עבור לתוכן

קירור נטו - NZXT ALPHA או ANTEC SONATA III?

Featured Replies

פורסם

איזה מהמארזים מקרר טוב יותר?

ANTEC SONATA III + ספק שמגיע איתו + מאוורר נוסף מקדימה חוץ מהאחורי שבא עם המארז.

או

NZXT ALPHA + ספק CORSAIR 450VXEU עם שני המאווררים (אחורה וצד) שמגיעים איתו.

איזה מהם עדיף מבחינת קירור נטו?

פורסם

ברשותי NZXT ALPHA וגוף-קרור למעבד TT MINI-TYPHOON והטמפרטורות שלי טובות מאוד אני לא יודע לגבי ה-ANTEC אני מיתיחס ספציפית ל-NZXT לשם המחשה בבקשה:Field Value

Sensor Properties

Sensor Type ITE IT8716F (ISA 290h)

GPU Sensor Type Driver (NV-DRV)

Motherboard Name Gigabyte M56S-S3 / M61P-S3 / M61SME-S2 / M61VME-S2 / M68SM-S2 Series

Chassis Intrusion Detected No

Temperatures

Motherboard 32 °C (90 °F)

CPU 25 °C (77 °F)

CPU #1 / Core #1 0 °C (32 °F)

CPU #1 / Core #2 11 °C (52 °F)

MCP 43 °C (109 °F)

Aux 35 °C (95 °F)

GPU 40 °C (104 °F)

WDC WD1600AAJS-22WAA0 30 °C (86 °F)

Cooling Fans

CPU 1350 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.10 V

+3.3 V 3.30 V

+5 V 4.95 V

+12 V 11.90 V

+5 V Standby 4.92 V

VBAT Battery 3.07 V

DIMM 1.89 V

פורסם
  • מחבר

אכן טמפ' טובות, הוספת לו עוד מאוורר מקדימה?

איך המארז מבחינת כניסת אבק?

פורסם

בקשר למאוורר הקידמי כן הוספתי מאוורר אבל צריך מאוורר דק 120X20 לא מאוורר 120X25 הסטנדרטי שנימכר בחנויות ולא ניתן להשיג בארץ לכן הכנסתי אותו קצת בכח אני מקווה שהוא יצא כשאצתרך להחליף אותו חחח

מבחינת כניסת אבק אים אתה ממקם אותו במקום נמוך פשוט תתקין מסנן מנייר אבל אים אתה ממקם אותו גבוה כניסת האבק היא כימעט אפסית אני אים המארז כשלושה חודשים ויש שיכבה דקה מאוד של אבק

בקיצור אני מאוד מרוצה מהמארז יפה קלאסי לא מצועצע כמובן שלא המארז הטוב ביותר הרי אין סוף לדברים האלו פשוט תחליט מה הם דרישותיך ןלי זה תיקבע מה טוב לך

פורסם
  • מחבר

כן שמעתי שצריך מאוורר דק בשבילו. בכל מקרה אני לא מתכנן להוסיף לו.

אתה יודע במקרה אם בגרסא של הALPHA בלי החלון קיים המאוורר צד?

תודה על התשובות.

פורסם

לא קיים מאוורר לדגם בלי חלון הצד

פורסם
  • מחבר

משה תודה על העזרה.

מישהו יכול לספר לי על הקירור בSONATA III?

פורסם

כנס לאתר הזה: techpowerup.com ובמיסגרת החיפוש(SEARCH ) תירשום ANTEC SONATA או NZXT ALPHA ושם רשום כל מה שאתה צריך באופן מפורט שיעזור לך להחליט

פורסם
  • מחבר

קראתי הרבה ביקורות על שני המארזים.

עדיין לא הצלחתי להחליט מה עדיף בשבילי.

יותר מזה בחלק מהביקורות כתוב שהSONATA הוא בכלל MINI TOWER, ישנן בדיקות טמפ' עם תוצאות שונות בין ביקורות, והכי טוב לשמוע ממישהו שמבין בוודאות.

פורסם

תראה אחי, אני לא מכיר בכלל את הNZXT ALPHA אבל יש לי את הסונטה 3...

המארז טוב, הוא לא מיני אלא מיד.. גם מיד זה לא גדול במיוחד והוא דיי צפוף ככה שזה כבר לא טוב מבחינת קירור. הייתי פחות ממליץ על המארז אם מאוד חשוב לך הקירור שלו מכיוון שאין לו פוטנציאל גדול להיות מקורר היטב..

אני מתכוון לזה שהוא אטום לגמרי מהצדדים ומלמעלה!! אין שם פתח ליציאה או כניסה גם אם יש לך מאוורר לשים.. בנוסף מאחורה יש לו רק פתח יציאה אחד של מאוורר 120ממ (שמגיע עם המארז) ומקדימה אין בכלל מקום לשים מאוורר, אלא רק אחרי הדיסקים הקשיחים, יותר קרוב ללוח אם...

כלומר, בסופו של דבר, אתה יכול לשים רק 2 מאווררים בכל המארז!! (כמובן לא כולל את אלו של המעבד, כ.מ, ספק וכו')

אני אישית למשל, לקחתי את הסונטה ולא מארז אחר כי היה חשוב לי שלא יהיה חלון בצד (אני לא אוהב) ,שהכוננים יהיו מוסתרים (מאחורי דלת) ושיהיה מאוד שקט.. הסונטה עונה על הדרישות האלה ועוד עם ספק סבבה ושקט במחיר משתלם אז בשבילי העסק היה כדאי.

אם מה שחשוב לך זה הקירור עצמו, לא הייתי ממליץ על הסונטה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי.

ואיך הוא מבחינת כניסת אבק?

פורסם

יש לו בקדמת המארז פילטר שנוח להוציא ולהחזיר, הוא עוצר הרבה אבק ורצוי לנקות אותו אחת לחודש או משהו כזה... זה לא עניין גדול לנקות אותו- הוא עשוי מפלסטיק אז אפשר לשטוף אותו, בנוסף ההוצאה והכנסה שלו מאוד קלה (מתחית המארז, לא צריך בכלל לפתוח אותו!!) זה יוצא עסק של פחות מ5 דקות...

חוץ מזה עדיין נכנסת כמות מסוימת של אבק למארז.. יש צרך לנקות אותו מדי פעם אבל שוב, בגלל שהכניסה של האוויר רק מקדימה ואין שם מאוורר שמכניס כמויות מטורפות של אוויר ואבק ובנוסף יש שם פילטר גדול, אז האבק שבכל זאת נכנס קטן משמעותית מהאבק שייכנס לך במארזים האחרים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, יש לי עוד שתי שאלות:

הדלת צד שנפתחת עם הידית יכולה להתנתק לגמרי מהמארז? (או: עד כמה היא נפתחת והאם יש גישה נוחה לבפנים?)

איזה גודל מאוורר מתאים לשים מקדימה?

פורסם

הדלת בצד נפתחת לגמרי, זתמרת מתנתקת מהמארז לגמרי.. יש לה מן ידית כזו שזה הפטנט של הפתיחה והסגירה שאחרי שקולטים אותו הוא נוח מאוד!!(לצרוך העניין, אני יכול להוציא את הדלת ולהחזיר אותה בלי להוזיז את המארז מהמקום).

הגישה לתוך המארז דיי נוחה, יש רק 2 דברים מציקים- אחד זה שהספק לא מודולרי וסביר מאוד להניח שלא תצטרך את כל החיבורים. (אחרי שמסדרים את הכבלים אין בעיה אבל זה יכול להציק בהתקנה). ועוד דבר זה שהמארז הוא MID ולא FULL לכן ההתקנה של הלוח אם והקירור למעבד קצת מסורבלת ויש פחות מקום לתמרון של כבלים וכו'..

בקשר למאוור שאחריי הדיסקים הקשיחים, הגודל המתאים הוא 120ממ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, משה וסטויאקוביץ'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים