עבור לתוכן

ריסטרט פתאומי באמצע מחשק, הביוס לא מזהה את 2 הHDD SATA שלי.

Featured Replies

פורסם

ראשית אני רוצה לציין ששמתי לב לפוסטים האחרים שנוגעים בבעיות דומות אך לא מצאתי בהם תועלת.

במהלך משחק (C&C TB3) המחשב שלי החליט לאתחל את עצמו, ובמסך הBOOT הראשוני - איפה שהמחשב מזהה כל פעם איזה כוננים מותקנים וכמה זכרון מותקן - שמתי לב ל-2 שינויים:

הראשון, המחשב לא זיהה 2 מבין שלושת הכוננים הקשיחים שלי (הוא זיהה את כונן הIDE עם הווינדוס עליו, אך לא את שני כונני הSATA שלי).

השני: בשורה אחת אחרי מפרט הכוננים שהמחשב זיהה הופיע משו בסגנון cmos error - עוד משהו שאנ'לא זוכר. אוטומטית לחצתי על אנטר והמחשב עלה, כמובן בלי 2 הכוננים הנל. בוינדוס שמתי לב לדבר מה מוזר אחר - עושה רושם שהוא מזהה את הכונני הSATA שמחוברים לי למחשב ומאפשר לי לעשות SAFE REMOVAL וכדומה, אבל כאשר אני נכנס לHARDWARE MANAGER אני שם לב שליד השם שלהם יש את סימן השאלה הצהוב הזה, ויחד עם זאת רשום שהכונן פועל כראוי. כאשר ניסיתי לעדכן את הדרייברים וינדואוס אמר שזה בלתי אפשרי היות והוא לא מוצא את הדרייבר המתאים או משהו כזה.

דבר נוסף ששכחתי לציין - יחד עם העובדה שהביוס לא מזהה עכשיו את הכוננים, מיד אחריו מופיע NVIDIA RAID CONTROL MANAGER או משהו בסגנון יחד עם השמות של כונני הSATA שמחוברים למחשב.

לסיכום - לביוס לא אכפת שיש לי 2 כוננים מחוברים למחשב, מופיע לי משהו מוזר שקשור לRAID אחרי המסך הBOOT הראשון ווינאודוס מכיר בכוננים שמחוברים אך לא רוצה לעדכן או להתקין דרייברים. מוזר?

אה ואגב, כאשר אני מבטל את הRAID לATA באפשרויות של הביוס, נעלם המסך הRAID של NVIDIA ולווינדואס לא אכפת יותר מהכוננים (לא שם לב שהם מחוברים בכלל)

אשמח לכל פיסת עזרה,

תודה מראש

פורסם

נשמע כאילו סתם ההגדרות של בקר ה SATA השתנו, תנסה לאפס ביוס בתקווה שההגדרות שהיו לך קודם היו הסטוק (כמו שהלוח מגיע מהחנות).

במידה ולא, תצטרך לבחור בעצמך את מצב העבודה של הבקר ולהתאים אותו למה שהיה קודם ( לדוגמא IDE EMULATION ).

בנוסף, גם אם ההגדרה של הבקר כבר השתנתה, עדיין עדכון הדרייבר של הבקר צריך לפתור את הבעיה (אין מה לנסות לעדכן דרייבר להרדיסק, אלא לבקר SATA).

שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אני חושב שניסיתי לאפס את הביוס (נכנסתי לבקרת הQ-FLASH ושם עשיתי ריסטרט) אבל זה לא שינה שומדבר.

בנוגע לשאר העצות - איך אני עושה את זה? כלומר, לאן אני צריך להכנס בשביל להתאים את הבקר למה שהיה קודם או איך אני מעדכן את הדרייבר שלו?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ - זה די חשוב לי, רוב המידע הוא על ההארדיסקים שהמחשב לא מזהה.

פורסם

תיכנס לביוס ותעשה LOAD DEFAULT CONFOIGURATION .. ותראה אם הוא מזהה או לא

אם אתה מכבה ומדליק את המחשב , גם כן לא מצליח לזהות את שני הכוננים ?

יכול להיות שדרייבר הSATA נדפק או נמחק או לא יודע וצריך להתקין אותו שוב ??

אתה יודע מה.. תיכנס להתקנה של הוינדוס ותקיש בהתחלה איפה המסך הכחול שאומר לך למטה אתה רוצה להתקין RAID OR SATA PLEASE PRESS F6

שם אתה מעלה את הדרייבר של הSATA ומתקין מחדש ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים