עבור לתוכן

בעיה| המאוורר של המעבד עולה במשחק מסויים ל-4000RPM במקום 1600...כנסו לפרטים..

Featured Replies

פורסם

שלום,

שאני משחק במשחק מסויים אז כמו שהבנתם המאוורר של המעבד עולה ל-4000 במקום 1600RPM..

בשאר המשחקים במחשב שלי זה לא קורא והמאוורר נשאר על 1600...

רציתי לדעת למה זה קורה ואיך אני מסדר את זה שזה ישאר על 1600..

נ.ב. הטמפ' במאמץ של המעבד הייתה 55 (כאשר המאוורר היה על 4000)

תודה על העזרה.. ;)[br]פורסם בתאריך: 15.05.2008 בשעה 22:25:47

אשמח לעזרה.. :'(
פורסם

איזה מעבד יש לך.?.?

פורסם
  • מחבר

Intel E6300 1.86Ghz

פורסם

אים אני לא טועה נינומטר זה טמפרטורה ובמעבד שלך יש 65 נינומטר אז איך היא הגיעה לטמפרטורה 55?חח?

פורסם
  • מחבר

עכשיו למשל אחרי שעה שאני לא משחק זה ירד ל-3500RPM.. ועד כמה שאני יודע אין שום קשר בין ננומטר לבין טמפ'..

עובדה שעכשיו המעבד נמצא על 45 במנוחה..

עדיין מחכה לעזרה... המחשב שלי רועש שזה מטריף אותי כבר..

תגידו יש אולי איזה תוכנה לקביעת המהירות מאוורר של המעבד?

פורסם

תיראה בטוח יש איזה משהו...אבל לא ההיתי מציע לך לגעת בזה כי אים הוא רועש יש סיבה לזה אולי המעבד פשוט מיתחמם הרבה וזהו...או שהמאוורר לא עומד טוב על המעבד

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד תשובות מאנשים שמבינים .. (לא שאני מזלזל בזה שמעלי..)

פורסם

נראה שהמאוורר עושה מה שהוא צריך ... המעבד מתחמם אז המאוורר מסתובב יותר מהר אבל באמת זה קצת מטורף 4000RPM ... המעבד שלך מתחמם יותר מדי והמאורר מגיב ... בקיצור יכול להיות שהגריז טרמי לא מרוח בצורה נכונה או שיכול להיות שעשית OC והמעבד מתחמם אם כן תנסה כמה שיותר להקצות פחות זרם למעבד

פורסם
  • מחבר

אין OC..

4000 זה ניראה לי 100%.. לא ניראה לי שזה בגלל שהמעבד מתחמם כי במשחקים יותר כבדים הוא לא עובר ל-4000 והטמפ' בסדר גמור...

הגריז הטרמי מרוח טוב כי זה קורה רק במשחק אחד...

אשמח לעוד עזרה.. אולי זה קרה למישהו..

תודה. ::)

פורסם

נעשה כמה דברים ברורים, לזה עם ה- "נינומטר" , בלי להעליב, אבל עדיף שתקרא קצת יותר את אותה הכתבה, זה "ננומטר" וזה מציין את גודל המעבד, באיזה תהליך ייצור הוא נוצר, אין לזה שום דבר ישיר לטמפ', חוץ מזה שככל שהתהליך יותר קטן, כך נפלט פחות חום, תדרי שעון וכו', יש מלא חומר על זה.

דבר שני, אין כזה דבר, "אם זה ככה עזוב את זה", או "אם זה ככה אז יש סיבה לזה", אזזהו שלא.

ל- אאוט סייד, בלי לפגוע כן, אל תעלב או משהו, אבל עדיף שבנושאים שאינך כל כך בקיא אבל ממש רוצה לעזור, אל תגיב דברים סתם או דברים אבל במעגלים שכולם יודעים שזה ככה, אבל אתה לא מספק פתרון ממשי, עדיף שתצבור יותר ידע בצפייה מהצד ובכלל בקריאה והתנסות , רק ככה זה עובד, אם נעלבת קבל התנצלותי.

שאלה לי לפותח השרשור, יש לך קירור על המעבד מקורי? או שזהו קירור שהחלפת בעצמך? מכיוון שהקטע עם הקירורים המקוריים שמגיעים בדרך כלל ותמדי כמעט עם המעבידם, מאוד רועשים ב- RPM גבוה, מכיוון שהמאורר עצמו קטן, בלוק האלומיניום גם כן קטן = יכולת נחותה יותר בספיגת כמויות של חום גדולות יותר.

מה שאתה צריך לעשות הוא כזה, לפתוח את המארז, לבדוק האם הקירור שמותקן אצלך על המעבד, הוא מקורי? בדרך כלל תוכל לדעת זאת על ידי מדבקה על המאורר עצמו של אינטל או שפשוט תראה קירור מהדגם מעבד שלך עגול, עם סניפירים בצורת מעגל ומאורר קטן.

העצה היא, פשוט לבדוק האם כל הקירור לא סתום באבק? האם המאורר לא נושא עליו כמויות גדולות של אבק?

מכיוון שאם מצטבר לך מלא אבק וכמויות על הקירור עצמו, זה פוגע בביצועי ה- "קירור" (מן הסתם זה לא מקרר, מסלק חום יותר נכון).

תקח פן, או מברשת ממש רכה, ואם אתה יכול, תפרק את הקירור מהמעבד, ופשוט תנקה אותו וגם את המאורר, אמור להוריד כמה מעלות אם המארז כולו או הקירור מפוצץ באבק.

מאוררים זולים בדרך כלל מתחילים להרעיש כבר לאחר תקוחפה קצרה עקב בלאי, אפשרי לתקן עם שימון וכו', אבל רק מי שבמאת ידוע היכן ולאן ומתעסק עם זה, עדיף לקנות מאורר חדש פשוט.

כמו כן תרענן את המשחה הטרמית מחדש ביחד עם הניקוי.

העצה השנייה היא, פשוט אם הקירור מקורי, תחליף אותו לאחד מהקירורים הנורמאליים בשוק בעלות ש כ- 120 שקל יש לך את ARCTIC COOLING FREEZER LGA 775 שהוא פשוט מעולה ושקט מאוד ובעל HEATPIPES ומאורר שיושב על תושבות מגומי ובעל קוטר של 92 מ"מ שזה גדול יחסית.

בהשקעה של כ- 120 שקל, יש לך קירור יותר טוב והרבה הרבה יותר שקט, מכיוון שמאורר גדול יותר= מהירויות סיבוב קטנות יותר על מנת לדחוף את אותה כמות של אוויר.

ובזה פתרת את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת שלך...

אז ככה..

המאוורר הוא סטוק של אינטל... יש לי אותו שנה..

רק אתמול ניקיתי את המחשב מאבק עם פן ולא היה כמעט אבק על המעבד...

והקטע המוזר הוא שבמשחקים אחרים זה לא קורה אז זה לא בעיה במאוורר ניראה לי.. לא ככה? (למרות שיש לי אותו כבר שנה ולא החלפתי משחה טרמית מאז...)

אז אני לא יודע מה לעשות... :-\

עריכה:

שכחתי להוסיף..החוזק של המאוורר מתחיל לעלות רק שאני משחק משהו כמו 20 דק' במשחק (GRID אם זה משנה..) ולא ישר שאני פותח אותו..

הטמפ' של המעבד בידיוק מתי שהוא מתחיל לעלות את ה-RPM של המאוורר היא 57 אז אני לא יודע מה הבעיה פה..

תודה על העזרה..[br]פורסם בתאריך: 16.05.2008 בשעה 21:45:37

אני מקפיץ את האשכול בגלל שלא הצלחתי לסדר את זה עדיין ושכחתי לציין שאחרי שהחוזק של המאוורר עולה ל-4000RPM הוא לא יורד ישר חזרה.. (צריך לכבות את המחשב לכמה דק'...)

תודה על העזרה.

פורסם

באיזה עוד משחקים אתה משחק שבהם זה לא קורה ?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני משחק בעיקר את זה האמת...(GRID..)

אבל אני משחק לפעמים NFS MW,Carbon,TDU,Bioshock,crysis,cod4...

אבל את הכבדים מביניהם אני לא שיחקתי כבר מעל חודש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים