פורסם 2008 במאי 1817 שנים תקופה ארוכה שאני מתכנן על מחשב חדש והחלטתי שבמחשב שלי ארכיב מערכת קירור מבוססת מים. ובכן התקופה הארוכה נגמרה וכעת כאשר רוב החלקים הגיעו אפשר להתחיל להרכיב הכל ביחד. למי שלא יודע הסטאקר של CM לא מתאים במיוחד לקירור מים, הגג של המארז לא שטוח ובגדול יש צורך בהרבה שינוים פיזיים בשביל להתקין את הכל. בקיצור היה צריך לקדוח כמה חורים(יש יגידו שאני משוגע שקדחתי במארז של 1500 ש"ח ). מפרט: Q9450 Striker II Formula 8gb OCZ Reaper 2X9800GTX 2X1tb WD HDD's Auzentech X-fi Prelude 7.1 Cooler Master Stacker 830 Nvidia Edition ובכן בו נעבור לתמונות: בתור התחלה היה צריך לקדוח בפלטה של הלוח אם בכדי להעביר את החוטים באופן מסודר, סידור החוטים הטוב ביותר הוא ללא חוטים . את החורים עשיתי עם מקדח כוס בגודל 3/4", מסור ג'קסו ושופין. כל הבלאגן עובר מאחור שימו לב לחור בתחתית מצד שמאל, זהו חור ל"חדר מכונות" שבו ימצאו המשאבות, החור כאמור נוער למטרת סידור חוטים. "חדר מכונות" בקידמת המארז. היה צורך לחורר את החלק העליון של המארז בכדי לאפשר מעבר ל Fill port's של המערכת קירור בדיוק בין המאורר לספק כוח. לאחר מכן פניתי ליצור חורים בגריל העליון ולהתקין על גביו את ה Fill port's עצמם. העבודה הנ"ל בוצעה עם דרמל. הרכבה ובדיקה בכדי להחליט כיצד לסדר את הצורב ומיכלי מים. רוב החומרה החשובה הגיעה .(כבר יש לי יותר מידי עותקים של COH ) הבלוקים ללוח האם(מוספטים, גשר צפוני ודרומי) והמעבד וכמובן שני הטרמוצילים. כל החומרה ביחד בבדיקה(איזה כיף זה כשיש מגש לוח אם נשלף). לאחר שהחומרה נבדקה ניגשתי למשימה הבאה, שטיפת הרדיאטורים(הרצת מים חמים במשך 40 דקות ע"פ היצרן). קודם כל יש להכין את הרדיאטורים ע"י התקנת הניפלים. ה"ריג" שקימבנתי בשביל השטיפה, שימו לב לפילטר שחשיבותו תתגלה עוד מעט. לאחר ניסוי וטעיה (תמיד להרכיב אבטחה על הניפלים) השטיפה החלה, החום המקסימלי שאליו הגיעו המים הוא 65 מעלות. הרדיאטור מקרוב. שימו לב כמה אבנים וזבל אחר הצטברו בפילטר בזמן השטיפה, אני שמח שזה לא בתוך הרדיאטורים שלי (הפילטר היה חדש לחלוטין). שימו לב לערפול שנוצר בצנרת עקב השימוש במים החמים לעומת צנרת זהה שלא עברה שימוש. לאחר השטיפה, השוואה בין רדיאטור "מורכב" ורדיאטור "עירום". החלטתי ללכת על תוסף למים הנקרא HydrX של Swiftech, בונוס שלו הוא הרגישות ל UV שאמורה בנוסף לכך שהיא נראית מגניבה גם לעזור בגילוי דליפות אם יש כאלו. הצנרת הראשונה שחיברתי בין המיכלים למשאבות(בכדי שלא יהיה מצב שמשאבה תורעב ממים ע"י לולאה). כעת הרכבתי את הרדיאטור האחורי ובוסף יצרתי מערך חורים שמטרתו יציאה וכניסה מסודרת של כל הצנרת מהמארז. כעת הכנות להתקנת הרדיאטור השני על הגג, שימו לב שבגלל שהגג אינו ישר יש צורך בשייבות. זהו, שני הרדיאטורים מצאו את מקומם במחשב(יותר נכון מחוץ למחשב). השלב הבא הוא הכנת החומרה לקירור מים. To be continued...
פורסם 2008 במאי 1817 שנים WOW, נראה מדהים.. מערכת קטלנית בכל קנה מידה יש לך. תתחדש, וכמובן תעדכן בתוצאות.
פורסם 2008 במאי 1917 שנים עבודה ממש מקצועית, יש לך זוג ידיים מעולות ומחשבה מכאנית מעולה, רואים את זה בבירור על פי המחשבה שלך והעבודה !!! ממש התלהבתי מהעבודה והביצוע הנקי כל כך ורמת הדיוק שלך, המשך כך.
פורסם 2008 במאי 1917 שנים ניראה מדהים איזה חמורה קטלנית בעיקר העבודה של עם הקירור מים הייתה חבל על הזמן מחכה לעדכן
פורסם 2008 במאי 1917 שנים ל Pure-Gold זה משאבות Swiftech MCP655 אם אני לא טועה והיכולת שלהם זה 1200ליטר/שעה
פורסם 2008 במאי 1917 שנים מחבר אכן מדובר על משאבות MCP655 של Swiftech הידועות גם בשם Laing D5. עדכון יומי: היום הרכבתי את הבלוקים השונים על החומרה. בסה"כ מדובר על 7 בלוקים בשני לולאות מנותקות אחת מן השניה. וכעת לתמונות. רגע לפני, הלוח וכל הבלוקים שיורכבו עליו. ניתן לראות שאסוס הלכו על קירור רציני למדי, חבל שהוא פאסיבי ולא מספק את הסחורה בגרוש עם טמפ' מעבר ל 70 מעלות במנוחה. ה Apooge GTX מרשים במיוחד, הגימור מצוין וההרכבה קלה מאוד (בייחוד אם הלוח לא מורכב במארז). הבלוק של המעבד הותקן בהצלחה. לאחר מאבק ממושך עם הלוח הצלחתי לפרק את הגוף המקורי של אסוס אשר לא סס להיפרד מהלוח. מה זה? אסוס השתמשו בשני סוגי משחות שונות? ממש לא מקצועי(שימו לב שהאפור איננו פד טרמי). לאחר מספר דקות ושימוש בכמות נדיבה של Arctic Clean הציפים השונים נוקו בהצלחה והמתינו לבלוקים. Success, הבלוקים הורכבו בהצלחה. לא נתקלתי בבעיה מיוחדת וסה"כ ההרכבה הייתה מהנה. הלוח הותקן במארז וכל החוטים חוברו, נראה שכל התכנונים והחיתוכים השתלמו. עכשיו הגיע תורם של הכרטיסי מסך, עד עכשיו קשה לי להאמין כמה כרטיסים האלה ארוכים. ה 9800GTX ברקע הבלוק שעתיד להיות מורכב על הכרטיס. חיש מהר פורק הגוף סטוק של נבידיה. XFX ממש התפרעו עם המשחה הטרמית. לאחר הרבה טיפות של Arctic Clean הכרטיס סוף סוף נקי ומבריק. הבלוק הורכב בהצלחה(קחו בחשבון שביצעתי את כל הפעולות הנ"ל פעמיים). שני הכרטיסים מורכבים במארז, פתאום יש מקום לנשום. הבלוקים זמינים עם כיסוי מבוסס אקריל או פלסטיק אסאטל שחור, אני בחרתי בגירסת האקריל. בנוסף קדחתי כניסה (בסמוך לספק כוח) לחוטי חשמל של המאוררים היושבים על רדיאטורים. מחר הרכבת הצנרת ומילוי המערכת בפעם הראשונה. To be continued...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.