עבור לתוכן

דרכון רומני

Featured Replies

פורסם

מישהו התנסה בהוצאה של דרכון רומני לאחרונה (אחרי מרץ 2007) ?

אני ממש לא יודע את השפה הרומנית ועד ינואר 2007 אלה היו הדרישות כי מאז שהם הצטרפו לאיחוד אולי חלו שינויים כאלו ואחרים...

בעיקרון הדרכון כבר פג תוקף מ-1995 ואני מעוניין "לחדש" אותו, כלומר להוציא חדש...

אשמח לעצות והכוונות...

תודה :)

פורסם

יכולות כיוס :hat:

פורסם

יכולות כיוס :hat:

זה בא בקופסא שאתה נולד

פורסם

אם יש לך כבר דרכון (ואפילו פג תוקף), זה ממש לא סיפור.

בהנחה כמובן שלא ויתרתם על האזרחות בזמן שיצאתם מרומניה.

בכל מקרה, זה עניין של כמה מאות שקלים (360 אם אני זוכר נכון), ו-2 ביקורים בשגרירות אם הכל הולך חלק.

1. בדוק שהשם הלועזי שלך בדרכון הישראלי זהה לחלוטין לאיות בדרכון הרומני. אם יש הבדל כלשהו, גש קודם כל למשרד הפנים ובקש שינוי.

אם ההבדל קטן, הם יעשו זאת במקום בעזרת חותמת, ובזה סגרת עניין.

2. קח תעודת לידה רומנית, דרכון רומני פג תוקף ודרכון ישראלי וגש לשגרירות ברח' אדם הכהן בת"א.

3. צריך גם תמונות בגודל מאוד ספציפי (לא זוכר איזה). אם תגש 2 דקות לרח' ארלוזורוב ותחצה את הכביש, יש שם קיוסק. יצלמו אותך שם בדיוק בגודל המתאים תמורת משהו כמו 25 ש"ח.

הם לא מדברים שם עברית, ואנגלית הם לא אוהבים, אז עדיף שתיקח איתך דובר רומנית אם אתה לא דובר.

אתה צריך גם לדעת פרטים כמו הכתובת האחרונה שלך ברומניה, ומספר פרטים מהתעודת לידה בד"כ.

הבא איתך צילום אחד של כל המסמכים.

בכלאופן, אתה נגש לשם לתור הימני הנוגע לדרכונים, ממלא טופס אחד לחידוש דרכון (יש להקפיד למלא אותו טוב!), הם יקחו מה שצריך + טופס + תמונות + כסף, ותקבל קבלה.

עם הקבלה + הדרכון פג התוקף אתה חוזר תוך 3 חודשים ומקבל דרכון רומני חדש ותקף.

כל מה שאמרתי למעלה נכון בהנחה שלא ויתרת על האזרחות כאשר יצאת מרומניה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה המושקעת !!!

דבר שני מדובר בבחורה שיצאה בתקופת צ'אוצ'סקו משם עבורה אני מברר את הכל (היא מעדיפה שאני אברר הכל).

היא היתה חייבת בזמנו לוותר על האזרחות הרומנית כדי להגיע לישראל, בעבר דיברתי עם עו"ד שאמר שאכן מדובר בעניין מורכב של איש קשר שיש להם ברומניה שדואג לבצע את הפעולות (אם זיכרוני אינו מטעני):

- ללכת למשרד הפנים ולשנות השם לשם המופיע בדרכון הישראלי (הרומנים מאוד לא אוהבים שיש לך 2 שמות שונים בדרכונים שונים).

- ללכת למשטרה בעיר ההולדת לקבלת תעודת יושר (תוקפה 3 חודשים נראה לי...) אלוהים יודע למה....

- את כל המסמכים ניתן להגיש לקונסול בישראל שישלח לרומניה ולאחר מס' חודשים יגיע הדרכון.

עוד אמר לי העו"ד שלמצוא את המסמכים עם השם יכול להיות מסובך אם נשרפו נניח או נאבדו בזמן המהומות בתקופת צ'אוצ'סקו, ולכן הוא לא הבטיח לי 100% הצלחה בהוצאת הדרכון.... והוא אמר גם שהשפה הרומנית הכרחית למי שרוצה להוציא הדרכון אבל אם אני עושה את זה דרכו אני לא אצטרך לדאוג לשפה הוא ידאג להכל תמורת 700$ מטעמים כלכליים וחוסר הבטחה להצלחה לא רציתי בזמנו. אני מוכן לשים גם 1000$ תמורת הבטחה של 100% הצלחה ע"י נתינת מקדמה ראשונית אבל הבנתי שאף עו"ד לא נותן הבטחות כאלו.

לאחרונה שמעתי שהם חוייבו לדבר בעברית ואפילו באנגלית ולשנות את היחס הדוחה שלהם (טריקת טלפונים למי שאינו דובר רומנית אסלית) עקב הכניסה לקריטריוני האיחוד. אולי כעת הם מוכנים להסרת ידיעת השפה הרומנית ואז ההליך יהיה חלק וקל יותר.

האם יש לך המלצות המשך ? :smile1:

פורסם

טוב, אז זה כבר ממש לא פשוט.

גם המשפחה שלי יצאה בתקופת צ'אושסקו - אבל לא ויתרנו על אזרחות.

היא צריכה עכשיו לתבוע את האזרחות שלה חזרה. איך ומה עושים - מצטער, אני לא יודע.

אני לא חושב שתמצא עורך דין ישר שיבטיח הצלחה ב-100%, כאשר יש הרבה גורמים שכלל לא תלויים בו.

בהצלחה בכלאופן.

פורסם
  • מחבר

מה עשיתם עד עכשיו ? והאם זה עזר ?

פורסם
  • מחבר

מה ההליכים שעד כה עשיתם לקבלת הדרכון ואיך הם עזרו \ לא עזרו בהנחה שאתה מעורה בנושא...

פורסם

מה ההליכים שעד כה עשיתם לקבלת הדרכון ואיך הם עזרו \ לא עזרו בהנחה שאתה מעורה בנושא...

כיוון שמעולם לא ויתרתי על האזרחות, התהליך שתיארתי בפניך קודם הוא התהליך שהתבצע.

פורסם
  • מחבר

1. בדוק שהשם הלועזי שלך בדרכון הישראלי זהה לחלוטין לאיות בדרכון הרומני. אם יש הבדל כלשהו, גש קודם כל למשרד הפנים ובקש שינוי.

אם ההבדל קטן, הם יעשו זאת במקום בעזרת חותמת, ובזה סגרת עניין.

אני רק לא הבנתי... איזה משרד פנים ? הרי המשרד הישראלי לא יכול לשנות את השם הרומני שלך.... ולא ממש אידיאלי לשנות שם את השם שלך הישראלי לשם הרומני...

פורסם

שים לב למה שכתבתי בהתחלה.

אם השם זהה, אבל יש הבדל קטן באיות הלועזי כפי שמופיע בדרכון, ניתן לבצע תיקון במשרד הפנים.

אם השם לחלוטין שונה, תצטרך להחליט היכן ואיך אתה משנה את השם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים