה תתקבל בברכה ואם מישהו יכול להפנות אותי למישהו שמבין גם יעזור :).

נ.ב אני חדש פה אז שלום לכולם!!

פורסם

שאבא מעבד ואמא מעבד אוהבים אחד את השני......

---

בכל מקרה כל מכשיר מורכב בערך מאותם דברים

מעבד בשביל חישובים מתמטיים/פעולות רגילות

זיכרון בשביל שמירת מידע

ולוח אם שמחבר בין הכל

רוצה לדעת איך עושים את הכל? הדרך הכי פשוטה זה לפתוח וויקיפדיה על כל אחד בשביל ההתחלה

פורסם

TheReaper תשובה מיותרת

קודם כל ברוך הבא eyal_hizmi

קישור לאתר מעולה שמסביר על כמעט כל דבר כיצד הוא עובד...

http://www.howstuffworks.com/

:xyxthumbs:

פורסם

קשה לי להאמין שישהו יוכל לענות לך בבירור על כזה דבר... צריך להיות הנדסאי מעבדים או משהו בסגנון בשביל לדעת.... הרבה אלקטרוניקה ננוטכנולוגיה, כימיה מולקולרית ודברים כאלה...

[בקטע של ייצור מעבדים הכוונה] THE REAPER די ענה לך על מערכות אלקטרוניות באופן כללי...

פורסם

TheReaper תשובה מיותרת

קודם כל ברוך הבא eyal_hizmi

קישור לאתר מעולה שמסביר על כמעט כל דבר כיצד הוא עובד...

http://www.howstuffworks.com/

:xyxthumbs:

תחליף את האתר שנתת בוויקיפדיה וקיבלת בדיוק אותה תשובה... תהיה החלטי

פורסם

הרבה חול וידע.....

ייצור פיזי של מעבד (לא תיכנון) כולל הרבה שלבים שכרוכים בהמון ידע בפיזיקה, חומרים וכימיה (ועוד כמה וכמה נספחים לא קטנים)

בצורה הפשוטה ביותר - לוקחים מוליך למחצה (סיליקון) מסוג P ועליו מתחילים בטכניקות שונות ומשונות (איכול, הארה, גידול ועוד) לבנות שכבות נוספות (תלוי ברכיב, ביצור ובתכנון אבל יכול גם להגיע ל9 שכבות) של סיליקון מסוג N או P ברמות שונות של ריכוזים, בנוסף לשכבות של מתכות באמצע לחיבוריות ולבסוף שכבת מגן (בדרך כלל זכוכית שגם היא סיליקון)

השכבות השונות יצורו את הטרנזיסטורים לפי התיכנון שהביא ליצור

את כול זה עושים על wafer גדול (למעבדים נהוג היום להשתמש ב300מ"מ קוטר, עד 2012 יעברו כנראה ל450מ"מ) שעליו מיוצרים המעבדים, משם חותכים כול מעבד (יש מספר מעבדים בכול wafer) ואורזים אותו בצורה שאתה מכיר

אם יש לך מעבד AMD חצי ישן (athlon XP) תוכל להוריד את גוף הקירור ולראות את הdie עצמו (בדגם הזה אני יודע שלא שמו את הפלטה ששכחתי את השם שלה, זאת ששומרת על המעבד)

כול מה שכתוב למעלה זה האטום שעל קצה המזלג....

בתכלס - זה לא מעניין, עדיף להתרכז בתיכנון ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים